به گزارش جام جم آنلاین، اگزما ممکن است هر قسمت از بدن مانند آرنج و پشت زانو را تحت تاثیر قرار دهد اما به طور معمول در پوست صورت ظاهر می شود.
برخی از افراد ممکن است در قسمت پیشانی یا گونه ها دچار این عارضه شوند در حالیکه در برخی دیگر علائم این عارضه اطراف چشم یا پشت گوش مشاهده میشود.
سایت «هلث لاین» در گزارشی به نکاتی برای شناسایی عارضه درماتیت آتوپیک در پوست صورت، عواملی موثر در بروز این بیماری و چگونگی درمان آن اشاره کرده است.
شایعترین علائم عارضه درماتیت آتوپیک در پوست صورت عبارتند از: قرمزی پوست، خارش، خشکی پوست و احساس سوزش.
هرچند این علائم ممکن است در هر فردی متفاوت باشد. در حالیکه بسیاری از افراد خشکی و تغییر رنگ پوست را تجربه می کنند، ممکن است برخی دیگر احساس سوزش در پوست خود داشته باشند.
همچنین عارضه اگزما ممکن است ابتدا در گونه ها و پیشانی ظاهر شود سپس به تدریج به سایر قسمت های صورت یا بدن گسترش یابد.
علت دقیق اگزمای پوست صورت ناشناخته است اما این باور وجود دارد فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی میتواند به بروز علائم این بیماری منجر شود. سیستم ایمنی بدن واکنش التهابی ایجاد می کند که روی پوست تاثیر می گذارد و باعث تحریک، خشکی، خارش و بثورات پوستی می شود.
همچنین تغییر در وضعیت آب و هوایی، آلودگی هوا، استرس، مواد شیمیایی موجود در شوینده های خانگی، برخی مواد غذایی میتواند از فاکتورهای خارجی موثر در بروز اگزمای صورت باشد.
یک روش موثر برای کنترل علائم بیماری در خانه، شناسایی عوامل تحریک کننده اگزماست. گزارشی از فعالیتها و مواد غذایی مصرفی پیش از بروز علائم بیماری تهیه کنید تا به شناسایی عوامل محرک در بروز اگزما کمک کند.
کاهش سطح استرس نیز میتواند کمک کننده باشد. خواب کافی و باکیفیت و داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم می تواند استرس را کاهش دهد.
دیگر نکاتی که التهاب و حساسیت پوست را کاهش میدهد، شامل موارد زیر میشود:
روزانه پوست خود را به خصوص پس از دوش گرفتن مرطوب کنید.
برای کاهش التهاب کمپرس سرد روی پوست خود قرار دهید.
برای تسکین پوست مستعد اگزما از روغن های گیاهی مانند روغن دانه آفتابگردان استفاده کنید.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت