به گزارش جام جم آنلاین، محمود محمودزاده در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: قیمتی که هماکنون برای واحدهای طرح نهضت ملی مسکن اعلام میشود بر اساس قرارداد منعقده با سازنده است. این با قیمتی که برای متقاضی تمام میشود تفاوت دارد. بخشی از قیمت تمام شده مسکن مربوط به عملیات ساخت و ساز است و هزینههایی مثل خدمات، صدور پروانه و عوارضهای مختلف به آن اضافه میشود.
وی افزود: نباید اینطور تفسیر شود نرخی که در حال حاضر با سازندههای واحدهای طرح جهش تولید و تامین مسکن بسته میشود قیمت تمام شده واحدها خواهد بود. از ابتدا اشاره کردیم که بهای تمام شده زمانی که پروژه به اتمام میرسد اعلام میشود البته این پروژه غیرانتفاعی است و با ارزانترین قیمت ممکن در اختیار مردم قرار میگیرد.
ملاک قیمت، سازمان فنی و اجرایی است
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: هماکنون بر اساس جدیدترین فهرست بها قرارداد سازندگان نهضت ملی مسکن برای پروژه هایی با مشخصات معین با قیمت ۴.۵ میلیون تومان در هر متر مربع منعقد میشود. اگر امکانات و کیفیت پروژهها متفاوت باشد قیمت نهایی نیز متفاوت خواهد بود.
محمودزاده با بیان اینکه ملاک ما در تعیین بهای واحدهای نهضت ملی مسکن، نظام فنی و اجرایی کشور است، تاکید کرد: نرخی به عنوان قیمت روز اعلام میشود و انعقاد قرارداد صورت میگیرد. در طول دوره ساخت، افزایش قیمت مصالح ممکن است وجود داشته باشد، لذا آیتمی به اسم تعدیل به این قیمتها اضافه میشود. هر سه ماه یک بار سازمان برنامه و بودجه کشور، ضریبی را به عنوان تعدیل به کل قرارداهای عمرانی کشور اعلام میکند. لذا این عدد پایه قرارداد است و مربوط به متقاضیان نیست بلکه مربوط به سازندگان است.
وی ادامه داد: قیمتی که مطابق قرارداد برای ساخت با سازندهها تعیین میشود همانطور که گفتم نرخ پایه است و نباید با قیمت تمام شده اشتباه گرفته شود. آنچه که سازنده میسازند بخشی از پروژه است، تمام پروژه نیست. اگر نرخ عوارض، خدمات، دستمزد و دیگر مولفهها تغییر کند مشمول واحدها خواهد شد.
اگر قیمت ثابت تعیین میشد، احتمال متضرر شدن سازندگان یا متقاضیان بود
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: در نظر گرفتن قیمت ثابت، چند ایراد دارد؛ یا باید نرخ را بالا بگیریم که سازنده متضرر نشود و این به ضرر مردم است یا پایینتر تعیین کنیم که ممکن است سازنده پروژه را تعطیل کند. بنابراین تصمیم گرفته شد بر اساس قیمتهای موجود قراردادها منعقد شود. دولت تلاش میکند با تخفیفات مختلف این قیمت را به حداقل ممکن برساند و این مراقبت صورت گیرد که واحدها با حداقل قیمت تمام شده به متقاضیان تحویل شود.
آغاز عملیات اجرایی ۳۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن
محمودزاده در تشریح آخرین وضعیت پروژه جهش تولید و تامین مسکن اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۳۳۰ هزار واحد به مرحله اجرا رسیده و برای ۹۸۰ هزار واحد زمین تامین شده است. از ماههای ابتدایی سال ۱۴۰۱ به مرور افتتاح و بهرهبرداری از واحدها آغاز خواهد شد.
وی ضمن درخواست از متقاضیان برای واریز به موقع مبلغ آورده گفت: انشاءالله در صورتی که متقاضیان در پرداخت آورده همکاری لازم را داشته باشند پروژه در زمان مقرر تحویل میشود. در مسکن حمایتی، ساخت واحدها از دو محل انجام می شود؛ یکی تسهیلات بانکی و دیگری آورده متقاضیان است تسهیلات بانکی معمولا بهموقع تزریق میشود. اگر آورده متقاضیان نیز سر وقت پرداخت شود قطعا پروژه در زمانی که سازندگان تعهد کردهاند به اتمام خواهد رسید. هرچقدر هم که زودتر تمام شود به نفع سازندهها است که درگیر افزایش قیمت و افزایش تعهدات نخواهند شد.
نهضت ملی مسکن در یک نگاه
بنا بر این گزارش، قانون جهش تولید و تامین مسکن (نهضت ملی مسکن) مصوب ۱۷ مردادماه ۱۴۰۰ یکی از برنامههای کلان دولت سیزدهم محسوب میشود.
دولت با تلفیق دو طرح «نهضت ملی مسکن» و «اقدام ملی مسکن» قصد دارد چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال احداث کند.
بانکها موظف شدهاند سالیانه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به طرح جهش تولید و تامین مسکن اختصاص دهند.
طبق آخرین آماری که محمودزاده ـ معاون وزیر راه و شهرسازی ـ ارایه داده تا روز نهم اسفندماه ۱۴۰۰ تعداد ۳۳۰ هزار واحد یا تکمیل شده یا آماده عملیات اجرایی است و برای ۹۸۰ هزار واحد تامین زمین شده است. مجموعا در دو طرح حمایتی نهضت ملی مسکن و اقدام ملی ۵ میلیون و ۱۸۰ هزار نفر تا کنون ثبت نام کردهاند.
رستم قاسمی - وزیر راه و شهرسازی وعده داده که تا پایان سال جاری ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن به مرحله عملیات اجرایی برسد.
وام این واحدها در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، دیگر کلانشهرها ۴۰۰ میلیون، مراکز استانها ۳۵۰ میلیون، سایر مناطق شهری ۳۰۰ میلیون و روستاها ۲۵۰ میلیون تومان با نرخ سود حداکثر ۱۸ درصد تعیین شده است. طبق آخرین برآوردها قیمت هر متر مربع واحدهای نهضت ملی مسکن ۴.۷ میلیون تومان خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت