خوراکی‌های تقویت‌کننده دانش‌آموزان

معمولا با شروع سال تحصیلی و باز‌شدن مدارس اولین پرسشی که ذهن خانواده‌ها را درگیر می‌کند این است که به فرزندم چه خوراکی‌هایی بدهم تا بتواند رشد جسمی و ذهنی خوبی داشته و در فراگیری دروس، تمرکز و ذکاوت کافی به‌دست آورد. از دیدگاه طب سنتی، مناسب‌ترین مزاج برای رشد دانش‌آموزان مزاج گرم و‌تر است و بنابراین تغذیه آن‌ها باید از نظر طبیعی به سمت گرمی و تری گرایش یابد. با توجه به این‌که مزاج فصلی پاییز و زمستان که بیشتر سال تحصیلی را شامل می‌شود سرد و خشک یا‌تر است باید برآیند خوراکی و نوشیدنی‌های مصرفی آنان به سمت گرمی و تری معتدل باشد.
کد خبر: ۱۳۸۴۷۳۲
نویسنده فاخره بهبهانی - گروه دانش و سلامت
ساندویچ‌های خانگی با نان‌های سنتی با مختصری سبزی و مقداری گوشت گوسفند یا مرغ، شیرینی‌های خانگی که از بادام تهیه شده باشد، انجیر، روزانه دو تا سه عدد خرما، هویج، سیب شیرین، مویز، کشمش و نخودچی گزینه‌های مناسبی هستند. بهتر است مربا‌هایی که دانش‌آموزان در وعده صبحانه مصرف می‌کنند از نوع مربای هویج، انجیر، بالنگ، به یا سیب همراه با کره یا استفاده از دوشاب اصل یا شیره انگور همراه با شیر گرم گاو برای کودکان دارای ضعف و کم‌خونی به‌ویژه در فصل پاییز باشد. همچنین تخم‌مرغ آبپز از بهترین خوراکی‌های مصرفی در وعده صبحانه و بهترین آبمیوه‌ها، هفته‌ای دو لیوان آب هویج و مصرف روزانه آب سیب شیرین است.

افزایش تمرکز و یادگیری

به عقیده متخصصان طب سنتی اگر غذا، سالم و مزاج معتدلی داشته باشد با رفع سستی و تنبلی و کمک به چالاکی باعث سلامت بدن و تقویت حافظه و فهم می‌شود و، چون مزاج کودکان در نهایت لطافت است برای سلامت ذهنی و تمرکز آن‌ها باید از بی‌خوابی و همچنین خواب زیاد جلوگیری شود. برخی خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایی که باعث تقویت حافظه و حواس و یادگیری می‌شود شامل انجیر، پسته، فندق، بادام شیرین، گردو، زعفران، شیر گاو و نوشیدن دمنوش‌هایی مثل بادرنجبویه و اسطوخودوس در حد متعادل براساس نظر متخصص طب سنتی است. خانواده‌ها می‌توانند روزانه ترکیبی از ۱۰ عدد مغز‌های آجیلی و خشکبار را به‌عنوان تغذیه مدرسه در اختیار دانش‌آموز قرار دهند.

روزنامه جام جم 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها