به گزارش جام جم آنلان همدان، دکتر عباس نجفی، در جلسه کاهش گمنامی مجرمین در فضای مجازی با مشارکت شرکت ایرانسل عنوان کرد: امروز مجرمین در حوزه فضای مجازی با سوء استفاده از خلاءهای موجود نسبت به ارتکاب عناوین مجرمانه اقدام و در پارهای از مواقع به لحاظ عدم احراز هویت آنان رویتپذیری این جرایم فقط بسیار کم میباشد به این نحو که در جرایم اینترنتی مجرمین با استفاده از ابزارهای مجرمانه و شیوههای ارتکاب بیشترین ضرر و زیان بر بزهدیده وارد مینمایند.
وی ادامه داد: به لحاظ عدم سیاستگذاری مناسب و خلاءهای قانونی موجود واگذاری سیم کارت فعال به افراد غیر جرم انگاری نشده و همین امر موجبات سوء استفاده مجرمین بروز جرائم متعدد در فضای مجازی شده است.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان وجود سیمکارتهای توریستی(سیمکارتهای اعتباری اتباع بیگانه) باطل نشده را یکی از بسترهای بروز جرائم کلاهبرداری اینترنتی دانست و افزود: این سیمکارتها باید بعد از تمام اقامت فرد در کشور به صورت خودکار غیرفعال گردند اما اینکار به درستی صورت نمیگیرد و موجب اخلال در رهیابی هویت مجرمین میشود.
نجفی با بیان اینکه ثبتنام سیمکارتهای اعتباری باید با دقت بیشتری صورت بگیرد، اضافه کرد: یکی از مواردی که احراز هویت مجرمین را دچار مشکل مینمایند ارائه اطلاعات و مدارک هویتی جعلی هنگام خرید سیمکارت توسط مجرم به متصدی فروش میباشد که برای رفع این مشکل باید اطلاعات ارائه شده صحتسنجی و راستیآزمایی شوند.
وی اظهار کرد: بخش دیگری از جرایم در فضای مجازی در بستر پیامکهای تبلیغاتی انبوه صورت میگیرد که با بیان موضوعات خلاف واقع، افراد را اغفال کرده ضمن ترغیب افراد به خرید محصولات و کالاهای ممنوعه و با استفاده از خلاء عدم نظارت بر محتوای این پیامکها در این خصوص نیز باید سازوکار مشخصی صورت بگیرد.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان با اشاره به ظرفیت اطلاعرسانی شرکتهای خدمات ارتباطات در راستای پیشگیری از جرم بیان کرد: شرکتهای خدمات ارتباطات ظرفیت مناسبی در خصوص انتشار محتواهای پیشگیرانه و آگاهی بخشی به عموم جامعه دارند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد