چنین جملاتی مخصوص برخی مدیران و مسؤولان ایرانی است، افرادی مانند سعید نمکی وزیر بهداشت دولت دوازدهم، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه این دولت و پیروز حناچی، شهردار پیشین تهران.
افرادی که البته بعید است ندانند کشور خودشان با چنین مسائلی درگیر است و تاکنون قادر نبوده بهدرستی آنها را مدیریت کند.
برای نمونه درحالی جهان از نحوه مدیریت وزارت بهداشت و درمان ما برای مهار کرونا باید در حیرت باشد که شهروندان کشورمان از نایاب شدن سرم در حیرت هستند.
در حالی وزیر بهداشت و درمان مدتی پیش از این گفت که ایران برای کمک به مهار کرونا در هند آماده است که شرایط مراکز درمانی کشورمان این روزها بیشباهت به روزهای گذشته هند نیست.
به نظر میرسد تنها تفاوت در مراسم خاکسپاری اموات ماست که چون آتش و دود ندارد برخی مدیران از آن بیاطلاع هستند.
شرایط برای بیمارانی که به کرونا مبتلا نیستند نیز بحرانی است، برای نمونه بیماران مبتلا به سرطان که در حال سپری کردن دوران شیمیدرمانی هستند، این روزها در کنار هزینه و دارو دغدغه تامین سرم را نیز دارند.
شرایط به گونهای است که بهجز بیماران خاص دیگر اعضای جامعه نیز در خطر قرار دارند. مثلا اگر شخصی این روزها به دلیل گرمازدگی نیاز به سرم پیدا کند خود و خانوادهاش دچار مشکل جدی خواهند شد. البته نحوه مدیریت فقط در وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو به این شکل نیست، بلکه در بیشتر سازمانها و وزارتخانهها به قول معروف در بر همین پاشنه میچرخد.
سخنگوی وزارت خارجه چند روز پیش اعلام کرد ایران آماده است در مهار آتشسوزی جنگلهای ترکیه به این کشور کمک کند.
این درحالی است که شرایط جنگلهای کشورمان نیز بحرانی است و هنوز دوستداران طبیعت هنگام اطفای حریق جان خود را از دست میدهند که مرگ چهار نفر در آتشسوزیهای اخیر تنگه هایقر استان فارس این مساله را تایید میکند.
با این حال نحوه مدیریت مسؤولان هرروز حیرتآورتر میشود. برای نمونه دیروز بالگردهایی از تهران برای مهار آتشسوزی جنگلهای ارسباران روانه شمال غرب کشور شدند اما چون نقص فنی داشتند مدیران استانی نتوانستند به آنها سبد وصل کنند در نتیجه ماموریت این بالگردها ناتمام ماند و هزینه پرواز آنها مانند جنگلهای کشور که در آتش میسوزند، دود شد.
چنین اظهارنظرهای حیرتآوری از سوی مدیران کم نیست. اگر کمی به عقبتر مثلا زمان دیدار شهردار تهران با شهردار سارایوو برگردیم به نمونه دیگری برمیخوریم، زیرا پیروز حناچی که این روزها باید با عنوان شهردار پیشین تهران از آن یاد کرد در این دیدار برای حل مشکل آلودگی هوای سارایوو اعلام آمادگی کرد.
این درحالی است که از این دیدار حدود دو سال گذشته اما شهروندان تهرانی از ابتدای سال تاکنون فقط دو روز پاک را تجربه کردهاند.
عملکرد ضعیف و حیرتآور مدیران و مسؤولانی که اظهارنظرهای اخیر آنها را مرور کردیم تا چند روز دیگر به فراموشی سپرده میشود، اما آثار عملکرد و تصمیمهای آنها در جامعه باقی خواهد ماند.
آنها با چنین اظهار نظرهایی قصد دارند عملکرد ضعیف و سوءمدیریت خود را پنهان کنند، غافل از اینکه بیتدبیری آنها آنقدر عریان شده که به قول معروف نمیتوان آن را زیر هیچ فرشی پنهان کرد.
نگرانکنندهتر اینکه سوءمدیریت آنها به کاهش سرمایههای اجتماعی و افزایش بیتفاوتی در جامعه نیز دامن میزند، این روند بیشک اعضای جامعه را بیش از این روزها از یکدیگر دور میکند.
مهدی آیینی - روزنامهنگار / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد