سامانههای کنترل از راه دور از مهمترین حوزههایی هستند که از هوش مصنوعی و تلفیق آن با اینترنت به منظورمدیریت هر چه بهتر فرآیندها بهره میبرند.شرکت دانشبنیان«پردازش هوشمند پارس کارن توسعه»که فعالیتهای خود را در زمینه سیستمهای مخابراتی و امنیت شبکه با نام «نوین ارتباطات»آغاز کرد، یکی از شرکتهایی است که در راستای گسترش فعالیتهایش به سرمایهگذاری در جهت ساخت سیستمهای کنترل و مدیریت یکپارچه (ICSS) پرداخته است.
این مجموعه اکنون بهعنوان شرکت دانشبنیان در پارک علم و فناوری پردیس مستقر است که مهمترين و بزرگترين پارك علم و فناوری كشور و زير مجموعه نهاد رياست جمهوری است.
سید مرتضی شهرآیینی، مدیرعامل «پردازش هوشمند پارس کارن توسعه»درباره پیشینه راهاندازی این مجموعه به جامجم میگوید:«شرکت ما از سال 84 در حوزه شبکه فعال شد. پس از چند سال فعالیت در این شرکت بهدلیل علاقه شخصی وارد حوزه متفاوت کشاورزی شدم. با ورود به این حوزه معضلاتی مانند مصرف انرژی حداکثری، بهرهوری بسیار پایین و نبود چشمانداز صحیح نسبت به آینده بازار، قیمت تمامشده محصولات و میزان تقاضا برای محصولات متنوع بهشدت ذهنم را مشغول کرد و رفع این مشکلات تبدیل به دغدغهای برایم شد. بهعنوان یک کشاورز تازهکار و با توجه به شیوه مرسوم استفاده از نیروی انسانی و کارگرانی که هیچ آموزش تخصصی در زمینه کشاورزی ندیدهاندمتاسفانه در همان سال اول 23 میلیون تومان ضرر کردم. در نتیجه تصمیم گرفتم سامانه هوشمند کنترل مدیریت یکپارچه را طراحی کنم.»
پیشنهاد ایجاد بورس کشاورزی و حذف واسطه ها
مدیر عامل شرکت «پردازش هوشمند پارس کارن توسعه»هدف اصلی این مجموعه برای همکاری با وزارت کشاورزی رادر راستای توسعه فعالیت شرکت در سطح کشور و ایجاد تغییرات بنیادی در فرآیندهای سنتی حوزه کشاورزی میداند و تصریح میکند:«اکنون تمام فعالیت وزارت کشاورزی معطوف به هدایت کشاورزان در جهت تولید بیشتر است؛ به این شکل که کارشناسان این وزارتخانه پس از بازدید سطحی از زمینهای کشاورزی به ارائه دستورالعملهایی میپردازند، در حالی که در صورت در اختیار داشتن اطلاعات دقیق از شرایط زمین مورد نظر در یک بازه زمانی طولانیتر میتوان راهکارهای بسیار مناسبتری پیش روی کشاورزان گذاشت. در واقع با سیستم یکپارچه کنترل از راه دور، کشاورزان یا گلخانهداران میتوانند تنها با نصب دستگاههای هوشمند، اطلاعات دقیقی از شرایط محیط مربوطه را در دسترس جهاد کشاورزی قرار دهند و بدون نیاز به مراجعه کارشناس و صرف وقت و هزینه زیاد از راهکارهای تخصصیتر این سازمان استفاده کنند. پس از عبور از این مرحله و افزایش تولید با کیفیت، مسأله بازاریابی و سنجش بازار هر محصول در بازههای زمانی متفاوت مطرح میشود.»
شهرآیینی ادامه میدهد: «پیشنهاد دیگری که گروه ما برای جهاد کشاورزی دارد ایجاد بورس کشاورزی است تا از این طریق، بازاریابی و ارائه محصول و دریافت هزینهها همه در چارچوبی مشخص و علمی انجام شود. از همه مهمتراینکه حضور واسطهها میان کشاورزان و مشتریان تا حد زیادی کمرنگ شود. کشاورزان با ثبت محصولاتشان در این سامانه بهطور مستقیم با کارخانهدارانی که به محصولات کشاورزی نیاز دارند ارتباط برقرار میکنند و دیگر نیازی به واسطهها نخواهد بود. علاوه بر کنترل عرضه و تقاضا، قیمتها نیز منطقی خواهد بود و کشاورزان نیز متضرر نخواهند شد.»
تشکیل شبکه جامع اطلاعات برای مدیریت در سطح کلان
شهرآیینی در پایان به معرفی دستگاه هوشمند تولید شده از سوی تیم «پارسکارن» و اهمیت استفاده از آن میپردازد و میگوید:«این سامانه از سه بخش اصلی پایشگر، کنشگر و بخش مرکزی برای ارسال اطلاعات دریافتی از محیط به سرور اصلی تشکیل شدهاست.بهطوریکه از اتصال تعداد بینهایت از این دستگاهها به یکدیگر قادر خواهیم بود شبکه جامع کشوری تشکیل دهیم و در نتیجه با استفاده از سیستمهای یکپارچه کنترل از راه دور توسط همه صنایع و کسبوکارها، شبکه عظیمی ازکلانداده (Big Data)شکل خواهدگرفت.اطلاعات جامع و مهمی که برای مدیریت بهتر منابع و نظام عرضه و تقاضا در سطح ملی و بینالمللی حائز اهمیت است. ما امیدواریم با توجه به تاثیرات مثبت بسیاری که سرمایهگذاری در این زمینه بهدنبال خواهد داشت بتوانیم فرصتی از وزارت کشاورزی برای توضیح تخصصی راجع به کاری که انجام میدهیم دریافت کنیم و نیز موفق به معرفی آن بهتمام کشاورزان شویم.
ارتقا و بومی سازی سامانههای کنترل از راه دور
مدیرعامل شرکت «پردازش هوشمند پارس کارن توسعه»میگوید:«این روزها دستگاههای هوشمندسازی زیادی در بازار وجود دارد اما این دستگاهها که اغلب خارجی هستند و برای آب و هوای ایران و پاسخ به نیاز کشاورز ایرانی طراحی و تولید نشدهاند. از طرف دیگر کشاورزان در کشور ما مهارت لازم برای استفاده از این دستگاهها را ندارند و در نتیجه استقبال از آنها کاهش مییابد. ما سعی کردیم ابتدا خطای انسانی را تا حد زیادی کاهش دهیم و با بهروزرسانی فرآیند نظارت، بهرهوری را به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.
از این رو در قدم اول، سامانه هوشمندسازی گلخانه یا کشاورزی را برای کنترل دما و رطوبت، اندازهگیری و کنترل رطوبت خاک و بسیاری از موارد دیگر بدون استفاده از کارگر و بر اساس شرایط کشور طراحی کردیم.»
راههای ارتباط با پردازش هوشمندپارس کارن توسعه
وبسایت: phpk.ir
ایمیل: info@phpk.ir
اینستاگرام: Phpk_ir
تلفن: 76250970 - 021
آدرس: تهران، کیلومتر20 جاده دماوند، پارک علم و فناوری پردیس، ساختمان فن بازار، واحد 1117
سیمین دخت شاکری - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد