آسانسورها امروزه به ابزار مهمی در زندگی ما تبدیل شدهاند و بهدلیل خطراتی که ممکن است
داشته باشند، توجه به مبحث ایمنی در آنها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
امنیت کاربرانی که از آسانسورها استفاده میکنند را تنها میتوان با بهروزرسانی مداوم فناوریهای ساخت و نگهداری آسانسورها تأمین کرد؛ در همین راستا، شرکت «فنآفرین سداد بینالملل» مجموعه دانشبنیانی است که با استفاده از فناوریهای روز دنیا، تلاشهای گستردهای در جهت بهبود و ارتقای سطح ایمنی آسانسورسازی انجام داده است.
سینا خانبیگی، مدیر بخش تحقیقوتوسعه شرکت دانشبنیان «فنآفرین سداد بینالملل» درباره پیشینه تشکیل این شرکت به جامجم میگوید: «حدود 20 سال پیش شرکت «آسانسور 110» فعالیتش را در کشور آغاز کرد و اولین مجموعهای بود که با ایجاد ساختار و فناوری مناسب، اقدام به تولید آسانسورهای هیدرولیکی در کشور نمود. این مجموعه همواره دانشفنی و فناوریهای مورد استفادهاش را بهروز نگهداشته و روابط تجاری خود را با شرکتهای معتبر خارجی حفظ کرده است؛ در همین راستا سال 93، شرکت «فنآفرین سداد بینالملل» از دلِ مجموعه آسانسور 110 بیرون آمد تا بهطور تخصصی به فناوری آموزش مبحث آسانسور در ایران بپردازد. سرانجام در همان سال 93، شرکت سداد بههمراه سه شرکت اروپایی معتبر در صنعت آسانسور، برند تجاری «هوبر» (Huber) را ایجاد کردند.»
چرا «هوبر» ایجاد شد؟!
خانبیگی در خصوص دلایل راهاندازی برند تجاری «هوبر» به جامجم میگوید: «طی سالهای طولانی، صنعت آسانسور در کشورمان پیشرفت قابلتوجهی نداشت و در بیشتر پروژههای عمرانی، برای ساخت و نصب تجهیزات آسانسور بههمان روشهای سنتی اقدام میشد. این در حالی بود که در سایر نقاط جهان، فناوری تولید آسانسور بهسرعت رشد میکرد اما در کشور مشکلاتی وجود داشت که مانع پیشرفت صنعت آسانسور میشد؛ از جمله این مشکلات میتوان به نبود آموزش، فقدان دانش و مهارتهای مورد نیاز، عادت به روشهای سنتی در اجرای آسانسور، قیمت بالای قطعات وارداتی و مهمتر از همه کمیاببودن شرکتهای ارائهدهنده خدمات پساز فروش برای فناوریهای جدیدتر اشاره کرد. مجموعه این معضلات و کمبودها بود که زمینهساز شکلگیری برند هوبر شد.»
وی میافزاید: «شرکای تجاری بینالمللی ما تجربیات با ارزشی در صنعت نوین آسانسور داشتند؛ در همین راستا موفق شدیم چند دهه تجربه این شرکتهای بزرگ را وارد ایران کرده و آنها را بومیسازی کنیم.»
محصولات «هوبر» در یک نگاه
مدیر واحد تحقیقوتوسعه شرکت سداد، درباره محصولاتی که این شرکت در کشورمان و با نشان تجاری «هوبر» تولید میکند، اینگونه توضیح میدهد: «اولین محصولی که تولید کردیم، «کارفریم» یا همان سازه فلزی آسانسور بود که شامل قاب دور کابین، قاب دور وزنهها، پایه موتور و سایر ادوات فلزیای میشود که در ساختار یک آسانسور مورد استفاده قرار میگیرند. نقصهایی که از نظر ایمنی و خطرات ناشی از کاربرد غلط این محصول در بازار وجود داشت، باعث شد ما در اولین گام بهسراغ ساخت کارفریم برویم.»
او در ادامه تصریح میکند: «این سازه بهدلیل نیروهای مکانیکی وارد بر آن، از اهمیت بسیار زیادی در صنعت ساخت آسانسور برخوردار است؛ اما متأسفانه در کشورمان این سازه را آهنگران بومی، بدون داشتن دانشفنی کافی و فارغ از محاسبات علمی، در محل اجرای پروژه عمرانی میسازند. کاری که ما در راستای استانداردسازی ساخت کارفریم انجام دادیم، واردکردن فناوری برش و خم لیزری پیشرفتهای بوده است که پساز گذشت هشت سال، هنوز جزو پیشرفتهترین نمونههای موجود در کشور محسوب میشود؛ به این ترتیب بود که توانستیم سازههای بسیار دقیقی را بر اساس محاسبات پیشرفته تولید کنیم. در آن زمان بهدلیل تحریمهای اقتصادی ناجوانمردانهای که از سوی کشورهای غربی علیه کشورمان وضع شده بود، در فرآیند خرید و واردکردن این تجهیزات، مشکلات بسیار زیادی گریبانگیر ما شده بود که در نهایت پا پس نکشیدیم و موفق به انجام این کار شدیم.»
وی در رابطه با سایر محصولات شرکت فنآفرین سداد میگوید: «ساخت کارفریم با استقبال بسیار خوبی در کشور روبهرو شد که همین بازخوردهای مثبت باعث دلگرمی ما شد تا در گام بعدی بهسراغ بومیسازی محصول مهم دیگری بهاسم «تابلو فرمان» برویم. تحقیقوتوسعه زیادی در این زمینه انجام دادیم و نهایتا در سال 95 تصمیم گرفتیم بهجای تابلو فرمانهایی که در آن زمان متداول بودند، نسبت به ساخت نوعی «پنل هوشمند» اقدام کنیم؛ به این ترتیب ما اولین تولیدکننده تابلوفرمانهای یکپارچه و سناریوپذیر در ایران شدیم. این نوع از تابلوها بهصورت سریال باهم در ارتباط هستند و بهطور خودکار خودشان را خطایابی میکنند. ارتباطاتشان بهصورت دیجیتال و از طریق ارسالودریافت کدها انجام میشود و همچنین مجهز به یک اپلیکیشن کاملا بومی هستند. این اَپ فارسی در اختیار شرکتهای نصبکننده آسانسور یا حتی مصرفکنندگان نهایی قرار میگیرد. این افراد میتوانند متناسب با سطح دسترسی که به آنها میدهیم، بر عملکرد آسانسور از جنبه ایمنی، بهرهوری، صحت کارکرد و... نظارت داشته باشند یا آنها را بهبود بخشند.»
خانبیگی در مورد اقدام مهم دیگری که شرکت فنآفرین سداد انجام داده است، میگوید: «گام بسیار بزرگی که سال 98 در شرکت فنآفرین سداد برداشتیم، ایجاد فناوری مورد نیاز برای مدیریت اطلاعات در فضای ابری (Cloud) بود. تا آن زمان اطلاعات مربوط به خطاهای پیشآمده در یک آسانسور، روی حافظههای سخت (هارد دیسکها) ذخیره میشد؛ این شیوه مشکلاتی داشت که ازجمله آنها میتوان به نبود امکان دسترسی و نظارت 360 درجه و خطر ازبین رفتن اطلاعات بر اثر بلایای طبیعی یا سوانحی مانند آتشسوزی اشاره کرد.»
به گفته این عضو ارشد شرکت فنآفرین سداد، ذخیرهسازی دادههای آسانسور در فضای ابری باعث میشود هنگام وقوع خطاهای خیلی مهم و اضطراری، مانند گیر افتادن فردی در داخل کابین آسانسور، بهسرعت هشدارهای لازم به سازمانهای مربوطه اعلام شود؛ همچنین اطلاعات مربوط به هرکدام از آسانسورهای موجود در یک پروژه را میتوان سالیان سال در فضای ابری نگهداری کرد که این ویژگی برای کنترل مصرف انرژی و بهینهسازی آن، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار خواهد بود.
شرکت فنآفرین سداد بهدلیل همین امکانات و قابلیتهای خاصی که ارائه میدهد، در سال 98 موفق به اخذ گواهی دانشبنیان از سوی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری شده است.
چشمانداز آینده هوبر
خانبیگی در خصوص وضعیت فعلی این شرکت، بهویژه از نظر بهرهمندی از فناوریهای خاص و بهروز دنیا، خاطرنشان میکند: «برخی از قابلیتهای محصولات ما را فقط میتوان در تعداد محدودی از شرکتهای بزرگ جهان دید؛ برای مثال استفاده از فناوری فضای ابری در صنعت آسانسور را شرکتهای معتبر آلمانی و آمریکایی معدودی ارائه میدهند. اهمیت بالای اطلاعات در برخی از پروژههای امنیتی از یک سو و همچنین نیاز به حفظ ایمنی اطلاعات و جلوگیری از افشای آنها که ممکن است بهمنظور انجام اقدامات خرابکارانه مورد سوءاستفاده قرار گیرد نیز از سوی دیگر، باعث شده است این شرکتهای بزرگ بینالمللی به استفاده از فناوری ابری رو بیاورند.»
این فناور ایرانی در رابطه با اهداف شرکت فنآفرین سداد، میگوید: «ما در حال حاضر پوششدهی کامل بازار داخلی را در اختیار داریم؛ در همین راستا، پنج نمایندگی مرکزی داریم که در بخشهای فروش و ارائه خدمات پساز فروش هر منطقه از کشور فعالیت میکنند و این مناطق نیز بهصورت مرکز، شمال، جنوب، غرب و شرق ایران عزیزمان تقسیمبندی شده است. بههمین دلیل تمرکزمان را بر شروع صادرات قرار دادهایم و در سال 99 موفق به دریافت گواهی CE اروپا شدیم. در ادامه این مسیر، فعلا مذاکرات مثبتی با دو شرکت ایتالیایی و یک شرکت آلمانی صورت گرفته است که امیدواریم هرچه زودتر به نتیجه مطلوب برسد.»
راههای تماس با شرکت «فنآفرین سداد بینالملل»
وبسایت: www.asansor110.com
ایمیل: info@elevator110.com
اینستاگرام:asansor110@
تلگرام:elevator110@
تلفن:02177990094 و 02177253525
آدرس: تهران، خیابان دماوند، تقاطع سبلان، بلوار اشراقی، کوچه قوچیبیگ، پلاک 17، واحدهای 1 و 2 و 6 و 8
فراز سهیلی آزاد - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد