دردوران ریاست جمهوری بوش پسر، اوباما و ترامپ نیز دولتهای آمریکا بارها در مدیریت بحرانهای طبیعی ناتوان نشان دادهاند. در حالی که معمولا روسای جمهور آمریکا در روزهای نخست حضور خود در قدرت از توان خود در مواجهه با هرگونه بحرانی در کشور سخن به میان میآورند.
تکرار بحران تگزاس
این دومین بار است که بایدن در طول دوران ریاست جمهوری خود در مدیریت بحرانهای طبیعی ناکارآمد و ناتوان نشان میدهد. در حالی که حدود یک ماه از حضور رسمی جو بایدن در مسند قدرت میگذشت، وی با بحرانی به نام سرمای بیسابقه در تگزاس مواجه شد. گرچه جورج بوش، اوباما، ترامپ و دیگر روسایجمهور آمریکا بارها در قبال مدیریت بحرانهای طبیعی، ناتوان نشان دادهاند اما به نظر میرسد این اتفاق کمی زودتر از دیگران برای بایدن رخ داده. مناطق مختلف ایالت تگزاس آمریکا پس از بارش شدید برف و یخبندان بیسابقه دچار فروپاشی شد. ساکنان این مناطق به علت برف و بوران سخت، آبوبرق نداشته و برای دستیابی به مواد غذایی به مراکز فروش یورش بردند و فراتر ازآن بر اثر سرمای بیسابقه، دهها نفر جان خود را از دست دادهاند. یکی از موضوعاتی که در آن زمان مورد توجه قرارگرفت، مربوط به بیتفاوتی برخی مقامات تگزاسی در قبال آن حادثه بود. به عنوان مثال، شهردار تگزاس نهفقط به ابراز همدردی با سرمازدگان و آسیبدیدگان نپرداخت، بلکه تاکید کرده است برخی در این بحران محکوم به فنا و آسیبپذیری هستند و این یک موضوع طبیعی است. موضوعی طبیعی برای افرادی که ضعیفتر هستند. تیم بوید در یکی از پستهای جنجالی فیسبوک خود نوشتهاست:«تنها افراد و خانوادههای قوی از این شرایط سخت جان سالم بهدرخواهند برد و ضعیفها خواهند مرد. وظیفه دولت ایالتی نیست که از مردم حمایت کند. غرق شوید یا شنا کنید؛ انتخاب با شماست.»
وضعیت اسفبار افراد بیخانمان
آنچه در این میان، بیش از هر موضوع دیگری مورد توجه گروههای مستقل حقوقبشری قرار گرفته، وضعیت اسفبار مهاجران و پناهجویان در نیویورک است. بسیاری از افراد بیخانمان که اتفاقا تعداد آنها در نیویورک زیاد است، درمعرض از دست دادن جان و سلامت خود هستند. در این میان، ارائه خدمات عمومی و حمایتی از این افراد بیپناه با حداقلیترین سرعت و شکل ممکن صورت میگیرد. با وقوع سرما و یخبندان شدید، این افراد عملا رها شده و برخی از آنها نیز جان خود را در میان سکوت خبری و رسانهای آمریکا از دست دادهاند. برخی از مهاجران در داخل چادرهایی بدون هرگونه وسایل گرمایشی یا هر معیار دیگر زندگی مطلوب، رها شدهاند. فرزندان آنها در بدترین شرایط به لحاظ بهداشتی، گرمایشی و کمبود آب آشامیدنی زندگی میکنند. برخی منابع آمریکایی میگویند، اعلام وضعیت اضطراری و فوقالعاده در نیویورک و سایر ایالات آمریکا و ابراز همدردی ظاهری با بازماندگان حوادث طبیعی، تنها اقدامی است که مقامات کاخ سفید در مواجهه با این مسأله صورت دادهاند. برخی منابع دیگر نیز از لاپوشانی تعداد واقعی قربانیان سرما در آمریکا ابراز تاسف کردهاند.
سوءمدیریت کاخ سفید به یک عادت تبدیل شده است
استفان لندمن، تحلیلگر آمریکایی در گفت وگو با جامجم، ضمن اشاره به ابعاد گسترده سوءمدیریت دولتهای آمریکایی در مواجهه با بحرانهای طبیعی میگوید: «سوء مدیریت دولتهای آمریکایی در قبال بحرانهای طبیعی، موضوعی نیست که اختصاص به دولت بایدن یا دیگر دولتهای این کشور داشته باشد. این مسأله تبدیل به یک عادت و روال فراگیر در آمریکا شده و هیچ یک از سران کاخ سفید نیز در قبال سوءعملکرد خود در این خصوص پاسخگو نیست. در این سیکل و چرخه تکراری، افراد ثروتمند قدرت بیشتری برای بهرهگیری از امکانات ایالتی برای مواجهه با سرما دارند و درمقابل، افراد فقیر و آسیبپذیر، بیشتر درمعرض بحران و عواقب ناشی از آن قرار دارند. این همان ساختار نابرابر و ناعادلانهای است که در حکومت آمریکا وجود دارد.» لندمن میگوید: «ما حتی در زمان اوجگیری بحران کرونا نیزمتوجه این بیعدالتیها میشویم. جایی که در آن افراد فقیر و پناهجویان بیش از دیگران جان خود را به دلیل عدم بهرهمندی از مراقبتهای بهداشتی و بیمارستانی از دست میدهند.»
روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد