به گزارش جام جم آنلاین، یک قطب فرهنگی که برای موسیقیدانهای جهان شناخته شده است، اینجا خانه اوپرای کاتاراست که بهترین میزبان برای مراسم قرعهکشی جام ملت های آسیا خواهد بود.
معماری ظریف و زیبای این خانه اوپرا که تلفیقی از معماری مدرن و سنتی است، همچنین میزبان ارکستر فیلارمونیک مشهور قطر خواهد بود که نوازندگانش این بار مقابل سرمربیان 24 تیم بزرگ آسیا خواهند نواخت و سپس گویهای ای اف سی حریفان این تیمها را مشخص میکنند.
قرعهکشی روز پنج شنبه از 14:30 به وقت ایران، برگزار خواهد شد و امیر قلعهنویی، سرمربی تیم ایران، به همراه مسئولان فدراسیون فوتبال، در خانه اوپرای قطر حضور خواهند داشت تا سه حریف ایران برای مرحله گروهی جام ملت های آسیا را بشناسند و از مسیر تیم ملی برای چهارمین قهرمانی در قاره کهن اطلاع یابند.
بر اساس اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا، جام ملتها در شش گروه 4 تیمی برگزار خواهد شد و سیدبندی نیز بر اساس آخرین رنکینگ فیفا خواهد بود؛ با این استثنا که قطر به عنوان تیم میزبان در سید قرار خواهد داشت تا بازی افتتاحیه را برگزار کند.
سیدبندی جام ملتهای آسیا به این شرح است:
گلدان 1: قطر، ژاپن، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری کره، استرالیا، عربستان سعودی
گلدان 2: عراق، امارات متحده عربی، عمان، ازبکستان، جمهوری خلق چین، اردن
گلدان 3: بحرین، سوریه، فلسطین، ویتنام، جمهوری قرقیزستان، لبنان
گلدان 4: هند، تاجیکستان، تایلند، مالزی، هنگ کنگ و اندونزی
رکورد ایران سرانجام شکست
انصراف چین از میزبانی جام ملتهای آسیا و جایگزینی قطر در اکتبر 2022 به منزله این بود که عنابیها به اولین کشوری تبدیل میشوند که سه میزبانی مهمترین رویداد ملی فوتبال قاره را برعهده میگیرند.
آنها پیش از این در سال 1988 و 2011 میزبان جام ملتها بودند که البته نتوانستند عنوان قهرمانی را به دست بیاورند.
ایران اولین کشوری است که موفق شد دو بار میزبان جام ملتهای آسیا شود. ایرانیها در سال 1968 در امجدیه و 1976 در استادیوم تازه تاسیس صد هزار نفری خود میزبان این رویداد بزرگ شدند و هر دو بار هم جام را بالای سر بردند.
جالب اینکه حالا هر دو استادیوم در موقعیتی نامطلوب قرار دارند و یکی به طور کامل از دور خارج شده و دیگری هم امکان برگزاری بازی با شرایط استاندارد را ندارد.
امارات و تایلند دو کشور دیگری هستند که 2 بار میزبان جام ملتهای آسیا شدند. برگزاری این رقابتها در قطر پس از جام جهانی 2022 به این معنی است که جام ملتها برای اولین بار در استادیومهایی برگزار میشود که میزبان جام جهانی بودهاند.
تنها یک تازهوارد در جام ملتها
تاجیکستان به لطف گل شرونی ماباتشوئف مقابل سنگاپور جواز صعود تاریخی به جام ملتها را امضا کرد و حالا به سی و ششمین تیمی تبدیل میشود که در جام ملتهای آسیا بازی میکند.
اندونزی، هنگ کنگ و مالزی سه کشوری هستند که در دوره قبلی حضور نداشتند اما حالا توانستند به جام ملتهای آسیا صعود کنند.
جالب است بدانید اندونزی و مالزی میزبان جام ملتهای 2007 آسیا بودند و تنها جام ملتهای تاریخ با چهار میزبان متفاوت را عهدهدار شدند.
از دیگر نکات سیدبندی جام ملتها این است که در سید چهارم هیچ تیم عربی حضور ندارد تا احتمال گروههای تمام عربی در جام ملتهای آسیا از بین برود.
صدرنشینی ایران در تهدید ببرهای تائجو
ایران و کرهجنوبی تنها تیمهایی هستند که برای پانزدهمین بار در جام ملتهای آسیا شرکت خواهند کرد. این در حالی است که ایران 68 بازی در این رقابتها انجام داده تا با یک بازی بیشتر نسبت به کره، صدرنشین باشد اما حالا ممکن است قرارگیری در گروه مرگ یا مسیر پیچیده، راه ایران برای حفظ این صدرنشینی را دشوار کند.
نکته جالب اینکه تیم کارلوس کیروش امیدوار است با قهرمانی در جام ملتها به رکورد ایران، ژاپن، عربستان و کرهجنوبی برسد و به پنجمین تیم آسیایی تبدیل شود که در جام ملتها دو بار پیاپی قهرمان میشود.
رکورد دستنیافتنی ایران سه قهرمانی متوالی در جام ملتهای آسیاست. ایران در دهه 1340 و 50 خورشیدی موفق شد در قهرمانی آسیا هتتریک کند و هنوز هیچ تیمی نتوانسته به این آمار دست یابد. اما با این حال آخرین قهرمانی ایران هم در سال 1976 رقم خورد و دیگر تیم ملی هرگز به جایگاه نخست نرسید.
7 ستاره سرشناس در مراسم قرعهکشی
طبق اعلام AFC، هفت تن از چهرههای سرشناس فوتبال آسیا در مراسم قرعهکشی حضور خواهند داشت. حسن الهیدوس که در دوره قبلی بازوبند کاپیتانی قطر را بر بازو بست و عنوان قهرمانی را از آن خود کرد، به همراه سرور جپاروف، ستاره سابق و ازبکی استقلال که 2 بار عنوان بهترین بازیکن سال آسیا را به دست آورده، در قرعهکشی حاضر میشوند.
پارک جی سونگ، ستاره سابق تیم ملی کره جنوبی و باشگاه منچستر یونایتد در کنار تیم کیهیل، اسطوره فوتبال استرالیا دیگر افرادی هستند که مراسم قرعهکشی را برگزار میکنند.
منبع: ورزش سه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: