گزارش «جام‌جم» از مراسم رونمایی از ۱۰ مستند تلویزیونی درباره خیرین مدرسه‌ساز

عکس | مدرسه‌ سازی جهاد مقدس است

مراسم رونمایی از ۱۰ مستند تلویزیونی خیرین مدرسه‌ ساز شهر تهران با همکاری مجمع خیرین مدرسه‌ ساز شهر تهران، اداره‌کل آموزش و پرورش شهر تهران و شبکه مستند سیما، روز گذشته در سالن مولانای مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
مراسم رونمایی از ۱۰ مستند تلویزیونی خیرین مدرسه‌ ساز شهر تهران با همکاری مجمع خیرین مدرسه‌ ساز شهر تهران، اداره‌کل آموزش و پرورش شهر تهران و شبکه مستند سیما، روز گذشته در سالن مولانای مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
کد خبر: ۱۳۹۶۵۵۶
نویسنده نوشین مجلسی - گروه رسانه

مراسم رونمایی از ۱۰ مستند تلویزیونی خیرین مدرسه‌ساز شهر تهران با همکاری مجمع خیرین مدرسه‌ساز شهر تهران، اداره‌کل آموزش و پرورش شهر تهران و شبکه مستند سیما، روز گذشته در سالن مولانای مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. در این مراسم وحید جلیلی قائم‌مقام رئیس صداوسیما در امور فرهنگی و دبیر ستاد تحول رسانه‌ملی، محسن برمهانی معاون سیمای رسانه‌ملی، علی آقامحمدی مشاور اقتصادی رهبری، یوسف نوری وزیر آموزش‌وپرورش، محسن یزدی مدیر شبکه مستند سیما، علیرضا کریمیان مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران، سیدمحمد حسینی معاون امور مجلس رئیس‌جمهور، محمدمهدی زاهدی نماینده و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ایران، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن اختری، حمیدرضا خان‌محمدی سرپرست سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، محمدرضا قربانی مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز تهران، جمعی از خیرین مدرسه‌ساز، علی شهاب‌الدین تهیه‌کننده این مجموعه مستند، مستندسازان، فاطمه نواب‌صفوی دختر شهید نواب‌صفوی، هیام عطوی شاگرد شهید چمران از لبنان و... حضور داشتند. در این گردهمایی که با سخنرانی برخی دست‌اندرکاران، تاثیرگذاران در تولید این آثار و... همراه بود، عنوان شد مستندهای نام برده شده در رسانه‌ملی به پخش می‌رسد، همچنین در 4000 مدرسه پایتخت اکران خواهد شد.

مجموعه مستند «انسان‌سازان» به تهیه‌کنندگی علی شهاب‌الدین ساخته شده است. به گزارش جام‌جم، در این مجموعه که هر قسمت از آن نامی جداگانه دارد، زندگی و فعالیت‌های ناصر قفلی، حاج اکبر ابراهیمی، نعمت بنی‌آدم، محمدتقی و عبدالحامد معتمدیان، نادره قریشی، رضا گل‌نراقی، حسین حیدری، هاشم رازفر، عذرا خزائلی و زنده‌یاد ابوالقاسم پرداختی به عنوان خیرین مدرسه‌ساز روایت شده است.

محسن یزدی، مدیر شبکه مستند سیما که جزو حضار این مراسم بود، پشت تریبون قرار گرفت و گفت: این مجموعه با زحمت و پیگیری مجمع خیرین مدرسه‌ساز تهران انجام شد و من نقش کوچکی داشتم. دل‌مان می‌خواهد این مجموعه ادامه پیدا کند و به خاطر این‌که این ابراز تمایل صرفا در حد حرف نباشد از جناب آقای قربانی دعوت می‌کنم در اولین فرصت یک قراداد ۲۰ قسمتی دیگر در این رابطه ببندیم تا مستندهایی درباره خیرانی که ازدست رفته‌اند و آنانی که در قید حیات هستند در قاب تصویر ثبت شود.

عکس | مدرسه‌ سازی جهاد مقدس است

وی افزود: یکی از موانع این کار خضوع عزیزان است. نمی‌دانیم برخی عزیزان را چطور راضی کنیم که جلوی دوربین بیایند. این از اخلاص و بزرگی این بزرگواران است اما من به عنوان فرزند کوچک شما خواهش می‌کنم جلوی دوربین قرار بگیرید. مخاطبان از شما تاثیر می‌گیرند و با شما همذات‌پنداری می‌کنند. راه تکثیر خیر، گسترش خیر است. خواهش می‌کنم ما را از این لطف محروم نکنید.

لزوم گفتمان‌سازی برای نشر خیر

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش هم در این مراسم حضور داشت که در بخشی از سخنرانی‌اش اظهار کرد: طلب علم، فریضه‌ای است که هیچ محدودیتی ندارد و کسی که به طالب علم کمک می‌کند، باقیات و صالحات را برای خود به ارمغان می‌آورد.

وی خطاب به خیران ادمه داد: ما اگر از شما تشکر کنیم، مقام خودمان بالا می‌رود. کاری که شما انجام می‌دهید، دو وجه دارد. یکی درس خواندن دانش‌آموزان در آن کلاس است اما وجه دیگر آن که تربیتی و فرهنگی است، اهمیت بیشتری دارد.

نوری افزود: سند تحول بنیادین در راهکار نو بر این موضوع تاکید و بیان می‌کند زمینه گسترش این دست کارها را فراهم کنید. این امر با گفتمان‌سازی از طریق رسانه، انجام می‌شود. در ادامه وقتی این آثار در مدارس نشر پیدا کند، همین اتفاق می‌افتد و دانش‌آموزان در آینده جا پای خیران می‌گذارند.

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: در پایان از دست‌اندرکاران این کار که در جهت گفتمان‌سازی و ترویج امر خیر میان آینده‌سازان انجام شده، تشکر می‌کنم. ما موظفیم سال آینده جشنواره این آثار را راه بیندازیم.

نیازمند برنامه‌ریزی هستیم

محمدرضا قربانی، مدیر مجمع خیرین مدرسه‌ساز شهر تهران در این مراسم بیان کرد: احتمالا سخنان اخیر رهبری در دیدار با مدیران ارشد را شنیده‌اید که فرمودند در هر حوزه‌ای اگر چشم‌انداز نداشته باشیم، ممکن است برنامه‌های‌مان به نتیجه نرسد. ما در حوزه مدرسه‌سازی هم نیاز به برنامه‌ریزی منسجم داریم تا بدانیم 10 سال آینده چه خواهیم کرد.

وی ادامه داد: امروز بسیاری از خیران کنار ما نیستند. لازم است که زندگی این افراد به تصویر کشیده شود تا دنیا آنها را بشناسد. فعالیت‌های ۱۰ نفر از این خیران به مستند تبدیل شده است که از آقای دکتر یزدی تشکر می‌کنم. امیدوارم این اتفاق سالانه رخ دهد و سال دیگر همین جا دور هم باشیم و به جای ده نام، ۲۰ اسم جدید را معرفی کنیم.

رمز و راز کار

علی شهاب‌الدین، تهیه‌کننده این مجموعه مستند هم نقطه آغاز کارش را چنین توضیح داد: من خیلی به صحبت‌های حضرت آقا توجه می‌کنم تا بتوانم در حوزه برنامه‌سازی به کار ببندم. ایشان در دیدار با خیرین مدرسه‌ساز که چند سال پیش داشتند، مدرسه‌سازی را جهاد مقدس عنوان کردند. فکر کردم برای گفتن از این جهاد مقدس چه باید کرد؟ در این راستا با آقای قربانی و یزدی گفت‌وگو داشتیم و ساخت مستندها را شروع کردیم.

وی ادامه داد: پول درآوردن راه‌های مختلفی دارد و برنامه‌سازی تلویزیونی هم حوزه‌های متفاوتی را شامل می‌شود؛ اما این‌که من در این راه با چنین افرادی آشنا شوم و ساخت مستند از خیرین مدرسه‌ساز سر راهم قرار بگیرد را جز لطف خداوند نمی‌دانم. آمادگی دارم کار را با توان بیشتر و با کمک دوستان ادامه دهم.

شهاب‌الدین دلیل ادامه این کار با وجود دشواری‌ها را چنین توصیف کرد: حقیقتا و بدون شعارزدگی به دلیل عشق و علاقه به حرفه خودم و این عزیزان خیر است.

این تهیه‌کننده ضمن تشکر از همکارانش در تولید این مستندها عنوان کرد: من تهیه‌کننده مستندها بودم و فقط سه قسمت را کارگردانی کردم.

پخش تلویزیونی و اکران

علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران هم در بخشی از سخنانش در این گردهمایی تصریح کرد: مقام معظم رهبری روی هویت ملی تاکید دارند و ساخت چنین آثاری باعث می‌شود که این مطالبه حضرت آقا تا حد زیادی تامین شود.

وی با اشاره به برنامه پخش مستندها افزود: این مستندها از ۱۱ تا ۳۰ بهمن از طریق شبکه مستند و سایر شبکه‌های رسانه‌ملی پخش خواهد شد. از ۲۳ تا ۳۰ بهمن هم در سینما فلسطین که متعلق به آموزش و پرورش است، برای دانش‌آموزان و خانواده‌های‌شان اکران می‌شود. از 23 بهمن تا ۱۴ اسفند که روز احسان و نیکوکاری است هم مستندها در مدارس تهران به نمایش درمی‌آید. روز ۱۴ اسفند مراسم اختتامیه جشنواره پخش مستندهای خیرین مدرسه‌ساز خواهد بود. اگر جناب وزیر اجازه دهند این امر را تبدیل به یک رخداد در سراسر کشور کنیم که هر ساله با شروع دهه فجر تا ۱۴ اسفند اجرا شود و اختتامیه‌اش را در کشور داشته باشیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن اختری هم جزو سخنرانان مراسم بود که در بخشی از صحبت‌هایش بیان کرد: آغاز دهه فجر را خدمت‌تان تبریک می‌گویم که آغاز تحولات است. یکی از تحولات همین است که امروز به خاطرش گرد هم آمدیم و درباره‌اش مستند ساخته شده است.

آیت‌ا... اختری افزود: من مرحوم آقای حافظی را خیلی دوست داشتم. با هم برای ساخت مدرسه در کشورهای دیگر همکاری کردیم. کمیته‌ای در وزارت ارشاد برای مدرسه‌سازی در خارج فعال بود و در هند و جاهای دیگر مدارسی را ساختند. از مدیر انجمن خیرین مدرسه‌ساز می‌خواهم فراتر از مستند، یک همایش درباره کار ایشان برگزار کنیم.

وی ادامه داد: از وزیر آموزش و پرورش، مدیر کل آموزش و پرورش تهران و دولت خدمتگزار آقای رئیسی تشکر می‌کنم. خداوند به هنرمندان و مستندسازان برکت و توفیق دهد که فکرشان را در خدمت ترقی و پیشرفت بشر و کشورمان قرار دادند.

سیدمحمد حسینی، معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس هم در بخشی از سخنرانی‌اش خطاب به خیران گفت: کار شما مصداق عمل صالح است که در قرآن بیان شده. به گفته امیرالمومنین(ع) انسان‌ها دو دسته‌اند؛ یا برادر دینی شما یا همنوع شما هستند. این‌که انسان فقط به نفس خود فکر نکند و به فکر دیگران باشد، بسیار پسندیده است.

وی افزود: دولت ما همواره مردمی بوده و در انقلاب، جنگ، کرونا و... شاهد کمک‌های مردمی بودیم. در این بخش هم از حمایت‌های مردم بهره می‌بریم.

ادای احترام دانش‌آموزان به خیران

در بخشی از مراسم پنج نفر از خیران پشت تریبون قرار گرفتند و از آغاز فعالیت‌های خود گفتند. همچنین بخش‌هایی از این مستندهای ساخته‌شده پخش شد که ضمن آن، ویدئویی از زنده‌یاد حافظی که از خیرین برجسته مدرسه‌ساز بود به نمایش درآمد و از خیرینی که دیگر در قید حیات نیستند، یاد شد. به گزارش جام‌جم، در ادامه دو دانش‌آموز به نمایندگی از همه دانش‌آموزان ایران از خیرین مدرسه‌سازی که در این مستندها فعالیت‌های‌شان روایت‌شده، تقدیر کردند. در پایان مراسم نیز از علی شهاب‌الدین، رهبر قنبری، رضا اکبریان، سیدمهدی میرتبریزیان، محسن نجفی و مهدی رضایی کارگردانان این مستندها تقدیر شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها