به گزارش جام جم آنلاین، حسن سالاریه امروز در مراسم افتتاح بیست و هفتمین همایش و نمایشگاه ژئوماتیک، ارائه تصاویر سنجشی پایه محور را از زمینههای همکاری سازمان فضایی با مجموعههای مرتبط با نقشه برداری و دادههای اطلاعات مکانی دانست و افزود: ایران در بهره برداری از نقشهها در فعالیتهای عمرانی، راهسازی، کشاورزی و دریانوردی قدمت چند هزار ساله دارد؛ از این رو ایران جزو کشورهای پیشرو در استفاده و طراحی نقشه در اموری، چون ساخت قناتها به شمار میرود.
وی با بیان اینکه امروزه کاربرد دادههای فضایی در نقشه برداری موجب تحول عظیم در صنعت نقشهبرداری شده است، اظهار کرد: در این صنعت جهش بزرگی بر اساس استفاده از دادههای فضا پایه و همچنین ماهوارههای سنجشی و تصاویر راداری که قادر است در هر شرایط جوی تصاویر را ارائه دهد، ایجاد شده و این دستاورد خوبی در صنعت نقشهبرداری محسوب میشود.
وی صنعت نقشه برداری را از صنایعی با ارزش افزوده بالا توصیف کرد و ادامه داد: میزان ارزش افزوده در این صنعت نسبت یک به ۷ را دارد؛ به این معنا که به ازای هر یک واحد سرمایهگذاری ۷ برابر ارزش افزوده ایجاد خواهد کرد. این میزان برای تهیه نقشههای بحران یک به ۳۰ است؛ یعنی به ازای هر واحد سرمایه گذاری ۳۰ برابر ارزش افزوده به همراه دارد.
سالاریه، صنعت فضایی ایران را دارای قدمت ۲۰ ساله دانست و یادآور شد: در اواخر دهه ۷۰ که صنعت فضایی در کشور شکل گرفت، عمده چالش ما مانند همانند حوزههای های تک، تحریم بود و امکان استفاده از دادههای فضایی با دقت بالا برای ما فراهم نبود.
به گفته وی، بعضا دسترسی به تصاویر فضایی با دقت حدود ۱۰ متر فراهم بود، ولی دسترسی برای تصاویر با دقتهای کمتر از ۵ متر و ۲ متر فراهم نبوده است.
رئیس سازمان فضایی ایران اضافه کرد: بر این اساس لازم بود تا صنعت فضایی را با تکیه بر دانش بومی در کشور توسعه دهیم و اولین قرارداد ماهواره سنجشی و پرتاب آن در اوایل دهه ۸۰ با همکاری دانشگاههایی، چون شریف، مالک اشتر، علم و صنعت و امیرکبیر منعقد شد و این انعقاد قرداد آغاز طراحی و ساخت ماهوارههای سنجشی در کشور بوده است.
وی با بیان اینکه در ابتدا دقتهای ۵۰ متر و ۴۰ متر برای ماهوارههای سنجشی تعیین شد، خاطر نشان کرد: اکنون دقتهای ۵ متر تصاویر سیاه و سفید و ۱۰ متر رنگی برای این ماهوارهها در نظر گرفته میشود که ماهوارههایی با این دقت ساخته شده و آماده پرتاب است.
سالاریه، از پرتاب ماهواره هایی در سال جاری خبر داد و گفت: در سال جاری سری ماهوارههای پارس (پارس ۱ و ۲) به عنوان جفت ماهواره، ماهواره طلوع با دقت ۱۰ متر رنگی آماده پرتاب میشوند.
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: علاوه بر آن قرارداد، در حال پیگیری انعقاد قرارداد برای ساخت ماهواره با دقت ۴ متر با بخش خصوصی هستیم و در طی آن خرید تضمینی تصاویر ماهواره با بخش خصوصی را خواهیم داشت.
وی با اشاره به همکاری سازمان فضایی با سازمان نقشه برداری کشور، گفت: در این همکاری تصاویر ماهواره خیام در اختیار این سازمان قرار میگیرد و در حال آرشیو کردن این تصاویر هستیم. این تصاویر دادههای مناسبی برای به روز کردن نقشههای یک بیست و پنج هزارم است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم