گفت‌وگوی «جام‌جم» با محمد تاجیک، تهیه‌کننده برنامه شبکه نسیم

«جورچین» طنزستان تکمیل شد

زنده شدن خاطرات با «‌جورچین»

انسان در طول حیات خود گرچه از دوران‌ مختلف عبور می‌کند ‌اما کودکی و نوجوانی و جوانی، دورانی هستند که بعد از ورود به مراحل پرچالش زندگی گر‌چه تلخ، یا اگرچه شیرین، به نام خاطره در ذهن باقی می‌مانند و در ادامه حیات، همواره محل رجوع و نقطه دلتنگی برای هر شخص به‌شمار می‌روند.
انسان در طول حیات خود گرچه از دوران‌ مختلف عبور می‌کند ‌اما کودکی و نوجوانی و جوانی، دورانی هستند که بعد از ورود به مراحل پرچالش زندگی گر‌چه تلخ، یا اگرچه شیرین، به نام خاطره در ذهن باقی می‌مانند و در ادامه حیات، همواره محل رجوع و نقطه دلتنگی برای هر شخص به‌شمار می‌روند.
کد خبر: ۱۴۱۶۳۷۳
نویسنده عزیزا... محمدی (امتدادجو) - کارشناس
بازخوانی خاطرات گذشته و پرداختن به نمادهای آن، بخشی از هستی امروز هر انسانی است که در دورانی متفاوت از دوران پیشین خود زندگی می‌کند و ناخود‌آگاه همیشه، دوران قبل را زیباتر و دلنشین‌تر توصیف می‌کند و در مواجهه با عکس یا تصویر یا حرفی از گذشته به مرحله‌ای از آرامش و سکون و حتی قانع شدن نسبت به موقعیت کنونی خود قرار می‌گیرد.
رسانه به ذات خود و تلویزیون در رسیدن افراد جامعه به آن مرحله (آرامش و سکون و ارجاع به گذشته) نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری دارند که می‌توانند با استفاده از ظرفیت خود، یعنی زنده کردن خاطرات گذشته، نسل‌های مختلف را به‌هم پیوند بزنند و گرچه شاید سبک و سیاق زندگی امروز نسبت به گذشته‌های نه‌چندان دور عوض شده باشد‌ اما قطعا انتقال مفاهیم دوره‌های قبل می‌تواند نقش بسیار مؤثر و سازنده‌ای در انسجام و وحدت جامعه امروز ایفا کند.
شبکه نسیم که یک شبکه طنز و سرگرمی‌محور است در این راستا با در‌نظر گرفتن سلایق گوناگون و با برنامه‌های خاصی که در سال‌های قبل داشت؛‌ نقش بسیار قابل‌توجهی در جذب مخاطب نسل جدید و جوان داشت و به‌رغم تنوع وجود برنامه‌های مختلف، در نقطه مقابل جای خالی بعضی از برنامه‌های اجتماعی مابین همه برنامه‌های آن احساس می‌شد که بر همین اساس برنامه‌ای به نام «طنزستان» وارد کنداکتور پخش این شبکه شد.
     

بروز تکامل در نمایش

طنزستان بعد از کسب تجربه‌های متفاوت و همین‌طور ذائقه‌سنجی جامعه هدف، توانست خود را به مرحله جدیدی از تکامل در نمایش برساند و علاوه بر آن‌که نام خود را به «‌جور‌چین» تغیر داد؛ تنوع لوکیشن و آیتم نیز به خود افزود تا مخاطب در موقعیت‌های مختلف بتواند ارتباط بیشتری با آیتم‌های آن برقرار کند.
محمد تاجیک، تهیه‌کننده جورچین چندی پیش در گفت‌وگو با رسانه‌ها عنوان این برنامه را تداعی‌کننده پازل در ذهن معرفی کرد که در طول قصه‌ها و روایت‌های آیتم‌گونه آن، سعی می‌شود یک موضوع اجتماعی تبدیل به طرح موضوع و سپس با فرآیند داستانی، یک راه‌حل برای آن ارائه شود. جورچین با استفاده از لوکیشن‌ها و طراحی صحنه‌های مختلف، دقیقا به اصطلاح یاد‌آور نوستالژی دهه ۶۰ است که تلاش دارد صفا و صمیمیت و سادگی رفتارهای آن دوران را به‌رغم وجود همه مشکلات به مخاطب منتقل کند.
یزدان فتوحی، کارگردان جورچین با تلاش برای انتقال حال و هوای دوران دهه ۶۰ -که یک دوران بسیار خاص و زبانزد در تمام دوران‌های اخیر است - می‌خواهد نسل جدید را به صداقت رفتار و صبر در مشکلات و همدلی و اتفاق دعوت کند که گاهی این موضوع را با مطرح کردن مشکلات روز و با کنایه‌های طنز و به‌صورت غیرمستقیم و با مرور مطالبات مردم در قالب پیشگویی و آینده‌نگری مطرح می‌کند.
     

شخصیت بخشی متنوع 

جورچین با استفاده از تقسیم‌بندی یک محله به بالا و پایین و با شخصیت بخشی‌های متنوع به کاراکترهای مختلف، در واقع ویژگی‌های یک جامعه را به‌طور کامل نشان می‌دهد. از ویژگی‌های این برنامه، استفاده از بازیگران کم‌نام و صرفا تئاتری است که به غیر از چند بازیگر معروف طنز مثل شهین تسلیمی، آرش نوذری، ابراهیم شفیعی، حمیدرضا نیک‌نبرد و سالار کریم‌خانی بقیه از بازیگران شهرستانی و کمتر شناخته شده هستند اما مطابق بازخوردهای موجود، به‌خوبی از ایفای نقش‌های خود بر‌آمدند و این سریال طنز را به یکی از برنامه‌های مورد توجه مخاطبان تلویزیون تبدیل کرده‌اند. طنزستان و جور‌چین گرچه مدت‌هاست روی  آنتن است اما هنوز پخش آن در شبکه نسیم لحظاتی خاطره‌انگیز را هم برای مخاطبان جوان و هم برای دهه شصتی‌ها به‌همراه دارد.
 
 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها