کردستان-جام جم آنلاین- یعقوب گویلیان ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های استان اظهار کرد: کردستان دارای بناهای تاریخی بسیاری است که بیانگر هویت، اصالت و پیشینه فرهنگی و تمدنی این استان بوده و میطلبد همه با هم نسبت به حفظ و نگهداری این گنجینهها احساس مسئولیت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته در زمینه احیای بناهای تاریخی اقدامات ویژهای انجام شد، گفت: تخصیص بیش از 6 میلیارد تومان برای احیای بناهای تاریخی استان، واگذاری 5 بنای تاریخی به بخش خصوصی و تملک و خریداری چهار بنای تاریخی از جمله این اقدامات بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان یادآور شد: علیرغم فشارهای زیاد برای واگذاری عمارت خسروآباد، خوشبختانه توانستیم مجوز تبدیل این بنای تاریخی به کاخموزه را اخذ کنیم.
وی افزود: مسجد دارالاحسان سنندج که به لحاظ هنر معماری بسیار حائز اهمیت است، بهعنوان موزه مسجد ـ مدرسه افتتاح شد و تیمچه حاجشهباز بیجار نیز به عنوان یکی از بناهای تاریخی استان با هدف حفظ و احیای این بنای تاریخی و همچنین نمایش و عرضه فرشهای نفیس بیجار به سرای گلیم تبدیل شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان، با بیان اینکه ثبت جهانی هورامان اقدامی مهم و ارزشمند بود که در مردادماه سال گذشته بهعنوان بیست و ششمین میراث جهانی کشور ایران ثبت جهانی شد، گفت: خوشبختانه غار باستانی کرفتو نیز برای ثبت جهانی معرفی شده و کارهای مربوط به آن در حال پیگیری است که امیدواریم بهعنوان دومین اثر جهانی استان در یونسکو ثبت و معرفی شود.
وی عنوان کرد: مرمت و بازسازی کاخموزه خسروآباد و عمارت مشیردیوان سنندج، راهاندازی موزه خط و کتابت امیرنظام گروس در بیجار، راهاندازی موزه شهر سقز، مرمت و بازسازی فاز اول قلعهشهر مزگوته سور مریوان، ثبت بافت تاریخی بانه، تهیه ضوابط بافت سقز، بازنگری بافت تاریخی شهر سنندج و ایجاد و راهاندازی موزه دفاع مقدس جزو برنامههای این ادارهکل در سالجاری خواهد بود.
گویلیان در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر پنج هزار تخت در قالب 32 هتل، 2 هتل آپارتمان، 24 مهمانپذیر، 2 اقامتگاه سنتی و 34 اقامتگاه بومگردی در استان برای اسکان و پذیرایی از مسافران وجود دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان افزود: در ایام تعطیلات با توجه به فعال بودن ستاد اجرایی خدمات سفر استان و با همکاری آموزش و پرورش، شهرداری، ورزش و جوانان و سایر ادارات در یک شبانه روز تا 24 هزار نفر در اماکن رسمی و دارای مجوز استان و همچنین اقامتگاههای موقت از جمله مدارس آموزش و پرورش و مهمانسرای ادارات اسکان داده شدند.
وی یادآور شد: در این فصل از سال نیز ضریب اشغال اتاق و تخت در شهرهای اصلی گردشگری استان در حد مطلوبی است.
گویلیان در ادامه گفت: بخش گردشگری از مهمترین ظرفیتهای استان کردستان بهشمار میرود که توسعه آن نیازمند ورود سرمایهگذار است چرا که کردستان ظرفیت افزایش تختها برای اسکان مسافران را دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان با اشاره به اینکه کردستان پایتخت اکوتوریسم و طبیعتگردی کشور است، افزود: در حال حاضر 34 اقامتگاه بومگردی دارای مجوز در کردستان فعال است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه از نظر کمیت، تعداد این اقامتگاهها به نسبت استانهای دیگر پایین است، ولی از لحاظ کیفیت جزو استانهای برتر کشور هستند.
گویلیان یادآور شد: معرفی شاخصههای فرهنگی، تاریخی، معماری، جاذبههای طبیعی، صنایعدستی بومی، آداب و سنتها، غذاهای محلی، رعایت مسائل زیستمحیطی و... از جمله معیارهایی است که در این اقامتگاهها مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت: واگذاری 24 هکتار زمین برای بهرهبرداری از کمپ گردشگری سورین بانه، اختصاص زمینی با مساحت 12 هکتار برای احداث بازارچه دائمی صنایع دستی در سنندج، صدور دو مجوز گردشگری کشاورزی و دو مجوز گردشگری فضای مجازی از جمله اقداماتی است که استان انجام شده است.
وی عنوان کرد: در سال گذشته 15 اثر از کردستان شامل یک اثر گلیم، دو اثر سراجی، سه اثر سازسازی، سه اثر چاقوسازی و 6 اثر نازککاری، موفق شدند، مهر اصالت و نشان ملی مرغوبیت کالای صنایعدستی را دریافت کنند، که در مجموع تاکنون 154 اثر از استان نشان ملی را کسب کرده است.
گویلیان افزود: همچنین از سال گذشته تاکنون بالغ بر 11 میلیارد و 700 میلیون تومان تسهیلات با اشتغالزایی بیش از 800 نفر از محل تبصره 18 به صنعتگران فعال در کردستان پرداخت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان از ساماندهی و راهاندازی مجتمع تولیدی صنایعدستی تایله (طالقانی) سنندج با اشتغالزایی مستقیم بیش از 130 نفر در هفته دولت خبر داد و گفت: راهاندازی مجتمع و کارگاههای شالبافی در بانه، گلیمبافی در کاکوسفلی و ارغوان بافی در دیوزناو از دیگر اقداماتی است که در سالجاری انجام میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم