رسانههای گروهی و منتقدان سینمایی از صنعت سینمای نیجریه با نام مستعار نالیوود یاد میکنند که اشارهای به دو صنعت موفق سینمای هالیوود و بالیوود هند است. نالیوود هم مثل دو رقیب خارجی خود، تولید و عرضه کننده فیلمهایی مردم پسند است که توانایی جذب تماشاگران انبوه را به سالنهای نمایش دارد. پیشبینی میشود با گستردهتر شدن دامنه فعالیت فیلمسازان نیجریهای و تاسیس استودیوهای جدید، میزان موفقیت مالی و انتقادی محصولات بومی تا حد زیادی افزایش پیدا کند.
تاسیس استودیوهای تازه همزمان با تلاش کمپانیهای بزرگ هالیوودی برای رخنه در صنعت سینمای این کشور آفریقایی است. این در حالی است که شبکههای استریم هم لوکیشنهای نیجریه را مکان مناسبی برای تولید محصولات اینترنتیشان دیده و قصد سرمایهگذاری روی محصولات جدیدی دارند که در این کشور آفریقایی جلوی دوربین میرود.
بر همین اساس، اهل فن به صنعت سینمای کشور و همچنین مسئولان دولتی در بخش فرهنگ و هنر هشدار دادهاند که مراقب تحرکات سرمایهگذاران خارجی و بویژه هالیوودی در نیجریه باشند.به نوشته رسانههای داخلی، در اولین قدم صنعت سینمای نیجریه صاحب دو استودیوی بزرگ و وسیع فیلمسازی در شهر لاگوس پایتخت کشور خواهد شد.
این استودیو با قابلیتهای پیشرفته هنری و تکنیکی میتوانند پذیرای تولیداتی باشند که به صورت مشترک هم با کشورهای همسایه و یا حتی دورتر از آن جلوی دوربین میروند. از داخل صنعت سینمای نیجریه شنیده میشود هنرمندان آن امیدوارند تاسیس این دو استودیو راه را برای ساخت محصولات پرخرج و بلاک باستر داخلی و بینالمللی فراهم کند.
با این همه، برخی تحلیلگران در رابطه با چالشهای سخت پیش رو صحبت کرده و میگویند نباید به شکلی مفرط در این رابطه خوشبین بود و باید با واقعبینی رو به جلو حرکت کرد. همین تحلیلگران عقیده دارند تنها به شرطی اوضاع به شکلی مثبت و موفق پیش خواهد رفت که از تمامی استعدادهای موجود در داخل کشور استفاده شود و احداث این استودیوها به سمت باندبازی و حرکت اقتصادی خانوادگی دولتمردان نشود. منتقدان هم با اشاره به این نکته که صنعت سینمای نیجریه تعداد بسیار زیادی کادر باتجربه و توانا در تمام زمینهها و رشتههای سینمایی دارد، باید از این نیروها به شکلی درست و توانمند بهره بگیرند و از استخدام نیروهای کار باتجربه خارجی و انگلیسی زبان خودداری کنند.
یکی از تهیهکنندگان سینمای نیجریه با توجه به تحولات اخیر، چنین میگوید:« قصههای بسیار زیادی وجود دارد که میتوان در غرب آفریقا به تعریفشان پرداخت. این اتفاق زمانی رخ میدهد که تمام تهیهکنندگان داخلی وارد گود شوند و این داستانها را به زبانی تصویری برای تماشاگران سینما تعریف کنند. همه ما باید به ریشههایمان تکیه کنیم تا بتوانیم تماشاگران داخلی را با خودمان همراه داشته باشیم. آن دسته از تولیدات بینالمللی هم که در نیجریه فیلمبرداری میشوند، باید متوجه این نکته باشند و آن را در تولیداتشان انعکاس دهند. کشور ما فرهنگی کهن و غنی دارد و سینمای ما هم بسیار پیشرفته، بهروز و غنی است. تلفیق این دو، راه را برای تولید آثار درخشان، باز و هموار میکند.»
روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد