به گزارش
جام جم آنلاین، واقعیت این است که برخی نویسندگان این نامه در دهه ۹۰ در دولت پیشین مسؤولیت داشتند و متاسفانه در این دهه هیچگونه اصلاحی در ساختار اقتصاد ایران صورت نگرفت و حتی آن ۱۲.۵درصد رشد سال ۹۵ یا ۹.۵درصد تورم سال ۹۵ به واسطه اصلاحات ساختاری نبود. این اتفاق نتیجه توافقی بود که به واسطه بحث برجام به صورت مصنوعی رخ داد. به عبارتی، آمار و ارقامی که دولت گذشته نسبت به آن خوشبین بود، در نتیجه یک اتفاق واقعی یا اصلاحات ساختگی نبود و صرفا یک مرحله گذرایی بود که به صورت مصنوعی این اعداد ثبت شد و فایدهای هم نداشت.»
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به نقد نویسندگان این نامه به عملکرد دولت سیزدهم یادآور شد: «این دوستان باید کارنامه خودشان را در دولتهای گذشته ارائه کنند و اگر منصف باشند، باید پاسخگوی عملکردشان در دولتهای پیشین میبودند. باید از آنها پرسید چرا چالشهای اقتصاد ایران را برطرف نکردند و آسیبپذیریهای اقتصاد ایران را کاهش ندادند؟ چرا منابع ارزشمند نفتی و غیرنفتی را هدر دادند و مسائل اقتصاد ایران را به مرحلهای رساندند که به راحتی سال ۹۷ تحریم شدیم و شرایط بغرنجی برای کشور پیش آمد؟»
وی با اشاره به محتوای نامه ۶۱ اقتصاددان گفت: «این دوستان چاره را در بحث حل مسائل بینالمللی میبینند که در بخشهایی قابل تامل است اما صرف پرداختن به این حوزه بدون اصلاحات درون اقتصاد، باعث خواهدشد اتفاقات دوران آقای روحانی دوباره تکرار شود. یعنی برجام در حالی شکل گرفت که اصلاحات ساختاری در اقتصاد انجام نشد و بعد در پی خروج آمریکا از این توافق، کشور به شرایط بسیار وخیمتر از تحریمهای دور اول رسید.»
وی با بیان اینکه حل مشکلات اقتصادی ایران تنها به موضوع مذکرات محدود نمیشود، تاکید کرد: «حتی اگر مذاکرات به نتیجه برسد، این احتمال میرود که در انتخابات آمریکا جمهوریخواهان و همفکران ترامپ روی کار بیایند و دوباره در پی پارهکردن برجام باشند و آن وقت اصلاحات ساختاری در اقتصاد صورت نگیرد، بار دیگر کشور باید معطل حضور یا حضور نیافتن یک فرد یا یک جناح در آمریکا بشود و این اصلا شایسته نیست ما اقتصاد کشورمان را به روند و آیند جریانها در کشور دیگری وابسته کنیم.»
شقاقی شهری اضافه کرد: «ما باید اصلاحات اقتصادی خود را همپای مسائل بینالمللی پیش ببریم و اگر دست خالی پای میز مذاکره حاضر شویم، دستاوردی نخواهیمداشت.»
وی تصریح کرد: «در شرایط کنونی دولت سیزدهم باید با هوشمندی، اقتدار و درایت بتواند تصمیمات سخت بگیرد. این تصمیمات سخت شامل اصلاح در حوزههای نظامبانکی، بودجهریزی کشور، نظام مالیاتی و همچنین ریشهکنی فساد و رانت در اقتصاد ایران، رواج شایستهسالاری در ارکان اقتصادی کشور است و تا زمانی که نتوانیم آسیبپذیریهای اقتصاد ایران را برطرف کنیم، توافق مجدد در برجام هیچ اثری برای وضعیت کشور نخواهدداشت.»
منبع: روزنامه جام جم