به گزارش جام جم آنلاین، مجتبی جلال زاده در برنامه گفتگوی ویژه با اشاره به دو عاملی كه منجر به حادثه تروریستی شیراز و كشته و زخمی شدن شمار قابل توجهی از هموطنان مان شد، اظهار كرد: دشمن از فضای ملتهب جامعه استفاده كرد و اعتراض ها كه به اغتشاش منتج شد، پتانسیلی را از نیروهای امنیتی ما گرفت.
وی با بیان این كه دشمن از این شرایط برای ضربه زدن به مردم ایران بهره برداری كرد، ادامه داد: رسانه های فارسی زبانِ خارجی در ۴۰ روز گذشته سعی كردند با فعال كردن شكاف فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و قومیتی وارد عمل شوند.
در این بین رسانه های مذكور بحران تولید كرده و بعد از دریافت بازخوردها، مجدد بحران را به جامعه تزریق كردند و در رخدادهای اخیر، یك مسئله قشری به مقوله ای صنفی پیوند خورد.
جلال زاده با اشاره به بهره برداری دشمن از این آشوب ها، در راستای مسائل بین الملل، تاثیر بر افكار عمومی و نیز دوقطبی سازی دولت-ملت در ایران، اضافه كرد: با نگاهی به حادثه تروریستی شاه چراغ(ع)، دور از ذهن نیست كه با توجه به حوادث سیستان و بلوچستان، مسئله شكاف شیعه و سنی عمیق تر مورد نظر قرار گیرد.
این كارشناس حوزه سیاسی اهمیتِ بافت موقعیتیِ حادثه تروریستی شیراز را گوشزد كرد و گفت: حادثه سیستان و بلوچستان در جامعه ای با اكثریت سنی مذهب اتفاق افتاد؛ اما در حادثه شیراز اكثریت شیعیان مورد هدف قرار داده شدند.
به گفته جلال زاده، تحریك كردنِ اكثریت سنی در حادثه اول و اكثریتِ شیعه در حادثه دوم هدفی بود كه دشمن از دو اقدام تروریستی اخیر در كشور دنبال كرد و از طرفی باید به همزمانی نا آرامی های اخیر با [نزدیك شدن مذاكرات به نقطه پایانی] اشاره نمود.
وی از دیگر سو به تخاصم دیرین ایران و امریكا اشاره كرد و ضمن برشمردن اهداف دو كشور از مذاكره برجامی گفت: امریكا از حادثه طبس تا امروز در برابر ایران به در بسته خورده ولی این به معنای كنار كشیدنِ ایالات متحده نیست و طبیعتا امروز تحریم ها را به بحث حقوق بشر، مسئله زنان و... گره می زند.
جلال زاده در بخشی دیگر از سخنان خود در رادیو گفتوگو اقوام مختلف در كشور را در تعامل با ایران و حاكمیت تعریف كرد و افزود: امروز جدایی طلبان پایگاه اجتماعی نداشته و محدود شدند و هسته مركزی شان به خارج مزرهای ایران انتقال یافته است.
وی یادآوری كرد كه كردستان و بلوچستان آبستن تحریك گسترده عواطف و احساسات مردم بوده و در این موقعیت زمانی، یك امام زاده شیعه، هدف بسیار مناسبی برای عملیات تروریستی می باشد؛ ولی هدف دشمن از این طرح چیست؟
از یك سو سعی می شود به بخشی از مردم این گونه القا كنند كه با جمهوری اسلامی دچار تضاد فرهنگی و سیاسی هستند و برای گروهی دیگر این طور وانمود می كنند كه حاكمیت نمی خواهد یا نمی تواند از خواسته های فرهنگی و سیاسی شما دفاع كند و برآیند این دو رویكرد، نا امید سازی مردم نسبت به توان جمهوری اسلامی در اداره كشور را دنبال می كند كه برقراری امنیت، حل بحران ها و عدم پاسخ معتبر به نیازهای اقتصادی و اجتماعی را دربر می گیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد