به گزارش جام جم آنلاین، محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک امروز گفت، صنعت نفت به علت سال ها کمبود سرمایه گذاری، «در محاصره» قرار گرفته و این امر سبب کمبود عرضه شده است.
وی افزود، در صورتی که اجازه داده شود، نفت ایران و ونزوئلا به بازار وارد شود، این کمبود عرضه را می توان کاهش داد.
سال ها تحریم، عرضه نفت ایران و ونزوئلا را محدود کرده است.
بهعلاوه، تحریم هایی که غرب علیه روسیه به عنوان عضوی از اوپک پلاس (گروه کشورهای عضو اوپک و هم پیمانانش) اعمال کرده، نیز موجب کمیِ عرضه در بازار شده است.
بارکیندو در یک کنفرانس انرژی در پایتخت نیجریه گفت: «با این حال، اگر نفت تولید شده توسط جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا اجازه بازگشت به بازار پیدا کنند، ما می توانیم منابع را باز و ظرفیت را تقویت کنیم.»
وی تصریح کرد، فشار بر این صنعت به علت تلاش برخی از کشورها برای کنار گذاشتن سوخت های هیدروکربنی افزایش یافته است.
درحالی که آنها تلاش می کنند تا از گرم شدن زمین جلوگیری کنند، تقاضا برای نفت حتی با وجود کاهش سرمایه گذاری و رشد قیمت ها، در حال افزایش است.
این مقام اوپک پیش بینی کرد، تقاضای اولیه برای نفت در سطح جهان تا سال 2045 افزایش یابد درحالی که ظرفیت پالایش کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، 3.3 درصد در سال 2021 کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: «صنعت ما در حال حاضر با در چندین جبهه چالش های بزرگی مواجه است.»
دبیرکل اوپک با اشاره به تحولات ژئوپلتیکی در اروپا، جایی که جنگ اوکراین، بسیاری از کشورها را در برابر افزایش قیمت انرژی آسیب پذیر کرده است، تاکید کرد: « این موارد، پتانسیل سرمایه گذاری ما را در حال حاضر و (همچنین) در دراز مدت تهدید می کند. به صراحت بگویم دوستان عزیز صنعت نفت و گاز در محاصره است.»
وی توضیح داد: «جنگ اوکراین، همه گیری کرونا که هنوز با ماست و فشارهای تورمی در سراسر جهان، به صورت وفانی کامل گرد هم آمده اند و به طور کلی، سبب ایجاد نوسان و عدم اطمینان قابل توجهی در بازار کالاهای اساسی، مهمتر از همه، در دنیای انرژی شده است.»
منبع: فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت