به گزارش
جام جم آنلاین، اما در ادامه باز هم همه چیز به هم ریخت و دراگان اسکوچیچ دوباره سرمربی تیم ملی شد. حالا اسکوچیچ است و یک بازه زمانی کمتر از چهار ماه. توقع زیادی است اگر فکر کنیم اسکوچیچ میتواند در این مدت زمان چهار ماهه جادو کند. او کار خیلی سختی دارد؛ سخت و پیچیده و البته بسیار حساسیت برانگیز. چه چالشهایی پیش روی او قرار دارد؟
چالش اول: با هم دوست باشیم
نخستین چالش اسکوچیچ این است: برقراری ارتباط با بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران به خصوص ستارههای اصلی همچون سردار آزمون، مهدی طارمی، علیرضا جهانبخش و چند تای دیگر. شانس اینجا با او یار نیست. اخیرا بازیهای اینستاگرامی و انتشار استوریهای بحثبرانگیز در رابطه با حمایت از اسکوچیچ شکاف عمیقی بین ستارههای تیمملی ایجاد کرده بود. در واقع سردار آزمون و یک سری بازیکن دیگر در یک طرف ماجرا قرار گرفتند و طارمی، جهانبخش و چند بازیکن دیگر یک طرف دیگر ماجرا. اگر این اسمش تفرقه و اختلاف نیست، پس چیست؟ به هر حال اسکوچیچ در این برهه حساس پیش از هر چیزی باید با این مجموعه تناقضها از اخلاقها و اختلافات کنار بیاید و سعی کند با همه ارتباط برقرار کند. دود ماندگاری این اختلافات پیش از هر کسی به چشم خود اسکوچیچ میرود و این اصلا برای او و برنامههایش خوب نیست.
چالش دوم: پیش بردن برنامه
کدام برنامه؟ کدام بازی تدارکاتی؟ تیم ملی فوتبال ایران در میان تیمهای صعودکننده به جام جهانی یکی از بدترین موقعیتها را از لحاظ آمادهسازی جهت حضور در رقابتهای جامجهانی دارد. روزهای فیفا برای برگزاری دیدارهای دوستانه یکی پس از دیگری از دست میرود و از سویی دیگر بازیهای تدارکاتی نیز در ماههای گذشته با شرایط عجیبی روبهرو شدند. این دیدارها مدام منتفی میشد و برگزاری دیدار دوستانه با الجزایر نهایت تلاش فدراسیونیها بود. اسکوچیچ خوب میداند در این فرصت باقی مانده، تیم تحتهدایتش سهم بسیار اندکی از دیدارهای دوستانه فوتبال در سطح جهان خواهد داشت؛ بنابراین باید سعی کند در فرصت باقیمانده به بهترین شکل ممکن تتمه به اصطلاح برنامههای موجود در تیم ملی فوتبال ایران را بهخوبی اجرا کند. یکی از بزرگترین فرصتهای پیش رو دیدار تدارکاتی با اروگوئه است.
چالش سوم: ارتباط با رسانهها و مردم
سرمربی تیمملی فوتبال ایران این پتانسیل را دارد تا بهسرعت به سیبل اصلی انتقادات تبدیل شود. پس حداقل کاری که اکنون میتواند انجام بدهد این است که از تمام چیزهایی که قابل پیشبینی است جلوگیری کند. هم از لحاظ رفتار و هم از لحاظ انضباط، حاشیهها و بهخصوص نتیجهگیری تیمملی فوتبال ایران باید کلی تدبیر و مدیریت داشته باشد در غیراینصورت به سرعت کلی هجمه و انتقاد برابر خود میبیند. اسکوچیچ واقعا باید استاد باشد که در چنین شرایط بسیار حساسی ارتباط خوب با رسانه و هواداران فوتبال را بلد باشد. واقعیت این است که در ماجرای رفت و برگشت به تیمملی شرایط برای او خیلی سختتر شد و اکنون انتقادات و مخالفان بیشتری را پیش روی خود میبیند.
چالش چهارم: آماده برای حمله به اسکوچیچ
این درست است که اسکوچیچ تیمملی را به سریعترین صعود تاریخ فوتبال ایران به جامجهانی رهنمون کرد، اما در تمام مدت اخیر کسی معرفی شده که در حد و اندازه تیمملی نیست و باید جای خود را به دیگری میداد. رفت و برگشت به نیمکت تیمملی کار را برایش سخت کرد. اگر میرفت و فرد دیگری به جای او روی نیمکت مینشست مخالفان اسکوچیچ کمتر میشدند که هیچ حتی ممکن بود تعریف و تمجید از او را شروع کنند. فاصله انتقاد و تعریف و تمجید در فوتبال ایران به اندازه یک تار مو است. کافی است که اسکوچیچ قدم کج بردارد یا با تیمملی بد نتیجه بگیرد یا هر اتفاق بد دیگری هم بیفتد. همه چیز حی و حاضر است تا حملهای همهجانبه به سمت اسکوچیچ صورت گیرد. او روزهای بسیار سختی را پیش روی خود دارد. به راستی در تاریخ فوتبال ایران کدام از سرمربیان ملی را سراغ دارید که تا این اندازه تحت فشار باشد؟
اسکوچیچ کرونا ندارد
خبری در رسانهها منتشر شد مبنی بر اینکه در شرایطی که پیش از این قرار بود دراگان اسکوچیچ برای بازدید از اردوی تیمهای لیگ برتر ایران راهی ترکیه شود، اما با مثبت شدن تست کرونای خود، سفرش را لغو کرد تا در قرنطینه خانگی بماند، اما چند ساعت بعد، فدراسیون فوتبال در بیانیهای این را خبر را تکذیب کرد و نوشت: سرمربی تیم ملی ایران اخیرا تستی انجام نداده که نتیجه آن مثبت یا منفی بوده باشد و هیچ گونه علائم بیماری نیز نداشته و شایعه ابتلای وی به کرونا صحت ندارد.