دختران 9سالهای که مکلف شدنشان را همراه پدر جشن گرفتند و نخستین نمازشان را پشت سر رهبر و مقتدایشان اقامه کردند تا دوستی با خدا را اینگونه مشق کنند، آن هم به مناسبت میلاد امامعلی(ع) پدر امت اسلام و در دیداری پدر و فرزندی با پدر ایران اسلامی. دیدار رهبر معظم انقلاب با دختران تازه تکلیف شده دیداری پر از طراوت، لطافت و نکتههای باریکتر از مو بود. دیداری که نشان از اهمیت دختران امروز و زنان فردا در نگاه رهبر فرزانه انقلاب دارد. دخترانی که مسئولیت پذیرند و در خانواده، مدرسه و محیط بازی با دوستانشان میتوانند اثر بگذارند و میتوانند دیگران را به راه راست هدایت کنند. دخترانی که دلهای روشن و نورانی دارند و میتوانند از رهگذر همین قلبهای نورانیشان با خدا دوست شوند. دخترانی که قرار است جزو زنان بزرگ و برجسته کشورمان شوند و افتخار آفرین باشند. حسینیه امام خمینی(ره) در شب میلاد مولای متقیان حضرت امام علی(ع) شکوفه باران بود. دخترانی که با چادرهای گلگلی و با شور و نشاطی وصف ناپذیر آمده بودند تا تعهد و تکلیفشان را جشن بگیرند. دهه نودیهایی که هم خودشان آینده سازند و هم قرار است آیندهسازان این مملکت در دامان آنها پرورش یابند و بزرگ شوند. در نگاههای معصومشان دو شادی موج میزد. یکی شادی جشن تکلیف و عبادتشان و دیگری شادی دیدار با رهبری که برایشان حکم پدر را دارد و اقامه مهمترین نماز زندگیشان به امامت رهبری که پدرانه دوستشان دارد و دخترانه دوستش دارند.
دخترانی که همیشه مادرند
دختران مهمند. نه فقط بهواسطه نقش دخترانه و عشق بازیهایشان با پدر، نه دلسوزیهای خواهرانهشان برای برادر و نه شیرینزبانیهای کودکانهشان برای مادر. دختران فارغ از نقشهای اثرگذار خواهری و فرزندی که دارند، جدای از شخصیت لطیف و پر از احساسشان یک جایگاه مهم دیگر دارند و آن حس بالقوه مادری است که خداوند در وجودشان به ودیعه نهاده است. دختران از همان عنفوان کودکی درست در لحظههایی که هنوز پستانک در دهان دارند و راه رفتن و حرف زدن را خوب نمیدانند، مادری را مشق میکنند و عروسکهایشان را در آغوش میکشند و شیر میدهند! به فرزندان خیالیشان محبت میکنند و در قبال آنها احساس مسئولیت دارند. انگار در فطرت و ذاتشان مادر بودن به ودیعه نهاده شده است. این به معنی نادیده انگاشتن سایر نقشهای دختران نیست اما نمیتوان جایگاه والا و اهمیت نقش مادرانه آنها را نادیده گرفت. دخترانی که حتی اگر مادر هم نشوند، باز هم بلدند مادری کنند. حتی برای پدر و مادرهایشان. پس دختران مهمند و این اهمیت بسیار بیشتر از چیزی است که تصورش را کنیم. آنها چنان مهمند که میتوانند جهانبینی و بینش نسلهای آینده کشور را تعیین کنند. پس برای مدیریت آینده جامعه باید افکار دخترانش را مدیریت کرد و به دست گرفت. این کاری است که سالهاست در تهاجم فرهنگی دشمن شاهد آن بودهایم. دشمنی که سرمایه گذاری اصلیاش روی زنان و دختران بوده و هست. به همین علت سراغ فکر و سبک زندگی آنها رفته و تمام هم و غمش را روی تغییر فکر و نگاه زنان و دختران گذاشته تا روی نسلهای آینده سرمایهگذاری کند.در نگاه و سبک زندگی اسلامی هم اصلیترین سرمایهگذاری روی دختران است. دختران در 9سالگی مکلف میشوند و پسران در 15سالگی. یعنی دختران در 9 سالگی به پختگی لازم برای پذیرش تکلیف و تعهد میرسند و از همین سن و سال میتوانند آماده پذیرش مهمترین نقشهای عالم آفرینش شوند؛ نقشهایی همچون مادری.
صدها نکته باریکتر از مو
دیدار رهبری با صدها تن از دختران نوجوانی که به سن تکلیف رسیدهاند و برپایی جشن تکلیفشان با حضور رهبر معظم انقلاب در دل خود صدها نکته باریکتر از مو داشت. از تزیین زیبا و کودکانه حسینیه امام خمینی(ره) گرفته تا ماسکهای صورتی یکدست و یکرنگ بچهها و نوع صحبتها و مخاطب قرار گرفتن آنها از سوی رهبر انقلاب. از حلقههای دوستی دختران گرد رهبرشان گرفته تا نگاههای سرشار از محبت و پدرانه رهبری به دخترانش. این دیدار نشانه جایگاه و اهمیت دختران کشورمان در نگاه رهبر معظم انقلاب است. دخترانی که اثرگذار و اثر پذیرند و اگر بهدرستی هدایت و راهنمایی شوند، میتوانند بخشی از هدایت جامعه را به دست گیرند و در عمل شکلدهی به جهان آینده در دست دختران کوچک امروزی است. بر همین اساس است که رهبری در صحبت با دخترانش بر اهمیت جشن تکلیف، صحبت و دوستی با خدا تاکید میکند. اگر دلهای این کودکان از همین سنین کودکی با خدا انس و الفت بیابد و به تعبیر رهبری این کودکان با خدا دوست شوند، محال است در مسیر زندگی از راه راست و درست منحرف شوند. دخترانی که از همین 9سالگی به شعور و آگاهی لازم رسیدهاند و احساس تکلیف، تعهد و مسئولیت میکنند، اثرگذاری دارند. تمام زنان بزرگ و تاریخساز کشورمان هم روزی در جایگاه همین دختران بودند و تربیت صحیح و نگاه درست از همان دوران کودکی و نوجوانی و عمل به تکلیف و مسئولیت از آنها زنانی بزرگ و اثرگذار ساخت. زنان برجستهای که مایه افتخار ایران و حتی جهان هستند.
گفتمان رهبر انقلاب در مواجهه با دختران نوجوان
اما نکته دیگری که در این دیدار جلب توجه میکند، نوع رفتار و نوع گفتمان رهبر معظم انقلاب با این بچههاست. رهبر معظم انقلاب در دیدارشان با دختران تازه به تکلیف رسیده، کوتاه و جامع اما به زبان کودکانه صحبت میکنند. شاید بخش مهمی از این دیدار و این ارتباط، چشمی و بدون کلام است. نگاههای محبتآمیزی که میان پدر و دخترانش رد و بدول میشود. نگاههای مراد و مریدی، نگاه میان رهبر و راهرو و عهدی که میان این دختران دهه نودی با رهبرشان بسته شد. دخترانی که بیتردید مردانی همچون حاج قاسم را به اسلام و انقلاب و جهان تقدیم خواهند کرد و خودشان همچون مرضیه دباغ و دیگر زنان بزرگ کشورمان تاریخ ساز خواهند شد.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت