برای درک اینکه انقلاب اسلامی چه بود و چه هست و نهضت انقلاب اسلامی چگونه و با نظر به چه ضرورتها پا گرفت، کافی است در نگاهی کلی تبعات حکومت و سلسلههای پادشاهی در ایران و بهطور خاصه؛ نتایج و کارنامه سراسر تباهی پهلویها را مرور کنیم.
هر فرد یا مخاطب اهل اندیشه، اگر ظرف زمانی پهلویها و کارنامه آنها را مرور کند به قطع و یقین، واقع شدن انقلابی چون انقلاب اسلامی را طبیعیترین رویداد در قبال احوالات پهلویها و عملکردشان توصیف خواهد کرد. به گفتهای، اگر تا پیش از پهلویها، شاهان سفاک روزگار مردم ایران را سیاه و بدفرجام ساخته بودند و هریک به سهم خود مصائبی را به ایران عزیز ما تحمیل کرده بودند اما پهلویها نهفقط وارث سفاکیها و ددمنشیها و بدکرداریها بودند، بلکه بهدلیل دستنشاندگی و وابستگی بیچون و چرا، هم از طرف خود و هم در مسیر تامین خواست اجنبی، مصیبتآفرین شدند.
در دوران محمدرضا پهلوی، بحرین از پیکره ایران زمین جدا شد. در دوران پیش از انقلاب فقط ۴درصد از نیازهای نظامی کشورمان در داخل تامین میشد. چیزی بین ۳۰ تا ۷۵ هزار مستشار آمریکایی از دولت ایران مواجب میگرفتند تا از دانش نظامی، اندکی در اختیار ارتش ایران قرار دهند. در همان دوران که سلطنتطلبان آن را بهشت برین توصیف میکنند، ۳۰درصد از پزشکان شاغل خارجی بودند و در کنار پرستاران فیلیپینی به طبابت مشغول بودند. در همان مقطع، با ۳۶ میلیون نفر جمعیت روزی شش میلیون بشکه نفت به خارجه فروخته میشد و همچنان کشور با پدیده افول رتبه اقتصادی و تورم لجامگسیخته روبهرو بود.
رسانه قدرتمند و هدف وثوق «سیما» میتواند چون گذشته اما با خلاقیت بیشتر، پژوهش وسیعتر و کمیت فراوانتر، به تاریخ و بهطور ویژه تاریخ معاصر بپردازد. اجرای طرحهای تطهیر رژیم پهلوی و افسانهسازی از دوران ایرانباستان و ارائه تصویر جعلی و دلنشین از شاهان خونریز و کشورگشا، تاریخپردازی عالمانه و هنرمندانه سیما را بیش از هر زمان دیگر توصیه و تاکید میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد