دیدی نو به دنیای کتاب‌ها
مسابقه‌ای برای کتاب نخوان‌ها؛

دیدی نو به دنیای کتاب‌ها

برنامه‌ رادیویی که مشکل پلاکِ «تیبای» مردم را حل کرد

«سعادت‌آباد»، پرشنونده‌ترین برنامه رادیو تهران

برنامه«سعادت‌آباد» از رادیو تهران حول یک موضوع نمی‌گردد و با تنوع موضوعی پیگیر دغدغه‌ها و نیازهای روز مخاطبان است؛ این برنامه علاوه بر منتخب شدن از نگاه مخاطب، به عنوان برنامه شاخص در معاونت صدا در حوزه اقتصادی گام دوم انقلاب هم شناخته شده‌است. بر همین اساس با تهیه‌کننده برنامه سعادت‌آباد گفت‌وگو کردیم.
برنامه«سعادت‌آباد» از رادیو تهران حول یک موضوع نمی‌گردد و با تنوع موضوعی پیگیر دغدغه‌ها و نیازهای روز مخاطبان است؛ این برنامه علاوه بر منتخب شدن از نگاه مخاطب، به عنوان برنامه شاخص در معاونت صدا در حوزه اقتصادی گام دوم انقلاب هم شناخته شده‌است. بر همین اساس با تهیه‌کننده برنامه سعادت‌آباد گفت‌وگو کردیم.
کد خبر: ۱۳۹۱۹۱۱
نویسنده مجتبی برزگر - روزنامه‌نگار

مریم سادات آصفی، تهیه‌کننده برنامه «سعادت آباد» درباره رویکرد این برنامه با بیان این‌که سعادت‌آباد، مجله خبرى تحلیلی که به موضوعات حوزه‌هاى سیاسی، اجتماعی، بین‌الملل، فرهنگی و اقتصادی، با نگاه طنز و منتقدانه مى‌پردازد، عنوان کرد: این برنامه از سوم آبان سال ۹۹ روی آنتن شبکه رادیویی تهران رفته و هم اکنون هم هر روز از ساعت ۱۱و ۳۵ دقیقه روی موج FM ردیف ۹۴ مگاهرتز می‌رود.


 درباره اولویت برنامه‌تان بفرمایید که روی چه بخش‌هایی بیشتر در برنامه تأکید دارید؟

پرداختن به سوژه‌های متناقض و جریان‌ساز اولویت برنامه است. برگزاری نشست‌های اتاق فکر و هم‌اندیشی با عوامل تولید، برنامه‌سازان و همچنین کارشناسان رسانه و نخبگان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای سیاست‌گذاری هدفمند در این برنامه انجام می‌شود.برنامه سعادت‌آباد در ساختارهای متنوع رسانه‌ای از جمله مستند رادیویی، گفت‌وگو، گزارش، مصاحبه، تحلیل کارشناسی و پادکست، از زوایای مختلف به تبیین دقیق بندهای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و اقدامات انجام شده از سوی دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی و تشکل‌های مردمی پرداخته‌است.

 به شاخص‌ترین بخش‌های برنامه و رسالت اصلی برنامه، اشاره‌ای داشته باشید.


یکی از شاخص‌ترین بخش‌های برنامه، بخش «فجازى» است که به هشتگ‌ها و ترند‌های فضای مجازی در طول هفته همراه با تحلیل آن موضوعات می‌پردازند و در بخش «اصل موضوع» خبر‌هایی را بررسی و پیگیری می‌کنند که در سایت‌ها و فضای مجازی تناقض و تضاد در انتشار خبر وجود دارد و با شفاف‌سازی به اصل موضوع می‌رسد. همچنین در بخش طنز با نگاه طنز به نقد موضوعات روز می‌پردازند. همچنین یکی از رسالت‌های اصلی این برنامه رادیویی پرداختن به موضوعات و دغدغه‌های شهر و استان تهران است، به همین منظور در کنار تولید مستند و گزارش در مسائل مختلف محتواى ۸۰ درصد برنامه تهرانی است که با بیان دغدغه‌ها و مسائل هر گوشه‌ای از استان تهران به پیگیری و حل مسأله می‌پردازند. در بخش گزارشى «در مسیر استان» گزارشگران سعادت‌آباد در شهرهاى مختلف استان تهران پیگیر دغدغه‌ها و مطالبات شهرستانى‌ها تا رسیدن به نتیجه هستند. در بخش تیتر سعادت‌آباد هم به تحلیل اخبار روز در سطح ملی و پایتخت با سردبیران خبرگزاری‌ها می‌پردازند.


یکی از نکاتی که درباره برنامه شما مطرح می‌شود پرشنونده بودن و استقبال خوب مخاطبان است.


بله همین‌طور است. پژوهش‌های سازمان صداوسیما این نکته را نشان می‌دهد که پرشنونده‌ترین برنامه رادیو تهران در فصل تابستان بودیم.

چون در کنار مطالبه‌گری به دنبال تزریق نشاط و امیدآفرینی در جامعه هستیم.


براساس نظرسنجی مرکز تحقیقات، سعادت‌آباد از ابتداى سال ۱۴۰۱ تا به امروز سه بار به عنوان برترین برنامه رادیو تهران از نگاه مخاطبان انتخاب شده که مسئولیت‌مان نسبت به قبل سنگین‌تر شده‌است و بیشتر از قبل زیر ذره‌بین مخاطبان و مسئولان خواهیم‌بود.

برنامه سعادت‌آباد رادیو تهران به دلیل متنوع بودن بخش‌های مختلف و تنوع موضوعی، پیگیر دغدغه‌ها و نیازهای روز مخاطبان است و هر سلیقه‌ای را همراه خود کرده‌است.

در کنار بخش‌هاى مختلف برنامه، دعوت از افراد شاخص سیاسى از جمله وزیران به صورت حضورى در استودیو به فراخور موضوعات و یا در مناسبت‌هاى مختلف از دیگر اتفاقات این برنامه به شمار می‌رود.


برای حفظ مخاطب چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

یکی از کارهای مهم، مطالبه‌گری و توجه به نیازهای مخاطبان است. البته در کنار این موضوع، به تنوع و بالا بردن کیفیت برنامه هم توجه کردیم. با توجه به این‌که سعادت‌آباد در هر فصلى به دلایلى از جمله تکرارى نشدن و همین‌طور تنوع و تازگى با تغییراتى همراه بوده و هست از ابتداى فصل پاییز هم تغییراتى در بخش‌هاى مختلف داشته‌ایم تا برنامه به تکرار و روزمرگى نرسد.


 بازتاب‌ مردمی سعادت‌آباد چگونه است و در کوچه و خیابان چه انتظاراتی از شما دارند که در این برنامه رادیویی اتفاق بیفتد؟


بازتاب‌ برنامه ما مختلف است یا از طریق تلفن ۱۶۲ سازمان صداوسیما یا صفحات شبکه و برنامه، نظرات و درخواست‌های مردم را شاهدیم. بیشترین درخواست مردم پیگیری مطالبات و دغدغه‌های‌شان است.

آخرین دغدغه‌ای که به شکل وسیع اتفاق افتاد و ما پیگیری کردیم بحث پلاک‌شدن ۲۰هزار خودروی تیبا بود؛ چرا که سازمان استاندارد اعلام کرد از رده خارج شده‌اند و با پیگیری‌های ما این رقم به ۷۰۰۰ خودرو رسید و در نهایت با پیگیری‌های دو ماهه این رقم به ۱۵۰۰ خودرو تقلیل پیدا کرد که کماکان پیگیریم  به صفر برسد.


با توجه به این‌که رسانه‌های مختلف امروز آمده‌اند و رقابت را برای رادیو و تلویزیون سخت‌ کرده‌اند، شما از چه شگردهای رسانه‌ای استفاده می‌کنید که مخاطب پروپاقرص برنامه سعادت‌آباد را همچنان نگه دارید؟


در وهله اول تعامل با خود مخاطب؛ سعی می‌کنیم تعامل‌مان را از طریق فضای‌مجازی، پیامک و از طریق گزارشگران‌مان هرچه هست بفرستند و تعامل دو طرفه‌مان را حفظ کردیم. از هیچ نقدی خودمان را دور نکردیم و برای ما مهم نیست کل برنامه نقد باشد. مردم تعامل دوطرفه با ما داشته‌باشند، برایمان خیلی مهمتر است.


برای توجه بیشتر به ساخت برنامه‌های مطالبه‌گر  از جمله «سعادت‌آباد» از مسئولان رادیو و تلویزیون چه انتظاراتی دارید ؟


رادیو تهران معروف به مطالبه‌گری است و دغدغه‌های اصلی مردم را دنبال می‌کند. مهم‌ترین درخواستی که هر تهیه‌کننده و برنامه‌ای می‌تواند داشته باشد، این است که موضوعی که مطرح می‌کنیم یا مسئولی را به چالش می‌کشیم، مسئولان سازمان صداوسیما در این مورد حمایت‌های لازم را داشته باشند. خدا را شکر حمایت خوبی از ما داشته‌اند و در سعادت‌آباد با قدرت، مطالبه‌گری را در دستور کارمان داریم.  سعادت‌آباد در گروه تهران و رویداهاى شبکه رادیویى تهران روى آنتن مى‌رود و به جز مریم‌السادات آصفی تهیه‌کننده، علی نساج یگانه به عنوان مجری، نیما اعتصام بازیگر طنز، ابوالفضل طاهری نویسنده و مهدی اسماعیلی، الناز عباسى، سپیده حاصلى پناه، شمیم علاءالدینى، آتناسادات محمدپناه، گزارشگران برنامه، حمیدرضا جعفرى و حمیدرضا بوجاریان از کارشناس مجریان این برنامه رادیویی به حساب می‌آیند.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها