در این گردهمایی، عاشقان حسینی قدم در راه عشق میگذارند و با هر گامی که برمیدارند، قلب خود را با کربلا و شهدایش گره میزنند. اما در این میان عدهای هم هستند که به هر دلیلی، امکان این سفر عاشقانه را ندارند و از دور به آقایشان سلام میکنند و ارادتشان را به ایشان نشان میدهند. رسانهملی برای این افراد هم برنامههایی دارد. ازجمله برنامه «طریق» که با نگاهی نو و متفاوت با موضوع پیادهروی اربعین تولید شده و مهمانهای ویژهای در این برنامه حضور پیدا میکنند. این مهمانها افرادی هستند که امام حسین(ع) در زندگی آنها تاثیر مستقیمی داشته و مسیر زندگیشان تغییر کرده است. چهرههای شناختهشده مردمی، مسئولان و ... مهمانان این برنامه را شامل میشوند. این برنامه هرشب ساعت ۲۰ از شبکه یک پخش میشود و تا اربعین ادامه خواهد داشت. در دو شب آخر که منتهی به اربعین است، ویژهبرنامهای هم برای جاماندگان اربعین روی آنتن خواهد رفت. ناگفته نماند که این برنامه دکور خاصی دارد که مسیر پیادهروی کربلا را برای مخاطبان تداعی میکند. جامجم با محمدحسین سعادتی تهیهکننده، حسین نیرومند کارگردان، مجید یراقبافان مجری، رضا الهی جانشین تهیهکننده و احمد ناصری برنامهریز این برنامه گفتوگو کرده که در ادامه میخوانید.
محمدحسین سعادتی، تهیه کننده برنامه طریق در گفتوگو با جامجم درباره شکلگیری برنامه و ایده اصلی آن توضیح میدهد: ما بعد از اینکه فصل اول «قهرمان» را ساختیم، به این فکر افتادیم که ویژهبرنامه مناسبتی برای امام حسین(ع) تولید کنیم. از آنجایی که فینال قهرمان به ماه محرم نزدیک بود، نشد کاری بسازیم. بنابراین خیلی دنبال این بودیم یک کار متفاوت برای اربعین تولید کنیم. با لطف امام حسین(ع) توانستیم این برنامه را با یک هفته فاصله از پخش ضبط کنیم.
روایت داستانهای اربعینی
وی درباره ویژگیهای برنامه که باعث شد مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد، میگوید: «طریق» ویژهبرنامهای است که برای اربعین ساخته شده و تابهحال چنین برنامهای برای چنین مناسبتی ساخته نشده بود. معمولا برنامههایی که برای اربعین ساخته میشد، بدین شکل بود که مجری مقابل ویدئووال مینشست و با مهمانها درخصوص اربعین گفتوگو میکرد یا یک سری از مجریها در طریق قرار میگرفتند و به صورت زنده برنامه را از آنجا اجرا کرده، پوشش تصویری میدادند.
وی ادامه میدهد: در برنامه طریق به داستان زندگی آدمهایی پرداختهایم که اربعین و امام حسین(ع) توانست آنها را عوض کرده و تغییر و تحولی در آنها ایجاد کند. به همین دلیل جذابیت داستانی را با روایتمان تلفیق کردیم و از این رو برنامه صرفا حول محور اربعین میچرخد البته باتوجه به داستان اشخاصی که وارد برنامه میشوند.
وی همچنین میافزاید: ما در پرده اول آدمی را میبینیم که زندگی متفاوت از آنچه که در حال حاضر هست، داشته و بعد در پرده دوم میبینیم که زندگیاش چطور دستخوش تغییرات شده است. به نوعی حلقه اتصال زندگی او با اربعین است و همین نکته باعث جذابیت برنامه برای مخاطبان میشود. علاوهبر آن، دکور بزرگی داریم که در آن استودیو زدهایم و آن هم برای مخاطبان جذابیت دارد. ما در این دکور ستونهایی ساختهایم به طول ۵۰ متر و با عمق زیاد دکور زدهایم. با اینحال اگر برنامه مورد توجه قرار گرفته، فکر میکنم به خاطر نگاه اهل بیت (ع) است.
وی در پاسخ به این سؤال که نحوه گزینش مهمانها چگونه است و چطور این سوژهها را پیدا میکنند هم میگوید: افرادی که در برنامه طریق حضور پیدا کردند، داستانهایی حول اربعین داشتند. حال یکی مثل علی دیسکو که الان به او میگویند علی حسینی، اربعین در زندگیاش تغییر ایجاد کرده و تا این حد با امام حسین(ع) زندگیاش عجین شده است و دیگری مثل دکتر علی آقامحمدی که امسال ۲۰ هزار نفر که وضعیت مالی خوبی نداشتند را اربعین به کربلا فرستاده است. یعنی افرادی وارد این برنامه شدهاند که با اربعین به نوعی مرتبط هستند. یا سردار حسنزاده که رئیس ستاد جاماندگان اربعین است و شب اربعین مهمان برنامه میشود. موضوع دو قسمت پایانی هم درباره جاماندگان اربعین است.
سعادتی همچنین در بخش دیگری از این گفتوگو عنوان میکند: ما یک تیم مستندساز و آیتمساز در عراق مستقر کردیم که شش نفر هستند؛ آنجا تصاویر را ضبط میکنند و برای برنامه میفرستند.
این تهیهکننده درباره انتخاب یراق بافان به عنوان میزبان برنامه هم بیان میکند: ما برای انتخاب مجری صحبتهایی با برخی مجریان داشتیم. اما متوجه شدیم حس برنامه ما با آقای یراق بافان نزدیکتر است و ایشان برای دیدنیتر شدن برنامه خیلی توانست به ما کمک کند. خوشبختانه این اتفاق افتاد و حضور ایشان کمک بسیاری برای دیده شدن برنامه بود.
وی درباره تحت تاثیر قرار گرفتن برخی مهمانها و گریستن آنها در برنامه هم میگوید: در بین عوامل پشت دوربین افرادی بودند که از آن حال و هوا و اتمسفری که وجود داشت، دلهایشان راهی کربلا میشد. درست مثل مهمانی که گریه میکرد و روضه میخواند، بچههای ما هم تحت تاثیر قرار میگرفتند. چون واقعیت این است همه دوستانی که در آن جمع حضور داشتند، علاقهمند بودند هر چه زودتر بتوانند کربلا بروند. چون در «طریق» کمی شبیهسازی هم کردهایم، حال و هوای دلهای بچهها خیلی متفاوت بود و خیلیها دوست داشتند ضبط برنامه زودتر تمام شود و به زیارت کربلا بروند.
وی در پاسخ به این سؤال که چقدر فضای برنامه اجازه میدهد مهمانها راحت درباره زندگی و عقایدشان صحبت کنند، به خصوص درباره تغییر و تحولی که در زندگی برایشان پیش میآید. مثل مرد جوانی که در برنامه گفت من به امام حسین در ابتدا علاقهای نداشتم هم بیان میکند: میتوانم بگویم ما فضای برنامه را کاملا باز میگذاشتیم تا مهمانها خیلی راحت حرفهایشان را بزنند. اگر دقت کرده باشید آقای یراقبافان هم اجرای متفاوتی به نسبت سایر برنامهها دارد و خیلی راحتتر و صمیمانهتر با مهمانها صحبت میکرد. به این دلیل که سعی میکردیم برنامه بیشتر باب میل جوانترها باشد.
سعادتی درباره طراحی دکور برنامه و همچنین طراحی عمودها و عکسهای شهدای بالای عمودها توضیح میدهد: دکور برنامه عمق زیادی دارد و طول آن ۵۰متر است. تک تک عمودها را هم ساختهایم و عکس شهدای مدافع حرم ایرانی را در سمت راست زدهایم و پایین آن هم سلامهای ناحیه مقدسه از زبان امام زمان(عج) را به زبان فارسی گذاشتهایم. سمت چپ هم عکس شهدای حشد الشعبی را قرار دادهایم. پایین آنها هم سلام امام زمان(عج) به زبان عربی گذاشتیم. عمودها هم از شماره ۱۴۵۲ شروع میشود که عمودی است که به حرم حضرت عباس(ع) منتهی میشود و به سمت عقبه میآییم. یک سری موکب هم در سمت چپ و راست دکور داریم تا حال و هوای اربعین را برای مخاطب تداعی کند. حتی برای مهمانی که وارد برنامه میشد هم بلندگوهایی طراحی کردهایم که صدای اتمسفر طریق مشایه را برایشان تداعی میکرد. بنابراین حال و هوای خوبی ایجاد میشد و آن را متفاوت از برنامههای دیگر میکرد.
وی در پایان هم میگوید: استقبال از برنامه بیش از آن چیزی بود که فکر میکردیم. ما برنامه پرمخاطب «قهرمان» را گذرانده بودیم و فکر نمیکردیم از یک برنامه معارفی با سبک اربعین تا این حد استقبال شود. من فکر میکنم چون برنامه، امام حسینی است و در آن از امام حسین(ع) صحبت میشود، به دل مردم نشسته است.
حسین نیرومند، کارگردانی طریق را برعهده دارد. وی درباره ویژگیهای طریق که آن را متمایز از برنامههای دیگر میکند، به جامجم میگوید: این برنامه برای همه ما برکت و روزی داشت و از طرفی ما هم خودمان را مدیون اهلبیت میدانیم. بنابراین به این سبک کار علاقه داشتم و فکر میکنم این علاقه در بین همه اعضای تیم بود. از این رو وقتی پیشنهاد ساخت این برنامه مطرح شد، همه استقبال کردیم.
نیرومند ادامه میدهد: شبکه برای این برنامه سه محور در نظر داشت. یکی از این محورها رفاقتهایی بود که به واسطه زیارت اربعین بین ایرانیها و عراقیها و کشورهای دیگر شکل گرفته است. نکته بعد کسانی که نذر خاصی دارند و از یک نفر تا چند نفر را به زیارت کربلا در اربعین میفرستند یا موکب خاصی در آنجا دارند و خدمات خاصی را مخلصانه ارائه میکنند. اینها محورهای اصلی این برنامه بود.
وی درباره نگاه سازندگان برنامه به اربعین و انتخاب سوژهها هم توضیح میدهد: ما دو تیم سوژهیاب داشتیم که کاروانها و موکبها را رصد میکردند و عدهای هم بودند که بهواسطه اربعین با دوستان عراقی رفتوآمد داشتند. بنابراین تیم تحقیق و سوژهیاب قوی داشتیم و در این مسیر با افراد و اتفاقات جالبی روبهرو شدیم.
نیرومند همچنین درباره تاثیرگذاری این داستانها و روایتها در جامعه و بهخصوص روی مخاطبان جوان هم عنوان میکند: در این برنامه سعی کردیم هدفمان همین باشد. ضمن اینکه هدفمان تاثیرگذاری روی این قشر خاکستری از جامعه بود که عشق به امامحسین(ع) در دلشان هست، اما به هر دلیلی نتوانستهاند به این سمت قدم بردارند ولی آشنا شدهاند و دیدهاند. مثل راهپیمایی عظیمی که برای اربعین راه میافتد و اتفاق غیرقابلانکاری است. همچنین عشق به اهلبیت و همدلی و همراهبودن در این راهپیمایی احساس میشود. ما خیلی سعی کردیم این یکدلی و همراهی و معرفت را نشان دهیم و برنامه به سمت حزن و اندوه نرود و زیباییهای اربعین را به تصویر بکشیم.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو عنوان میکند: آیتمی در برنامه بهنام «روایت طریق» داریم که با صدا و نگارش حامد عسکری پخش میشود و داستان یک نوجوان را روایت میکند که برای اولین بار با این راهپیمایی آشنا میشود و در این راه قدم میگذارد و سفر میکند. یک جاهایی هم خیلی از این همدلی و خدمترسانی عراقیها به زائران تاثیر میگیرد و در کل روایت جالبی است و اتفاقا مورد توجه مخاطبان هم قرار گرفته است.
این کارگردان همچنین درباره دکور برنامه میافزاید: سعی کردیم در دکور هم فضای این پیادهروی را به مخاطب القا کنیم و برداشتی آزاد از همان طریق مشایه باشد. حتی در دکور یکسری موکب زدیم و وسایل پذیرایی را بهعنوان آکسسوار طراحی کردیم تا مخاطب احساس کند در این مسیر قرار گرفته است.
وی در پایان میگوید: جالب است بدانید من وقتی این برنامه را میبینم، مشتاقتر میشوم که زودتر به زیارت اربعین بروم. یکی از اهداف ما همین مسأله بود که این حس برای مخاطبان ایجاد شود.
رضا الهی، جانشین تهیهکننده برنامه «طریق» است که با همین تیم مسابقه «قهرمان» را کار کرده است. وی درباره این تغییر فضا و حضور در برنامه «طریق» به جامجم میگوید: من و آقایان نیرومند و سعادتی از ابتدا با هم کار کردیم و همکاریهای بسیاری داشتیم. درباره تغییر فضا و اینکه از «قهرمان» به «طریق» آمدهایم، باید بگویم هر کسی که در حوزه برنامهسازی فعالیت میکند باید کار برای خدا و اهل بیت هم بسازد. چون کاری که برای اهلبیت ساخته میشود، پر از برکت و در زندگی شخصی خیلی کمک کننده است. ما در ساخت برنامهها برای اهل بیت، معجزهها دیدهایم. حتی من فکر میکنم همین برنامه را هم خود اهل بیت پیش میبرند.
وی در ادامه درباره تجربه حضور در این کار که به نوعی دلی است و با اربعین و کربلا گره خورده است و انگار شبیه یک نذر میماند، میافزاید: من در گذشته هم کار مذهبی انجام دادهام. اما «طریق» خیلی حال و هوای متفاوتی دارد. به هر حال برنامه برای اربعین زیاد ساخته نشده است و مهمترین وجه تمایز آن با سایر برنامهها همین است. خوشبختانه این برنامه با استقبال خوبی از جانب مخاطبان روبهرو شد که من از برکت امام حسین(ع) میدانم.
الهی همچنین عنوان کرد: افرادی که به برنامه آمدهاند، روایتهایی در زندگی داشتند و امام حسین(ع) دست آنها را گرفته بود و آنها از این تحول در زندگیشان گفتند. جالب است بدانید عدهای میگفتند که دوست دارند در برنامه حضور داشته باشند و داستان خودشان را تعریف کنند. اینکه امام حسین(ع) چطور و کجا دستشان را گرفته است.
وی در ادامه بیان میکند: وقتی برنامه شروع میشد و من روایتهای مهمانها را میشنیدم که چه اتفاقاتی در زندگیشان افتاده است و چه مسیری را طی کردهاند، برایم جالب بود و گاهی هم روی من تاثیر میگذاشت.
مجید یراق بافان را با اجرای برنامههای مختلف از جمله برنامههای مذهبی میشناسیم. او سعی کرده طریق را با شیوه جدیدی اجرا کند که در گفتوگو با جامجم درباره مهمترین ویژگی این برنامه که او را ترغیب به اجرای آن کرد، بیان میکند: سالهای بسیاری است که توفیق داشتم برنامههای معارفی و البته برنامههای اجتماعی متعددی را اجرا کنم اما درباره پذیرش اجرای این برنامه فکر میکنم من نپذیرفتم، بلکه درواقع پذیرفته شدم و احساس میکنم عنایت سیدالشهدا بود.
وی ادامه میدهد: من با این گروه و بهخصوص تهیهکننده آشنایی و همکاری قبلی نداشتم اما وقتی با من تماس گرفت و از من دعوت شد، یکی از دلایلی که باعث شد اجرای برنامه را بپذیرم، تعلق خاطرم به سیدالشهدا و در عین حال به موضوع اربعین بود و اینکه دوست داشتم در یک برنامه مناسبتی متناسب با اربعین حضور داشته باشم. ضمن اینکه از سابقه کاری آقای سعادتی در تولید برنامههای فاخر مطلع بودم و شاید مهمترین دلایلی بود که این تقدیر برایم رقم خورد تا بتوانم طریق را اجرا کنم.
وی در پاسخ به این سؤال که فضای اجرای این برنامه چه حس و حالی دارد، از اینکه میزبان افرادی هست که تحت تاثیر امام حسین(ع) قرار گرفتند و زندگیشان متحول شده است و مقابل چنین افرادی مینشیند هم عنوان میکند: مهمانهای این برنامه یا افراد ناشناس به لحاظ چهره تلویزیونی و حضور در رسانه بودند یا چهرههای شناخته شده که من سعی کردم با همه آنها فارغ از جایگاه و پایگاه اجتماعیشان وارد گفتوگو شوم و از خودشان بپرسم و از محل تولدشان و از زمانی که زلفشان با سیدالشهدا و روضههای امام حسین(ع) گره خورده بود که قطعا برای همه ما به دوران کودکی و طفولیت برمیگردد. از آنجا شروع میکردم و بعد به حوزههایی که در آنها فعالیتهای اجتماعی دارند میرسیدم. لذا میزبان این افراد بودن، قدری متفاوت بود. چون زوایای کمتر پرداخته شده و ناشناخته شخصیت و زندگی آنها را برای خودم و مردم جویا شوم. بنابراین میزبانی این افراد حس و حال خوبی داشت. به این جهت که خیلی سعی کردیم حرفهای تکراری نزنیم و در ابعاد کمتر شناخته شده افرادی که مهمان برنامه بودند، کندوکاو کنیم و این موضوع باعث جذابیت گفتوگو برای من و مخاطبان شد، البته وجه اشتراک همه آنها خادمی سیدالشهدا و زائران اربعین و کربلا بود که یکی از وجوه جذابیت برنامه برای من همین نکته بود.
یراقبافان همچنین در پاسخ به این سؤال که کدامیک از مهمانها و داستانشان او را شگفتزده کرده هم پاسخ میدهد: در مسیر اربعین و مواقف مختلفی که وجود دارد، نکات و نقاط شگفتانگیز فراوانی وجود دارد. اینکه مثلا کسی که هیچ چیزی ندارد، در مسیر کربلا به نجف فقط یک زیرانداز از جنس لیف خرما پهن میکند و از کسانی که برای زیارت آمدهاند، خواهش و التماس میکند که روی این زیرانداز بنشینند اما مهمانهای برنامه هرکدام برای من شگفتانههایی به همراه داشت. شاید جنس آنها با هم فرق میکرد اما هرکدامشان این شگفتی را برای من ایجاد میکردند.
وی با ذکر مثالی در این باره توضیح میدهد: وقتی میبینید خانم پزشک جوانی تا این حد در حوزه فعالیتهای اجتماعی در مسیر اردوهای جهادی و بعد در مسیر کربلا خداوند به او توفیق داده و تا این حد موفقیت به دست آورده است، باعث شگفتی هر کسی میشود یا اینکه کسی در حوزههای مدیریتی کشور فعالیت کرده و یکباره در مسیر اربعین چیزی مقدر میشود که او را به سمت و سویی میکشد و باعث میشود دو هزار و بیست محله در کشور را شناسایی کند و خادم ۲۰میلیون نفر شود، بهراستی هر کسی را شگفتزده میکند. یا اینکه با جانبازهایی صحبت میکنید که سالهای بسیاری است به دلیل عوارض نخاعی و شیمیایی امکان حضور در شهرشان را ندارند اما با عشق و اصرار و تمنا درخواست دارند در پیادهروی اربعین مشارکت کنند. بنابراین هرکدام از داستانهایی که در هر قسمت از برنامه بیان شد، برای من شگفتانههایی به همراه داشت. اما شگفتی اصلی این بود که سیدالشهدا هر کسی که در مسیری به او تعلق خاطر دارد، جذبش میکند.
یراقبافان جزو مجریانی است که معمولا در این ایام به کربلا مشرف میشود. وی درباره اینکه امسال هم مشرف خواهد شد، عنوان میکند: تا این لحظه که جاماندهام و توفیق تشرف نداشتم اما تا لحظه آخر هنوز چشم به راهم و امیدوارم این دعوت صورت بگیرد. هرچند احساس میکنم اگر در موسم اربعین تشرف پیدا نکنم، مکدر میشوم اما دلخوشم به اینکه در طریق شبکه یک به نوعی نیمقدمی برداشتم. امیدوارم سیدالشهدا نه به اندازه یک گام برداشتن در طریق کربلا اما چیزی هم برای من بنویسد.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره بازخوردهایی که از مخاطبان این برنامه دریافت کرده است هم بیان میکند: بازخوردهای بسیاری از طرق مختلف دریافت کردم که خیلی نسبت به این برنامه اقبال داشتند. در عینحال در تماسهایی هم که داشتم یا در جلساتی که حضور داشتم، خیلیها اظهار لطف و محبت نسبت به من و برنامه داشتند و خیلی دعا کردند. من هم در برنامههایی که اجرا میکنم، به دعای مردم دلخوشم، چون معتقدم زندگیام با دعاهای مردم است که شکل گرفته است. البته نه به دلیل لیاقت من بلکه به علت محتوایی که در آن برنامهها وجود داشته است. لذا پیامهای بسیار و متعددی داشتم و هرکسی به نوعی از برنامه یا دکور و مهمانها تعریف میکرد؛ بنابراین بازخوردهای مختلفی گرفتم.
یراقبافان در پایان هم میگوید: در نهایت از لطف سیدالشهدا ممنونم و از لطف دوستان برنامهساز گروه «طریق» و لطف ویژه آقای مرادی مدیر شبکه یک، پژمان محمدی مدیر گروه معارف و قائممقام شبکه که زمینه این حضور را مهیا کردند تشکر میکنم و در عینحال از آقای آقامحمدی مجموعه کاروان و هیأت رهسپاران عصر ظهور که حامی این برنامه بود. امیدوارم خدای متعال این اندک را برای دنیا و آخرت من و همه دوستانم در طریق به کرامت و بزرگواری خودش ثبت کند و برای ذخیره دنیا و آخرتمان باشد. از مردم هم حلالیت میطلبم. اگر کم و کاستی است متعلق به من بوده و اگر خوبی هست، همه برای ارباب ما و رفقای حسینی ما در این برنامه است. از مردم تمنا دارم دعا کنند ما در این مسیر باشیم و تا زمانی که زنده هستیم و توفیق کار کردن داریم، برای عزیزان خدا که دوستشان دارند کار کنیم.
احمد ناصری، برنامهریز طریق است که درباره ویژگیهای این برنامه که باعث شده مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد، به جامجم میگوید: موضوع بصری و طراحی برنامه آن را از سایر برنامههایی از این دست متفاوت کرده است. نکته بعد این که رویکرد و تمرکز ما صرفا روی اربعین و پیادهروی اربعین است. بنابراین ما هر سوژهای که به برنامه میآوردیم، رویکرد اربعینی داشت و همه چیز مرتبط با این موضوع است.
وی همچنین میافزاید: ما بخشی در این برنامه داریم که در آن به تاریخ و رویدادهایی میپردازیم که شاید به گوش مردم آشنا نیست. مثلا یکی از موضوعاتی که در این برنامه مطرح میشود این است که راهپیمایی اربعین از کجا و چگونه شکل گرفت که حاجآقا دوانی دراینباره توضیحاتی میدهد. حضور راوی با صدای حامد عسکری هم وجه تمایز این برنامه با سایر برنامههاست. از طرفی ما از همه جامعه استفاده کردیم. چه از مدیریت کلان اربعین و چه در بحث جاماندگان و استفاده از مدیران امنیتی و نظامی یا مهمانهایی از دل جامعه مثل علی دیسکو که آدم متفاوت و جذابی بود. همچنین بهصورت جدی به نقش زنان در اربعین پرداختیم.
این برنامه دکور خاص و ویژهای دارد. انگار قدمهای آخر را برای رسیدن به حرم سیدالشهدا طی میکنیم و عمودهای آخر را پشتسر میگذاریم. یراقبافان درباره اجرا در چنین فضایی و حسوحالی که دارد، پاسخ میدهد: من روز اولی که وارد فضای استودیو شدم، خودم شگفتزده شدم. البته با توجه به پیشینهای که از آقای سعادتی شنیده بودم و گفتوگوهایی که با هم داشتیم، تصورم این بود که کار ویژهای در این زمینه خواهد کرد. با این حال زمانی که وارد لوکیشن شدم، از این فضایی که ایجاد شده بود، متحیر شدم. هم ابهت و شکوه و وسعتی که برای دکور و هم جزئیات نابی که در این دکور وجود داشت، از نام سیدالشهدا با عناوین مختلف و سلامهایی که بر عمودها و پرچمهای بالای عمودها برگرفته از ناحیه مقدسه و دیگر زیارتها نقش بسته شده بود. همچنین تصاویر مبارک شهدایی که روی عمودها بود و فضاسازی نزدیک به واقعیت مسیر پیادهروی که در دکور ایجاد شده بود، همه من را گرفت. بهنظر میرسید ساخت این دکور صرفا از سر تکلیف نبوده است. پشتصحنه این برنامه هم اتفاقاتی را رقم زد که همگی برخاسته از ارادتمندی و عشق و دلدادگی گروه برنامهساز سیدالشهدا بود. پشتصحنه این برنامه هیأت و هیأتداری بود. وقتی وارد فضای ضبط برنامه میشدیم، بوی اسپند و عود میآمد و از وسایل پخش صدا، نواهای مختلف مداحیها و توسلها پخش میشد. یک لحظه که وارد میشدم، صداهایی میشنیدم که انگار در مسیر هستم. مثلا صدای شستن استکان و نعلبکیهای در مسیر یا افکتهای مسیر راهپیمایی پخش میشد که حس خوبی را منتقل میکرد. در عین حال نواها، مداحیها و روضههایی که در این مسیر از بلندگوهای موکبها پخش میشود یا افراد با گوشی همراه خودشان گوش میکنند، بینابین ضبط پخش میشد تا حال ما و مهمانها را خوش میکرد. بنابراین به لحاظ فرم این برنامه به جزئیات توجه شده است. حس من این بود که آقای سعادتی و گروه همراهشان همه دلخوشیشان این بود که هیأتداری و روضهداری برای امام حسین(ع) کنند.
ناصری درباره تاثیر برنامه روی جامعه و مخاطبان جوان هم توضیح میدهد: من در فضای مجازی فیدبکیهای زیادی گرفتم. با بچههای موسیقی هم در ارتباط هستم و در کل متوجه شدم که برنامه با استقبال خوبی روبهرو شده است.
وی با ذکر مثالی در اینباره عنوان میکند: خاطرم هست یک دختر نوجوان که چندان رویکرد مذهبی نداشت، با برنامه علی دیسکو خیلی ارتباط برقرار کرد و پرسید باز هم از این سوژهها در برنامه دارید که نگاه کنم؟ یعنی تا این حد برنامه توانسته تأثیرگذار باشد و مردم هم این داستانها را پیگیری میکنند. از ایندست مخاطبان زیاد داشتیم که توانستند با برنامه و مهمانها ارتباط برقرار کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت