اهداف واشنگتن از بازتولید داعش در افغانستان چیست؟

مأموریت تروریست‌های کوکی آمریکا

هفته گذشته، منابع محلی در کابل از وقوع انفجار در مسجد خلیفه صاحب در سه راه علاءالدین در جاده دارالامان شهر کابل خبر دادند. در این انفجار، ده‌ها نفر از شیعیان روزه دار شهید و ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند.
کد خبر: ۱۳۶۵۱۹۷

به گزارش جام جم آنلاین،این انفجار دقیقا یک روز پس از عملیات تروریستی دیگر علیه شیعیان هزاره در مسجد مزارشریف صورت گرفت. گروه تروریستی داعش، مسؤولیت هر دو عملیات خونین را به‌عهده گرفته، اما با توجه به پیوند خاص آمریکا و داعش، هدف واشنگتن از تقویت تروریسم تکفیری در افغانستان چیست؟

ایجاد بحران‌های مزمن امنیتی در افغانستان


هدف اولیه آمریکا از بازتولید تروریسم تکفیری و حمایت از داعش در نقاط مخالف افغانستان، خلق بحران‌های مزمن و دامنه دار امنیتی در این کشور آسیایی محسوب می‌شود. مقامات هر دو حزب سنتی آمریکا (دموکرات و جمهوریخواه) معتقدند در فضای ناامن و بی‌ثبات در افغانستان و شبه قاره هند، قدرت مانور و مداخله‌گرایی بیشتری داشته و تمرکز افکار عمومی نیز متوجه اشغالگری مستقیم یا غیر مستقیم آن‌ها در این مناطق نخواهد بود.

ایجاد گره کور امنیتی جدید در جهان


یکی دیگر از اهداف آمریکا، ایجاد یک گره کور امنیتی جدید در نظام بین‌الملل است. اکنون مقامات آمریکایی علاوه بر غرب آسیا که نقطه کانونی مداخله گرایی آن‌ها بوده است در صددند بحران‌های مستمری در افغانستان و شبه قاره هند، شرق آسیا و آسیای مرکزی ایجاد کرده و استمرار بخشند. همزمانی تشدید حمایت آمریکا از تروریست‌های داعش با وقوع جنگ اوکراین و حمایت تسلیحاتی گسترده غرب از دولت زلنسکی در کی یف به‌شدت قابل تأمل است.

جایگزینی جنگ نیابتی به جای جنگ مستقیم


حضور ۲۰ساله اشغالگران ناتو در افغانستان برای آن‌ها ثمره‌ای جز شکست نداشت. در چنین شرایطی دولت آمریکا تصمیم گرفت قبل از خروج نهایی، تروریست‌های تکفیری مورد حمایت خود را به سوی افغانستان سوق دهد تا جنگ نیابتی را جایگزین اشغال مستقیم کند. بر اساس آمار اعلام شده طی سه سال اخیر، ده‌ها هزار تروریست تکفیری فقط از مناطق مرزی عراق و سوریه، مناطق قبایلی پاکستان و نقاط غربی چین راهی افغانستان شده‌اند تا در نقاط از قبل تعیین شده توسط آمریکا و ناتو مستقر شوند.

درگیرسازی چین، ایران و روسیه


با توجه به جایگاه راهبردی و موقعیت ژئوپلتیک افغانستان، آمریکا درصدد تبدیل کردن آن به کانون بحران است به گونه‌ای که
سه بازیگر مخالف سیاست‌های کلان واشنگتن در نظام بین‌الملل یعنی ایران، روسیه و چین نیز بخش مهمی از انرژی و توان راهبردی و منطقه‌ای خود را صرف درگیری در این کانون کنند. بدون شک، راه مواجهه با این توطئه آمریکا، هم پیمانی پکن، تهران و مسکو در رصد و واکنش نسبت به این تحولات خواهد بود.

ارائه تصویر کاذب از اسلام و مسلمانان


دستگاه‌های امنیتی و تبلیغاتی غرب در سایه حمایت از تروریسم تکفیری و تغذیه مالی، نظامی و تاکتیکی داعش در‌صدد ارائه تصویری وارونه از دین مبین اسلام هستند. اسلام ستیزی سیستماتیک مدت‌هاست در غرب به یک دستور العمل آشکار سیاسی و گفتمانی تبدیل شده است. در جریان ایجاد و تأسیس داعش توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۳ نیز این هدفگذاری ضد اسلامی از ابتدا نقش پررنگ و قابل توجهی داشته است.

سعید سبحانی - بین‌الملل / روزنامه جام جم 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها