همه چیز درباره «تب گوجه‌فرنگی» / راه‌های افتراق از آبله میمونی

یک متخصص بیماری‌های عفونی درخصوص بیماری تب گوجه فرنگی که گفته می‌شود اخیرا در هند بروز و شیوع یافته، توضیحاتی ارائه کرد و گفت: این بیماری نه آنفلوآنزا است و نه ربطی به گوجه فرنگی دارد؛ در واقع از این جهت که کودک دچار قرمزی پوست شده و تاول‌هایی روی بدنش ظاهر می‌شود، مردم محلی نام تب گوجه فرنگی را روی آن گذاشته‌اند و چنین بیماری از قبل به این شکل وجود نداشته است.
کد خبر: ۱۳۷۷۹۵۵
به گزارش جام جم آنلاین، دکتر حمید عمادی، درباره بیماری تب گوجه فرنگی، گفت: اینگونه نبوده است که از قبل چنین بیماری وجود داشته باشد و به نظر می‌رسد حتی انتخاب نام بیماری و عبارت اطلاق شده به آن، محلی باشد. در مقاله مجله لنست ذکر شده است که در هندوستان یک بیماری شایع شده است که اصطلاحا به آن آنفلوآنزا یا تب گوجه‌فرنگی می‌گویند و برای آن علائم غیر اختصاصی شرح داده است.

او درباره علائم این بیماری، توضیح داد: علائم شامل تب، بدن درد، درد مفاصل، ضایعات تاولی روی پوست بدن است. این بیماری عمدتا کودکان یک تا ۵ سال را درگیر می‌کند و افراد بزرگسال در صورتی که دچار ضعف سیستم ایمنی باشند به این بیماری مبتلا می‌شوند.

عمادی تاکید کرد: نکته مهم این است که این بیماری نه آنفلوآنزا است و نه ربطی به گوجه فرنگی دارد. در واقع از این جهت که کودک دچار قرمزی پوست شده و تاول‌هایی روی بدنش ظاهر می‌شود، مردم محلی نام تب گوجه فرنگی را روی آن گذاشته‌اند و چنین بیماری از قبل به این شکل وجود نداشته است. بعید است این بیماری ویروس جدیدی هم باشد به این دلیل که در هندوستان بیماری‌هایی با چنین علائمی از قبل هم وجود داشته است. به نظر می‌رسد بیماری که در حال حاضر با اسم تب گوجه فرنگی شناخته شده است، شاخه‌ای از گروه خانواده انتروویروس‌ها باشد که الان بیماری «دست، پا و دهان» ایجاد می‌کند.

وی افزود: بیماری دست، پا و دهان یک شاخه از کوکساکی ویروس و انتروویروس است که در بچه‌های کوچک سبب بروز ضایعات تاولی در دست، پا و دهان می‌شود. معمولا از آنجایی که بچه‌های کوچک چهار دست و پا می‌روند و به محیط دست می‌زنند و ممکن است دست آلوده را داخل دهانشان کنند، معمولا به اسم دست، پا و دهان شناخته می‌شود. با توجه به این که این بیماری ضایعت تاولی ایجاد می‌کند، احتمال دارد این تب گوجه فرنگی یک شاخه جدیدی از بیماری دست، پا و دهان باشد و خود یک بیماری مستقل نباشد.

او با تاکید بر اینکه هنوز اطلاعات درباره تب گوجه فرنگی کم است، تصریح کرد: بیماری از طریق انسان به انسان منتقل می‌شود و بسیار مسری است. انتقال از دو طریق تنفسی و دفع مدفوع صورت می‌گیرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره راه‌های افتراق تب گوجه فرنگی از آبله میمونی نیز، گفت: از نظر بالینی ممکن است دو بیماری مشابه یکدیگر باشند، اما باتوجه به اینکه آبله میمونی کیت تشخیصی دارد اگر بیماری با علائم پوستی مشابه آنچه که گفته شد به ما مراجعه کند، در تشخیص افتراقی باید آبله مرغان، آبله میمونی، بیماری دست، پا و دهان و... باشد. با در دسترس بودن کیت تشخیصی بیماری‌های ذکر شده کار تشخیص انجام می‌شود و اگر همه این موارد رد شد آن وقت می‌توان به تشخیص تب گوجه فرنگی رسید.

وی تاکید کرد: این بیماری درمان حمایتی و علامتی دارد و بعد از ۵ تا ۷ روز بهبود می‌یابد. درمان بیماری‌های ویروسی علامتی است و بهترین کار این است که مانع انتشار بیماری شویم و کودک مبتلا را در خانه نگه داریم.(ایسنا)
 
 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها