قیمت مرغ امروز 31 خرداد ماه چند؟ قیمت مرغ با حذف نهاده های دامی تولید مرغ با شوک جدید قیمتی مواجه شد. آیا با افزایش قیمت مرغ باید منتظر غیب شدن این ماده غذایی از سفره مردم باشیم؟. آیا روند افرایشی قیمت مرغ ادامه دارد؟ پیش بینی آینده قیمت مرغ.
به گزارش جام جم آنلاین از گسترش نیوز، بازار مرغ این روزها درگیر تعیین قیمت جدید است و تولید کنندگان انتظار اعلام قیمتهای جدید مطابق با ارز نیمایی از سوی دولت را دارند.
با حذف یکباره ارز ترجیحی از نهادههای دامی تولید مرغ با شوک جدید قیمتی مواجه شد و در ادامه آن بازار مصرف این محصول نیزدچار تنش قیمت شده است.
هنوز مشخص نیست چه سرنوشتی برای تولید مرغ و سفرههای مردم در نظر گرفته شده است. زمانی که مصرف کننده توان خرید مرغ کیلویی ۴۰ هزار تومان را ندارد چطور در کمتر از یکماه به کیلویی حدود ۶۰ هزار تومان رساندند.
همچنین حمید کاشانی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن با بیان اینکه حذف عوارض گمرکی صادرات تخممرغ روز گذشته به گمرکات اعلام شده است، افزود: ترکیه واردات تخممرغ از ایران به عراق را ممنوع کرده است و از این به بعد آن بستگی به عملکرد رایزنهای اقتصادی ما دارد که بتوانند مسیر حفظ و یا بازار را به ترکیه بدهند.
قیمت مرغ گرم در خرده فروشیهای سطح شهر تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسیده است.
بر اساس مشاهدات میدانی از خردهفروشیهای سطح شهر تهران قیمت هر کیلو مرغ گرم کامل به حدود ۵۵ تا ۵۶ هزار تومان رسیده است. این در حالیست که حدود یک هفته پیش قیمت آن در بازه ۴۶ تا ۴۸ هزار تومان بود.
مهدی یوسفخانی - رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران - نیز در این باره به ایسنا گفت: قیمت مرغ از ابتدای هفته افزایش یافته و به کیلویی حدود ۵۵ هزار تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه مرغ به اندازه نیاز وجود دارد و هیچ کمبودی در بازار نیست، گفت: با وجود این افزایش قیمت اما هنوز مرغ به قیمت مصوب آن یعنی ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان نرسیده و حدود ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان کمتر است و بایستی به قیمت مصوب برسد.
قیمت مرغ کامل تازه، بستهبندی کیسهای (پوشش کیسه نایلونی) امروز دوشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ در بازار تهران به ۵۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
به گزارش مهر، بر اساس گزارش میدانی، قیمت مرغ گرم امروز دوشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ در بازار تهران به شرح زیر اعلام میشود.
عنوان | قیمت به تومان |
---|---|
مرغ کامل تازه، بستهبندی کیسهای (پوشش کیسه نایلونی) | ۵۵,۵۰۰ |
ران مرغ بدون پوست، بدون دنبالچه چربی سر ساق | ۶۳,۵۰۰ |
مغز ران بدون پوست، بدون استخوان | ۶۸,۵۰۰ |
ساق مرغ بدون پوست و سر ساق | ۷۶,۵۰۰ |
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال | ۷۸,۴۰۰ |
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال، بازو | ۷۶,۵۰۰ |
ران و سینه بدون پوست، بدون دنبالچه شش، گردن، بال | ۷۰,۰۰۰ |
فیله مرغ | ۱۱۴,۵۰۰ |
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: طی ۲۰ روز گذشته به سبب مازاد عرضه شاهد کاهش قیمت مرغ زنده بودهایم؛ قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده ۳۰ تا ۳۱ هزار تومان است.
به گزارش تجارتنیوز، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: طی ۲۰ روز گذشته به سبب مازاد عرضه شاهد کاهش قیمت مرغ زنده بودهایم.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت، حبیب اسداله نژاد گفت: قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده ۳۰ تا ۳۱ هزار تومان است که براین اساس عرضه مرغ گرم با نرخ ۵۳ تا ۵۴ هزار تومان در مغازهها منطقی نیست.
اسداله نژاد میگوید: روزانه ۵ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار و ۶۰۰ تن مرغ در بازار عرضه میشود که بررسیها حاکی از آن است که بدلیل کاهش سرانه مصرف نیاز بازار کمتر از این رقم است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: علی رغم تاکید وزیر جهاد بر رفع موانع دریافت تسهیلات همچون چک برگشتی و بدهی معوق، اما همچنان روشهای قبل اعمال میشود، با این تفاوت که تسهیلات به حساب سامانه بازارگاه واریز میشود که مورد توافق بهره برداران نیست.
با اصلاح نظام یارانهها قرار شد وزارت جهاد به منظور حمایت از تولیدکنندگان تسهیلات با حذف موانع قبل پرداخت و مازاد تولید را خرید حمایتی کند.
بررسیها از سطح بازار نشان میدهد که قیمت کنونی هر کیلو ران مرغ ۴۵ تا ۵۴ هزار تومان، سینه ۹۰ هزار تومان، فیله مرغ ۱۰۰ هزار تومان و مرغ ۵۰ تا ۵۴ هزار تومان است که مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ضعف در نظارتها را علت اصلی عرضه مرغ با نرخهای فعلی میداند.
سرنوشت قیمت مرغ چه خواهد شد؟
بازار مرغ در روزهای اخیر با اخبار و شایعات زیادی روبرو است؛ فعالان بازار و حداقل یک مقام صنفی تایید میکنند که فروش مرغ کاهش پیدا کرده و قیمتها تحت تاثیر همین اتفاق پایین آمده
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از فرارو- قیمت مصوب مرغ گرم از روز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان برای هر کیلوگرم رسید اما گزارشهایی که در روزهای بعد منتشر شده، نشان میدهند مردم در بازار مرغ را با قیمت پایینتر خریداری میکنند. بعضیها قیمت هر کیلو مرغ گرم در بازار را بین ۴۲ تا ۴۶ هزار تومان میدانند و دستهای دیگر ادعا میکنند در یکسری از خردهفروشیها مرغ با قیمت کمتر از ۴۰ هزار تومان عرضه شده است. مسئله وقتی ابعادی رازآلود بهخود میگیرد که بدانیم همزمان با افزایش قیمت مصوب مرغ، محتوایی در شبکههای اجتماعی با عنوان تحریم خرید مرغ دست بهدست شد که حالا طرفدارانش اعتقاد دارد کاهش قیمت اخیر نتیجه همان اقدام و پایبندی مردم به کمپین تحریم خرید مرغ است.
بازار مرغ در روزهای اخیر با اخبار و شایعات زیادی روبرو است؛ فعالان بازار و حداقل یک مقام صنفی تایید میکنند که فروش مرغ کاهش پیدا کرده و قیمتها تحت تاثیر همین اتفاق پایین آمده است. رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی چند روز پیش به خبرگزاری ایسنا گفته مردم هنوز به قیمتهای جدید عادت نکردهاند، اما بهنظر میرسد با تکمیل پرداخت یارانه، کمکم قیمت جدید کالاهای اساسی در جامعه جا بیفتد. محمد یوسفی، واکنش مردم به افزایش قیمت مرغ و سایر کالاهای اساسی را طبیعی میداند و تایید میکند بعضی از آنها احتمالا با تصور اینکه قرار است قیمتها کاهش پیدا کند، دست از خرید کشیدهاند.
رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی نظر دیگری دارد. او به باشگاه خبرنگاران جوان میگوید افزایش عرضه باعث شده هر کیلومرغ با قیمتی کمتر از نرخ مصوب بهدست مصرفکننده برسد. بهگفته مهدی یوسفخانی، مصرف عادی روزانه مرغ تهران چیزی در حدود هزار و ۵۰۰ تا هزار و ۶۰۰ تن است که در روزهای پس از اعلام واریز یارانه جدید این رقم به حدود هزار تن کاهش پیدا کرده است. بههمین دلیل قیمت هر کیلو مرغ در عمدهفروشیها به ۳۸ هزار تا ۴۰ هزار تومان و در خردهفروشیها به حدود ۴۵ هزار تومان رسیده است.
پیدا کردن مشتری برای فروشندگان مرغ فرآیندی مشخص دارد؛ وقتی مرغ از کشتارگاه خارج شد باید حتما به دست مصرفکننده برسد. مهلت فروش مرغ در مراکز استانها معمولا تا بعد از ظهر است و اگر موجودی مرغ فروش نرود، شرکتهای پخش، عمدهفروشها و سپس خردهفروشها بهناچار قیمت را پایین میآورند تا شاید خریدار پیدا کنند.
آمارها میگویند در کل کشور روزی هفت هزار تن مرغ توزیع میشود. زمانی که ساکنان تهران بهتنهایی هزار و ۵۰۰ تا هزار و ۶۰۰ تن مرغ مصرف میکردند، تولیدکنندهها با ۲۵۰ تن مازاد روزانه تولید روبرو بودند، اما پس از دور جدید آزادسازی یارانهها و افزایش قیمت مصوب مرغ، تقاضا تا هزار تن کاهش پیدا کرده و احتمالا فقط در تهران با حدود ۷۵۰ تن مرغ مازاد روبرو هستیم. آنها را دور میریزند؟ نه! چند شرکت دولتی وظیفه دارند بهمنظور کنترل و تنظیم بازار در چنین مواقعی وارد عمل شوند. در مورد مسئله اخیر، شرکت پشتیبانی امور دام کشور اقدام میکند و با خرید و جمعآوری مرغ مازاد آنها را بهصورت یخزده ذخیره میکند.
زمانی که تعادل بازار مرغ از سمت عرضه بههم بخورد، شرکت پشتیبانی امور دام کشور همین موجودی را وارد بازار خواهد کرد. سقف ذخیرهسازی مرغ همین مقدار ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن در روز پیشبینی شده است. از طرف دیگر این کار برای دولت چندان بهصرفه نیست، چون ناچار است مرغ را با قیمت مرغ گرم در بازار آزاد از تولیدکنندهها خریدار کند و بعد آنها را علاوه بر هزینههای انبار و نگهداری بهقیمت مرغ منجمد دولتی عرضه کند؛ بنابراین ترجیح میرود برای مدیریت بازار سراغ سازوکارهای دیگر برود. پیگیری اخبار نشان میدهد در راستای مدیریت تولید و بازار گوشت مرغ، فعلا صادرات تخم مرغ نطفهدار به میزان پنج میلیون عدد در ماه و جوجه یکروزه به میزان یک میلیون قطعه در روز آزاد اعلام شده است.
قیمت مرغ بعد از آغاز دور جدید پرداخت یارانهها کاهش پیدا کرده و تولیدکنندهها ناچار هستند آن را بهجای ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان مصوب، نهایتا حدود ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان در هر کیلوگرم بفروشند. عامل این اتفاق را بعضیها کاهش قدرت خرید مردم میدانند و دستهای دیگر میگویند کمپین تحریم خرید مرغ اثرگذار بوده است. در هر حالت، ادامه کاهش تقاضا در بازار، به پر شدن انبار شرکتهای دولتی منجر خواهد شد، اما قدم بعدی چیست و چه اتفاقی در انتظار بازار و قیمت مرغ خواهد بود؟ براساس اصل اقتصادی عرضه و تقاضا، آنهایی که معمولا از پشت عینک بدبینی مسائل را میبینند و دنبال میکنند میگویند احتمالا بهزودی شاهد افت عرضه به میزانی پایینتر از کف جدید تقاضا باشیم که برای جبران آن نمیتوان چارهای جز افزایش قیمت متصور بود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد