به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی قانون مالیات بر ارزش افزوده را به حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور برای اجرا ابلاغ کرد.
این قانون در ۵۷ ماده تدوین شده که ۶ ماه پس از ابلاغ به رئیسجمهور لازم الاجراست. بر اساس تبصره ماده پنجاه و هفتم، تا تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون، قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۷ اردیبهشت ۸۷ با اصلاحات و الحاقات بعدی تمدید میشود و اجرای آن لازم است.
بخشی از این قانون درباره عوارض برون شهری مسافران تصریح کرده است که اشخاصی که مبادرت به حمل و نقل برون شهری مسافر و فروش بلیط در داخل کشور با وسائط نقلیه زمینی به (استثنایی ریلی) و دریایی میکنند مکلفند ۵ درصد بهای بلیت را با درج در بدید و یا قرارداد (صورتحساب) حسب مورد به عنوان عوارض شهرداری از مسافران اخذ و هر ماه و حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به حساب شهرداری مبدا واریز کنند.
واریز عوارض مذکور بعد از موعد مقرر موجب تعلق جریمهای به میزان دو درصد به ازای هر ماه تاخیر خواهد بود.
همچنین مالیات خروج از کشور بر اساس این قانون ابلاغی بر اساس پیش بینی قانون بودجه سنواتی تعیین میشود.
البته تصریح شده است که دارندگان گذرنامههای سیاسی و خدمت، خدمه وسایل نقلیه عمومی زمینی و دریایی و خطوط پروازی، دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور (دارندگان اجازه خروج دانشجویی)، بیمارانی که با مجوز شورای پزشکی جهت درمان به خارج از کشور اعزام میشوند، دارندگان پروانه گذر مرزی و مرزنشینان، جانبازان انقلاب اسلامی که برای معالجه به کشورهای دیگر اعزام میشوند، زائران ایرانی که در ایام اربعین حسینی به مقصد عراق از کشور خارج میشوند و ایرانیان مقیم خارج از کشور که دارای کارنامه شغلی از وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی هستند، از پرداخت این مالیات معاف میشوند.