به گزارش جام جم آنلاین، محمد آقامیری، رییس سازمان دامپزشکی کشور امروز در نشست خبری اظهار داشت: طرح ملی تشدید نظارت های بهداشتی بر محصولات پروتئینی با منشأ خام دامی در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان با دقت و شدت بهمنظور تأمین سلامت جامعه اجرا میشود.
وی افزود: این طرح از 13 اسفند در سراسر کشور به اجرا درآمده است و تشدید نظارتهای بهداشتی این سازمان تا پایان عید فطر ادامه مییابد.
وی ابراز کرد: در سال جدید هم مانند سال گذشته، از دوم عید کشتارگاههای دام و طیور فعالیت خود را آغاز میکنند و در ایام تعطیلات همچنان فعال خواهند بود تا گوشت قرمز و گوشت مرغ به دست مردم برسد.
آقامیری اضافه کرد: نظارتهای بهداشتی بهعهده سازمان دامپزشکی است و ناظران شرعی نیز در این ایام پای کار خواهند بود.
وی با اشاره به عملکرد طرح ملی تشدید نظارت بهداشتی بر محصولات پروتئینی با منشأ خام دامی خاطرنشان کرد: سال 1400 با افزایش 40 تا 42 درصدی نظارتهای بهداشتی در طرح نوروزی، نزدیک به 700 تن گوشت مرغ از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سال گذشته همچنین با اجرای طرح نظارت بهداشتی در نوروز، عرضه 240 تن گوشت قرمز را متوقف کردیم که بخشی از آن معدوم و بخش دیگر به واحدهای صنایع گوشت تحویل داده شد.
وی گفت: مجوز واردات 250 هزار تن گوشت صادر شده است؛ همچنین عرضه دام داخلی از اواسط بهمن بیشتر میشود و این دو عامل قیمتهای گوشت را بیشتر کاهش خواهد داد.
رییس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: قیمتهای فعلی گوشت در بازار کاذب است و باید منتظر افت بیشتر قیمتها در آینده باشیم.
وی گفت: واردات بیشتر از کشورهای روسیه و برزیل انجام میشود.
آقامیری درباره وجود بیماری جنون گاوی در برزیل گفت: سازمان بهداشت جهانی دام یک منطقهای از برزیل را اعلام کرد که گزارش دام مبتلا به جنون گاوی وجود داشته است و ما از این منطقه واردات انجام نمیدهیم و سازمان بهداشت جهانی دام بقیه نقاط را سالم اعلام کرده است.
وی خاطرنشان کرد: نظارت بر قیمتها با اینکه جزو اختیارات سازمان دامپزشکی کشور نیست اما بهعنوان یک وظیفه انجام میشود، بهطوری که در سال 1401 با نظارت دقیقی که روی قیمت مکملهای غذایی و افزودنی انجام شد 35 درصد از خروج ارز از کشور جلوگیری شد.
وی گفت: سال قبل 7 میلیون یورو واردات سه قلم مکمل غذایی و افزودنی انجام شده بود که امسال 2.5 میلیون یورو با همان میزان واردات صرفهجویی شده است.
آقامیری اظهار داشت: علت صرفهجویی نظارت دقیق بر قیمتها بود با اشرافی که از قیمتهای جهانی داشتیم اجازه ندادیم واردکننده با قیمتهای بیشتری وارد کند.
وی در پاسخ به سوال فارس در مورد اینکه اگر در سه قلم مکمل غذایی واردکنندگان میتوانند 2.5 میلیون یورو ارز بیشتری بگیرند پس در سایر کالاهای اساسی نظیر واردات گوشت، روغن، برنج و نهادههای دامی چنین فساد و رانتی میتواند وجود داشته باشد، آیا وزارت جهاد کشاورزی برنامه منسجمی برای کنترل خروج ارز دارد؟ گفت: برنامه ما این است که سال آینده به سایر نهادههای دامی هم نظارت کنیم و از جمله نظارت بر قیمتهای دام و طیور، نظارت بر قیمت نهادههای دام و طیور و آبزیان هم جزو برنامههای اصلی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از آغاز نظارتها بر محصولات پروتئینی از 13 اسفند ماه اشاره کرد و گفت: این نظارتها تا پایان عیدفطر ادامه مییابد.
وی اضافه کرد: اتحادیهها و کشتارگاهها از 17 فروردین باز هستند ناظرین شرعی هم حضور خواهند داشت.
به گفته وی، سال گذشته 700 تن گوشت مرغ و 40 تن گوشت قرمز از چرخه مصرف مردم کنار گذاشته شدند که بخشی از آنها معدوم یا در بخشهای صنعتی استفاده شدند.
وی در پاسخ به این گفته که شائبههایی در مورد سلامت بهداشتی گوشتهای وارداتی وجود داشت، گفت: پروتکلهای بهداشتی ما با کشورهای مبدأ بسیار دقیق و محکم است و هیچ وقت از آن عدول نمیکنیم ما حامی سلامت مردم هستیم و در گوشتهای اخیر وارداتی هم هیچ مشکلی وجود نداشت.
وی در پاسخ به اینکه آیا قبلا مواردی بوده که منطبق با پروتکلهای بهداشتی تعریف شده سازمان دامپزشکی کشور نباشد؟ گفت: قبل از اینکه گوشت ترخیص شود 2 تا 3 آزمایش روی آن صورت میگیرد و در صورتی که پروتکلهای سلامت را طی کنند اجازه ترخیص داده میشود و در گذشته موردی بوده که اجازه ترخیص مرغ را ندادهایم.
آقامیری از طرح جهاد دامپزشکی در 28 استان خبر داد و افزود: بر اساس این واکسیناسیون، سمپایشی درمان دامها به صورت رایگان انجام میشود این طرح در یک سال گذشته در 293 شهر انجام شد که 12 میلیون دام و 5.4 میلیون قطعه طیور 100 درصد واکسینه شدند.
وی با بیان اینکه برخی این اقدامات راموازیکاری با بخش خصوصی و یا رقیبتراشی برای آنها میدانند گفت: این تفکر اشتباهی است زیرا برنامه سازمان افزایش سطح واکسیناسیون برای مقابله با بیماریها است و از هر اقدامی در این راسته استفاده میکند ضمن اینکه اقداماتی که جهاد دامپزشکی انجام میدهد در مکانهایی است که معمولا بخش خصوصی دسترسی به آنها ندارند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از کاهش کانون بیماریهای دامی در کشور خبر داد و گفت: به عنوان نمونه بیماری سل در سال 1400 به میزان 244 کانون داشت که این رقم در سال 1401 به 118 کانون کاهش یافته بیماری مشمشه در این مدت کاهش یافته از 32 به 22 کانون، تب برفکی از 97 به 21 و لمپیاسکن از 153 به 31 کانون کاهش یافته است در این میان بیماری بروسلوز افزایش یافته و از 75 کانون به 208 کانون رشد داشته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه اخیرا بیماری تب برفکی در کشور عراق دیده شده چه اقداماتی برای کنترل این بیماری انجام دادهاید؟ گفت: ابتدا مرزهای خود را با عراق بستیم به هر حال کامیونهایی که دام را از ایران به سمت عراق منتقل میکردند احتمال داشت موقع برگشتن مبتلا به ویروس شود و جمعیت دام کشور را درگیر کند در گام دوم استانهایی که در مرز بودند را کنترل کردیم استانهای کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و خوزستان اجازه ورود و خروج دام متوقف شد.
وی ادامه داد: علاوه بر این به دنبال خرید واکسن تب برفکی هستیم که مناقصات آن 28 اسفند برگزار میشود و تا دو ماه دیگر این واکسن به کشور میرسد.
آقامیری افزود: گزارشی تب برفکی در وان ترکیه هم وجود داشت که ترانزیت کالا به ترکیه را متوقف کردیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر با وزارت جهاد کشاورزی مکاتبه کردیم که ناظران بهداشتی دوباره برقرار شود.
پیش از این ناظرین بهداشتی و شرعی در کشورهایی که از آنها گوشت وارد میکردیم مستقر بودند اما اخیرا ناظران بهداشتی در آنجا حضور ندارند اما ناظران شرعی به نظارت خود ادامه میدهند.
وی در پاسخ به به این سوال که آیا محدودیتهای تردد دام در این چهار استان عاملی برای افزایش قیمت گوشت شده است گفت: این احتمال وجود دارد اما ما مسؤول سلامت دام هستیم و قیمتها در بخش دیگری نظارت میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که بر اساس مصوبه مولدسازی دولت قرار است ساختمان دامپزشکی کشور به فروش برسد آیا آمادگی برای این تصمیم دارید؟ گفت: ساختمانی را در جای دیگری دیدهایم و به محض فروش این ساختمان به ساختمان جدید منتقل خواهیم شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم