به گزارش جام جم آنلاین به نقل از رویترز، دانشمندان آفریقای جنوبی نوع جدیدی از ویروس کرونا را با جهش های متعدد شناسایی کرده اند اما هنوز نتوانسته اند تشخیص دهند که آیا این ویروس مسری تر است یا می تواند بر ایمنی ایجاد شده شده توسط واکسن ها یا بیماری قبلی غلبه کند یا خیر.
بر اساس تحقیقی که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته نوع جدید معروف به C.1.2 برای اولین بار در ماه می شناسایی شد و اکنون در اکثر استان های آفریقای جنوبی و هفت کشور دیگر در آفریقا ، اروپا ، آسیا و اقیانوسیه گسترش یافته است.
این ویروس شامل جهش های بسیاری است که در انواع دیگر با افزایش قابلیت انتقال و کاهش حساسیت به خنثی سازی آنتی بادی ها مرتبط است. این جهش ها در ترکیب متفاوتی رخ می دهند و دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چگونه بر عملکرد ویروس تأثیر می گذارد. آزمایشات آزمایشگاهی برای تعیین میزان خنثی سازی این نوع توسط آنتی بادی ها در حال انجام است.
آفریقای جنوبی اولین کشوری بود که نوع بتا را تشخیص داد ، یکی از تنها چهار موردی که سازمان بهداشت جهانی (نگران کننده) برچسب گذاری کرد.
اعتقاد بر این است که بتا راحت تر از نسخه اصلی ویروس کرونا که باعث بیماری کرونا می شود انتشار می یابد و شواهدی وجود دارد که واکسن ها در برابر آن کمتر عمل می کنند و باعث می شود برخی کشورها سفر به آفریقای جنوبی را محدود کنند.
ریچارد لسلس متخصص بیماری های عفونی و یکی از نویسندگان تحقیق در مورد C.1.2 گفت: «ظهور این ویروس جهش یافته به ما می گوید این همه گیری هنوز به پایان نرسیده و این ویروس هنوز در حال بررسی راه هایی است تا بتواند به طور بالقوه در بدن ما بهتر عمل کند.»
این دانشمند می گوید که مردم نباید در این مرحله بیش از حد نگران باشند و احتمال وجود انواع مختلف جهش بیشتر در همه گیری وجود دارد.
داده های توالی ژنومی از آفریقای جنوبی نشان می دهد که نوع C.1.2 هنوز در جولای ، در آخرین ماه که تعداد زیادی نمونه در دسترس بود ، در حال جابجایی با نوع اصلی دلتا نبود. در ژوئن، ویروس جهش یافته C.1.2 حدود 3 درصد از نمونه ها را در مقابل 1 درصد در ماه ژوئن به خود اختصاص داد ، در حالی که دلتا 67 درصد در ماه ژوئن را شامل می شد.
دلتا سریع ترین و خطرناک ترین نوع ویروسی است که جهان با آن روبرو شده است.
لسلس همچنین گفت که C.1.2 بر اساس الگوی جهش هایش دارای ویژگی های فرار ایمنی بیشتری نسبت به دلتا است و این یافته ها به سازمان بهداشت جهانی نشان داده شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت آفریقای جنوبی از اظهارنظر درباره این تحقیقات خودداری کرد.
کمپین واکسیناسیون کووید19 آفریقای جنوبی با کندی شروع شد و تا کنون تنها حدود 14 درصد از جمعیت بالغ آن به طور کامل واکسینه شده اند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت