همچنین در عملکرد صحیح اکثر بافتها و سلولهای بدن نقش کلیدی داشته و بسیاری از اعمال و رفتارهای بافتی را کنترل میکند.
در موارد درست عملنکردن سیستمایمنی باعث بروز مشکلات و بیماریهایی میشود که بیماری خودایمنی، بیماریهای نقص ایمنی، انواع آلرژیها و حساسیتها جزو این موارد است.
آسم ازجمله بیماری مهم ریوی است که عمده علت آن واکنشهای آلرژیک و حساسیت است که سیستمایمنی نقشی کلیدی در این زمینه بر عهده دارد. هم در بحث حساسیتها و هم در بحث التهاب مجاری هوایی که از اصلیترین عوامل مشکلساز در بیماری آسم است، مربوط به سیستمایمنی فرد میشود.
با تغییر فصول(از فصلگرم به سرد یا برعکس) و نیز با تغییر طول روشنایی روز، سیستمایمنی دستخوش یکسری تغییراتشده که این تغییرات در کوتاهمدت احتمال دارد بر وضعیت بیماریهای مرتبط ازجمله آسم اثرگذار باشد.
این اثرات و تغییرات اگر درست مدیریت شود در طول زمان بهبود پیداکرده و مشکل جدی را برای فرد به وجود نمیآورند پس بهتر است تغییرات اندک وضعیت فرد بیمار در اینگونه موارد مدنظر قرار گیرد و با مشورت پزشک مربوط شیوههای درمانی فرد بهدقت موردتوجه قرارگرفته و دستورات پزشک بهدرستی اجرا شود.
همچنین توصیه میشود از ایجاد استرس و نگرانی در فرد بیمار جلوگیری شود و با ایجاد آرامش در بیمار و اطمینان به پزشک مربوط، تغییرات شرایط فرد بیمار مدیریت شود.
همچنین با توجه به تغذیه سالم، پرهیز از قرارگرفتن در معرض هوای سرد و آلوده، همراهداشتن اسپریهای ضدآسم، فعالیت بدنی مناسب و مصرف میوه و سبزیجات تازه (غیرآلرژیزا) باعث بهبود شرایط بیمار میشود.
دکتر سید شمس الدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد