جام جم آنلاین : نیروی هوایی ایالات متحده و بویینگ از هواپیمای رییس جمهور ایالات متحده موسوم به Air Force One رونمایی کرده اند. این نسخه جدید که در واقع دو فروند VC-۲۵ B است نمونه شخصی سازی شده بویینگ ۷۴۷ است که طراحی آشنای آبی تخم اردکی، طلایی و سفیدی دارد که توسط ژاکلین کندی، بانوی اول سابق ایالات متحده و همسر جان اف کندی پیشنهاد شده بود.
رونمایی از دو هواپیمای جدید رییس جمهور ایالات متحده به ارزش ۳.۹ میلیارد دلار
این دو هواپیما قرار است ۳.۹ میلیارد دلار هزینه داشته باشند که بسیار بالاتر از قیمت هر فروند بویینگ ۷۴۷-۸ معمولی است که قیمت آن ۴۲۰ میلیون دلار اعلام شده است. اما هواپیمای مخصوص رییس جمهور ایالات متحده دارای تکنولوژیهای پیچیدهای خواهد بود که آن را به یک کاخ سفید پرنده تبدیل کرده و بسیار کارآمدتر، ایمنتر و پیچیدهتر از نسخه تجاری این هواپیماست.
این رنگ جدید، رنگ قرمز تیره، سفید و آبی که توسط دونالد ترامپ رییس جمهور سابق ایالات متحده پیشنهاد شده بود را کنار گذاشته است. «طرح رنگی میهن پرستانه» مورد نظر دونالد ترامپ سال گذشته رد شد، زیرا بویینگ اعلام کرد که به مهندسی اضافی نیاز داشته و زمان و هزینه بیشتری خواهد برد. رنگ آبی تیره نیز باعث میشد که قطههای الکترونیکی پیچیده هواپیما بیش از حد گرم شوند و به تاییدیههایی اضافی از اداره هوانوردی فدرال نیاز داشت.
همچنین ادعا شده است که پیشنهادات ترامپ میتوانست امنیت هواپیما را به خطر بیندازد، زیرا رنگ آبی آسمان در زیر هواپیما میتواند آن را از دید دشمنان بالقوه در روی زمین استتار کند. استیون چونگ، سخنگوی ترامپ نیز بعد از این اقدام، از بایدن انتقاد کرد و گفت: «به نظر میرسد که جو بایدن علاقهای به رنگ قرمز، سفید و آبی ندارد، رنگهای پرچم ایالات متحده». هواپیماهای Air Force One کنونی در دوران ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش پدر در دهه ۱۹۹۰ معرفی شدند و در حالی که به خوبی نگهداری و روزآمد شده اند، اما با هر بار سفر، فریم این هواپیماهای تجاری ضعیفتر شده و این بدان معناست که این جتها همواره در نهایت به جایگزینی نیاز دارند.
Air Force One جدید اگر چه تغییراتی کوچک در رنگ آبی در دماغه و قسمت موتورها خواهد داشت و رنگ این بخشها کمی تیرهتر خواهد بود، اما طرح ککلی آنها به همان هواپیماهای ریاست جمهوری از دوران جان اف کندی در ۶۰ سال پیش وفادار خواهد بود، دورانی که ژاکلین کندی این طراحی رنگی را برای هواپیمای رییس جمهور ایالات متحده پیشنهاد داده بود. جو بایدن، پیشنهاد رنگ آبی تیره جدید را به این خاطر ارائه کرد که بویینگ بتواند مهندسی، آماده سازی مجوزها و دیگر نیازمندیها برای تبدیل کردن هواپیماهای بویینگ ۷۴۷-۸ i به VC-۲۵ B را انجام دهد. در واقع ایر فورس وان به هر نوع هواپیمایی اطلاق میشود که رییس جمهور ایالات متحده برای سفرهای داخلی یا خارجی از آن استفاده میکند.
قرار است اولین فروند از هواپیماهای VC-۲۵ B در سال ۲۰۲۷ تحویل شده و دومین فروند نیز در سال ۲۰۲۸ ساخته خواهد شد. بویینگ در زمان دولت دونالد ترامپ برای ساخت این دو فروند هواپیما قرارداد بسته بود. ترامپ میخواست که این هواپیما تا سال ۲۰۲۱ آماده باشد، اما تاخیرهای متعدد به خاطر شیوع کرونا، کمبود نیرو و تاخیر در طراحی باعث شد آماده سازی این هواپیماها طبق برنامه پیش نرود. سال گذشته بود که دیوید کالون، مدیرعامل بویینگ اعلام کرد که قرارداد ۳.۹ میلیارد دلاری این شرکت برای ساخت این هواپیماها اشتباه بوده، زیرا این قرارداد حاوی ریسکهایی برای بویینگ است که شرکت نباید میپذیرفت.
هواپیمای جدید رییس جمهور ایالات متحده دارای سیستم منورهای سوزان جدید برای گول زدن موشکها و لیزرهای پیشرفته خواهد بود که نه تنها میتوانند سیستم مسیریابی موشکهای هدایت شونده را از کار بیندازند، بلکه آنها را در حین پرواز نیز نابود سازند. سیم کشی جدید نیز در برابر حملات الکترومغناطیسی ایمن بوده و به ایر فورس وان امکان میدهد که در صورت وقوع انفجار هستهای در همان حوالی نیز به کار خود ادامه دهد. شکل جدید بالها نیز به هواپیما امکان میدهد روی باندهای کوتاه تری بلند شده و فرود بیاید.
آشپزخانه جدید ایر فورس وان نیز به خدمه امکان میدهد در حین سفرهای برون مرزی تا ۲۰۰۰ وعده غذایی تازه تهیه کنند. از دهه ۱۹۴۰ تاکنون، هفت هواپیمای متفاوت به طور ویژه برای روسای جمهور ایالات متحده طراحی شده است.
منبع : خبر آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم