این روزها وضعیت آب و هوایی اغلب نقاط کشور در شرایط ناپایدار جوی قرار دارد؛ به طوری که بنا بر اعلام سازمان هواشناسی جو غالب نقاط کشور بارانی و ناپایدار است.
این در شرایطی است که سازمان مدیریت بحران کشور نیز برای 7 استان کشور وضعیت قرمز اعلام کرده است و با این تفاسیر به نوعی باید آمادگی مواجهه با سیل و بارش های سیل آسا در بسیاری نقاط کشور را داشته باشیم.
تیمهای امدادی جمعیت هلالاحمر در نقاط مختلف به ویژه استانهای اعلام شده که بیشتر استانهای غربی و شمال غربی هستند، در وضعیت قرمز در حال آماده باش قرار دارند تا در صورت بروز سیل و بارش های بهاری شدید به میدان امداد و نجات بیایند.
بابک محمودی سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از امدادرسانی به ۱۶۷ نفر در سیل و آبگرفتگی ۶ استان در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
۲۴ استان کشور متاثر از بارشها بودند
وی در تشریح عملیات سیل و آبگرفتگی طی ٢٤ ساعت گذشته، گفت: ۲۴ استان کشور در این مدت متاثر از بارشها بودند اما ۱۶ شهرستان در ۶ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، ایلام، کردستان، کرمانشاه و لرستان به خدمات امداد و نجات نیاز داشتند.
سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با اشاره به اینکه عملیات امدادرسانی در ٢٤ منطقه (هشت شهر، ١٥ روستا، یک منطقه عشایری) انجام شده، افزود: در ۲۴ ساعت گذشته با تلاش ۳۸ تیم امدادی هلالاحمر به ١٧٦ نفر امداد رسانی شد، ۱۲ نفر اسکان اضطراری و ۱۱ نفر نیز به مناطق امن انتقال داده شدند؛ همچنین از ۴۹ واحد مسکونی آب تخلیه شد.
برپایی اردوگاه اسکان اضطراری در ازنا و پلدختر/ جلسه مدیریت بحران در استانداری لرستان تشکیل شد
معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: با شدت گرفتن بارشها در لرستان و احتمال سرریز سدها ستاد مدیریت بحران در استانداری تشکیل، یک روستا تخلیه و چندین اردوگاه اسکان اضطراری در روستاهای ازنا و پلدختر برپا شد.
مرتضی مرادیپور معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: تا ساعت ۲۲ روز گذشته اردوگاههای اسکان اضطراری در شهرستانهای ازنا و پلدختر برپا شده و جمعیت هلال احمر اماکن امن متعددی را برای افزایش این اردوگاهها در صورت لزوم مشخص و در جلسه ستاد بحران استانداری لرستان مطرح کرده است.
وی افزود: روز گذشته انبارهای امدادی شهرستانهای استان لرستان شارژ مجدد شد و تیمهای واکنش سریع هلال احمر در لرستان و استانهای مجاور در آمادهباش کامل هستند.
مرادیپور ابراز کرد: روستای کمندان در مجاورت سد کمندان در شهرستان ازنا به پیشنهاد هلال احمر تخلیه شد.
وی ادامه داد: هم اکنون آبگرفتگی در بعضی معابر شهری دیده میشود و تا ساعت 22 شب گذشته ۲ منزل مسکونی در شهر خرمآباد تخلیه شده است.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات گفت: وضعیت در دیگر استانهای غربی با ثبات است اما احتمال سرریز سدها در کردستان و سیلاب در کرمانشاه تمامی خودروهای نجات، آمبولانسها و تیمهای امدادی هلال احمر را در حالت آماده باش کامل در آورده است.
وضعیت قرمز در 7 استان کشور
محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به صدور هشدار سطح قرمز سازمان هواشناسی برای ۷ استان کشور گفت: بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی طی روزهای پایانی هفته جاری شاهد رگبار شدید باران، رعدوبرق، تگرگ، صاعقه، ذوب برف و وزش باد شدید در استانهای ایلام، کرمانشاه، خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان غربی و کردستان خواهیم بود.
وی افزود: این بارش ها همراه با ذوب شدن برف در ارتفاعات و سبب سیلابی شدن رودخانه های فصلی، آبگرفتگی گسترده معابر، انسداد راه های روستایی و اختلال جدی در جاده ها و سفرهای بین شهری و درون شهری و خسارت به برخی زیرساخت ها مانند خطوط انتقال برق و غیره است.
نامی ضمن اعلام آماده باش ستادهای پیشگیری، فرماندهی و پاسخ به بحران استانهای تحتتاثیر هشدار قرمز هواشناسی گفت: با توجه به هشدارهای صادر شده و ضرورت حضور نیروهای مدیریت بحران در مناطق کلیه مرخصی و ماموریت ها لغو شده است.
معاون وزیر کشور گفت:مدیران کل ستادهای مدیریت بحران این استانها با اطلاع رسانی و هشدار به موقع از طریق رسانههای محلی، پایداری شبکه های ارتباطی و خدماتی و آمادهسازی ادوات امدادی بستر را برای پیشگیری و امدادرسانی به موقع آماده کنند.
وی همچنین گفت: اهالی روستاهای در معرض خطر در مکانی امن اسکان داده شوند تا از حوادث احتمالی در امان باشند.
مردم از توقف و تردد در بستر رودخانهها خودداری کنند
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با توجه به احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، سیلابی شدن مسیلها و رودخانههای فصلی به مردم توصیه کرد از توقف و تردد در بستر رودخانه ها و مسیل ها اجتناب کنند و از سفرهای برون شهری و فعالیت های کوهنوردی در استان های تحت تاثیر پرهیز کنند.
مدیرکل پیش بینی و هشدار سازمان هواشناسی با بیان اینکه هشدار قبلی سازمان هواشناسی مبنی بر شدت بارشها در برخی استانهای کشور کماکان پابرجا است، گفت: امروز در اغلب نقاط کشور آسمانی ابری و بارانی داریم.
پیشبینی بارش تگرگ در 2 استان و هشدار آبگرفتگی معابر/ آسمان اغلب شهرها بارانی است
صادق ضیائیان، مدیرکل پیش بینی و هشدار سازمان هواشناسی درباره آخرین وضعیت جوی کشور اظهار داشت: سامانه بارشی از روز گذشته در نوار غربی کشور فعال است و به تدریج دامنههای جنوبی البرز در استانهای تهران، البرز و قزوین را هم دربرمیگیرد.
وی ادامه داد: از روز گذشته شاهد رگبار باران و وزش باد شدید در کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، شمال خوزستان و آذربایجان غربی بودیم، ضمن آنکه در ارتفاعات شمال غرب بارش برف هم پیشبینی میشود.
سامانه بارشی در کل کشور حاکم می شود
ضیائیان اضافه کرد: امروز شدت بارشها در جنوب اصفهان، چهارمحال و بختیاری، شمال بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، شرق و شمال خوزستان، ارتفاعات البرز مرکزی و همچنین لرستان خواهد بود، ضمن آنکه در بوشهر و جنوب فارس پیشبینی بارش تگرگ داریم.
وی با بیان اینکه غرب خلیج فارس متلاطم و مواج خواهد بود و در برخی ارتفاعات بارش برف داریم، افزود: فردا جمعه 25 فروردین در غرب و شمال غرب کشور، سواحل خزر، ارتفاعات البرز و خراسان شمالی بارشها ادامه دارد. همچنین در نوار شرقی کشور، دامنههای جنوبی البرز و مرکز کشور وزش باد همراه با خیزش گردوخاک پیشبینی میشود و اواخر روز جمعه این سامانه از کشور خارج میشود.
مدیرکل پیش بینی و هشدار سازمان هواشناسی با بیان اینکه خلیج فارس و تنگه هرمز جمعه و شنبه مواج خواهد بود، گفت: روز شنبه در اغلب نقاط کشور جوی پایدار خواهیم داشت و فقط در گیلان و غرب مازندران بارش پیشبینی میشود.
ضیائیان با بیان اینکه روز یکشنبه 27 فروردین دریای خزر مواج خواهد بود، گفت: در این روز در استانهای اردبیل، مازندران، گیلان و غرب گلستان بارش خواهیم داشت، ضمن آنکه شرق خلیج فارس و دریای عمان مواج خواهد بود و در شمال شرق کشور وزش باد پیشبینی میشود.
هشدار قرمز هواشناسی برای 7 استان
مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی یادآور شد: طبق هشدار قرمزی که پیش از این از سوی سازمان هواشناسی اعلام و منتشر شده است، تکرار میکنم که سامانه بارشی جدید روزهای چهارشنبه و پنجشنبه موجب رگبار شدید باران، رعد و برق، تگرگ و صاعقه در برخی نقاط کشور خواهد شد؛ این سامانه از روز گذشته 23 فروردین در شمال خوزستان، جنوب و غرب لرستان، شمالغرب چهارمحال و بختیاری، غرب کردستان، غرب آذربایجان غربی و همچنین استانهای ایلام و کرمانشاه فعال است.
به گفته ضیائیان سامانه مذکور امروز در جنوب لرستان، شمال و غرب چهارمحال و بختیاری و شمال و شرق خوزستان فعال خواهد بود، با فعالیت این سامانه بارشی پیشبینی سیلابی شدن مسیلها و رودخانهها، بالان آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها و آبگرفتگی گسترده معابر وجود دارد و انسداد راههای روستایی، اختلال در تردد جادهای و سفرهای داخل شهر، تعطیلی فعالیتهای عمرانی و خسارت به برخی زیرساختها نظیر خطوط انتقال برق، محتمل است که توصیه میشود از توقف و تردد در بستر و حاشیه رودخانهها و مسیلها خودداری شود، کانالها و آبروهای درون و برونشهری بازگشایی شود، از سفرهای غیرضروری برونشهری اجتناب شود و اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی در دستور کار قرار گیرد، همچنین عشایر کوچرو جابهجایی خود را به تعویق بیندازند./فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت