به گزارش جام جم آنلاین، منوچهر فلاحی درباره مشکلات محیط بانان افزود: یکی از اصلیترین مشکلات ما به بحث سرانه حفاظتی بر میگردد. اگر فقط وسعت مناطق چهارگانه و شکار ممنوع کشور را در نظر بگیریم باید گفت محیط بانان باید حدود 27 میلیون هکتار از اراضی کشور را پوشش بدهند. این درحالی است که براساس استانداردهای داخلی برای حفاظت از هر هزار هکتار به یک نیروی محیط بان نیاز است.
وی در پاسخ به این پرسش که چند محیط بان در کشور فعالیت میکنند؟ عنوان کرد: کل نیروهای یگان حفاظت محیط زیست که شامل فرمانده و رئیس ادارات نیز میشود، حدود 3500 نفر هستند.
به گفته فلاحی براساس چارتی که مصوب شده است، یگان حفاظت به حدود 7000 نیرو نیاز دارد.
جانشین یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه چالش دیگر محیطبانان نبود تجهیزات خودرویی مناسب است، ادامه داد: بیش از 60 درصد از خودروهای یگان حفاظت محیطزیست فرسوده هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا با افزایش مناطق حفاظت شده برای تامین نیروی محیطبانی نیز اقدام میشود؟ توضیح داد: یکی از مشکلات بزرگ ما این است که وقتی سطح مناطق ارتقا پیدا میکند، به فکر تامین نیرو و تجهیزات نیستیم و معمولا از نیروهای مناطق دیگر برای پوشش مناطق ارتقا سطح داده شده استفاده میشود. به همین دلیل کیفیت و کمیت حفاظت در سایر مناطق کاهش پیدا میکند.
فلاحی در پاسخ به این پرسش جام جمآنلاین که آیا تعداد شعب ویژه رسیدگی به تخلفات محیطزیستی افزایش پیدا کرده است؟ بیان کرد: شعب تخصصی محیطزیست در همه استانها ایجاد نشده و نیاز است که این روند سرعت بگیرد.
جانشین یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: البته در این بین بحث اطاله دادرسی نیز مطرح است و باید پروندههای متخلفان صید و شکار زودتر تعیین تکلیف شوند، زیرا هر چه زودتر برای متخلفان حکم صادر شود تاثیر گذارتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه هزینههای دادرسی یکی دیگر از مشکلات محیطبانان است، عنوان کرد: با توجه به اعتبارات محدود سازمان حفاظت محیطزیست بهتر است هزینههای دادرسی برای این سازمان برداشته شود.
جانشین یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه برای رفع مشکلات محیطبانان پیگیریهای لازم انجام میشود، عنوان کرد: برای نمونه مشکلی که در بدو تشکیل یگان حفاظت محیط زیست وجود داشت، این بود که حدود 80 درصد نیروهای ما آموزشهای لازم را ندیده بودند. اما با تلاشهای انجام شده میتوان گفت اکنون تمام نیروهای یگان حفاظت دورههای آموزشی اولیه را دیدهاند.
وی ادامه داد: افزون بر این شغل محیطبانی نیز در ردیف مشاغل تخصصی قرار گرفت و این رویکرد سبب شد، محیطبانان از مزایای مشاغل تخصصی بهرهمند شوند.
فلاحی گفت: افزایش شرایط سختی کار محیطبانان از 1200 امتیاز به 4500 امتیاز نیز یکی دیگر از اقدامات مثبت برابر بهبود شرایط محیطبانان بوده است.
جانشین یگان حفاظت محیطزیست افزود: با تلاشهای انجام شده محیطبانان به صورت رایگان تحت پوشش بیمه مسولیت، آتشسوزی، عمر و حوادث قرار گرفتهاند.
وی درباره بهبود وضعیت جیره غذایی محیطبانان نیز توضیح داد: هر چند جیره خشک محیطبانان اندکی افزایش پیدا کرده است. اما این میزان هنوز جوابگوی نیاز محیط بانان نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت