سال 2012 بود که میشل پلاتینی، رئیس وقت یوفا اعلام کرد به منظور جشن گرفتن شصت‌ اٌمین سالگرد بازی یورو، یوفا قصد دارد بازی‌های سال 2020 را در شهرهای مختلف این قاره برگزار کند.
کد خبر: ۱۳۲۰۰۹۱

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه جام جم ، یکی دیگر از دلایل اتخاذ چنین تصمیمی، کمک به اقتصاد اروپا بود که در آن روزها شرایط خوبی را پشت سر نمی‌گذاشت. در ابتدا 13 ورزشگاه از 13شهر اروپا برای این مسابقات انتخاب شدند اما دو شهر از میزبانی این بازی‌ها انصراف دادند. ابتدا بروکسل در دسامبر 2017 اعلام کرد که به دلیل تاخیر در ساخت ورزشگاه «‌یورو استادیوم»، از این روند کناره‌گیری می‌کند. مقامات شهر دوبلین هم در آوریل 2021 اعلام کردند که هیچ ضمانتی برای حضور تماشاگران در این شهر وجود ندارد. در این میان میزبانی شهر بیلبائو در اسپانیا تغییر کرد و به شهر سویا داده شد. این بازی‌ها قرار بود سال گذشته در همین روزها شروع شود، اما به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا به مدت یک سال به تعویق افتاد. در نهایت نیز 11 شهر و 11 ورزشگاه انتخاب شدند که در ادامه به صورت خلاصه‌ معرفی می‌شوند:

آمستردام

در میان پایتخت‌های جهان، آمستردام بیشترین میزان استفاده از دوچرخه را دارد؛ به‌طوری که 60 درصد از حمل و نقل در این شهر با دوچرخه‌ انجام می‌شود و حتی تعداد این وسیله نقلیه از ساکنان شهر بیشتر است. ورزشگاه اصلی این شهر در واقع اولین ورزشگاه در قاره اروپاست که در سال 1996 به سقف متحرک مجهز شد. نام این ورزشگاه در سال 2018 به یاد فوتبالیست معروف این کشور، به یوهان کرایف تغییر نام داد. این بازی‌ها قرار است در این ورزشگاه برگزار شود: هلند - اوکراین / هلند - اتریش / مقدونیه - هلند  و یک بازی از مرحله یک هشتم نهایی.

باکو

پایتخت آذربایجان به عنوان پایین‌ترین شهر در دنیا نسبت به سطح دریا شناخته می‌شود ( 28 متر زیر سطح دریا ) و به « شهر بادها » معروف است. بخش زیادی از ثروت این شهر از صادرات نفت به دست می‌آید و طبق گزارش‌ها این صادرات از قرن 19 شروع شده است. ورزشگاه المپیک باکو که از سوی یوفا برای این بازی‌ها انتخاب شد، سال 2019 میزبان بازی فینال لیگ اروپا بین چلسی و آرسنال بود. این بازی‌ها قرار است در این ورزشگاه برگزار شود: ولز - سوئیس / ترکیه - ولز / سوئیس - ترکیه / یکی از بازی‌های مرحله یک چهارم نهایی.

بخارست

پایتخت کشور رومانی در فاصله سال‌های 1918 تا 1947 و قبل از آن‌که کمونیست‌ها بر آن مسلط شوند، به « پاریس کوچک» معروف بود. میدان انقلاب یکی از مهمترین مکان‌ها در این شهر است که در طول قرن بیستم شاهد اتفاقات سیاسی متعددی بود. ورزشگاه ملی بخارست در محل ورزشگاه قدیمی این شهر بنا شده است. مهمترین بازی که در این ورزشگاه انجام شد، بازی فینال لیگ اروپا بین اتلتیکو مادرید و اتلتیک بیلبائو بود. این بازی‌ها قرار است در این ورزشگاه برگزار شود: اتریش - مقدونیه / اوکراین - مقدونیه / اوکراین - اتریش و یک بازی از مرحله یک هشتم نهایی.

بوداپست

یکی از بزرگترین فوتبالیست‌های تاریخ یعنی فرانس پوشکاش در همین شهر به دنیا آمد و بزرگ شد. یکی از ویژگی‌های مهم این شهر وجود 80 چشمه حرارتی است و همین باعث شده تا بزرگترین سیستم آبی حرارتی جهان در این شهر باشد. ورزشگاه پوشکاش که جدیدترین ورزشگاه این شهر است، در سال 2019 و با هزینه‌ای نزدیک به 415 میلیون یورو ساخته شد. ورزشگاه قبلی این شهر که با نام « ورزشگاه مردم » شناخته می‌شد، شاهد سنگین‌ترین شکست تاریخ انگلیس بود و در سال 1954 تیم ‌ملی مجارستان توانست سه شیرها را با نتیجه 7 بر یک شکست دهد. این بازی‌ها قرار است در این ورزشگاه برگزار شود: مجارستان - پرتغال / مجارستان - فرانسه / پرتغال - فرانسه و یک بازی از مرحله یک هشتم نهایی.

کپنهاگن

نیمی از مردم پایتخت دانمارک، هر روز از دوچرخه برای حمل و نقل خود استفاده می‌کنند. یکی از جاذبه‌های این شهر این است که از طریق یک پل به شهر مالمو در کشور سوئد وصل می‌شود. ورزشگاه پارکن با 38 هزار نفر ظرفیت، بزرگترین ورزشگاه فوتبال در این کشور به حساب می‌آید. سال 1994 و 2000 دو بازی فینال اروپا در این ورزشگاه انجام شد که در هر دو بازی آرسنال حضور داشت. این بازی‌ها قرار است در این ورزشگاه برگزار شود: دانمارک - فنلاند / دانمارک - بلژیک / روسیه - دانمارک و یک بازی از مرحله یک هشتم نهایی.

گلاسکو

بزرگترین شهر اسکاتلند و سومین شهر بزرگ بریتانیا، شاهد اولین بازی بین‌المللی فوتبال در سال 1872 بین دو تیم اسکاتلند و انگلیس بود. ورزشگاه همپدون پارک در فاصله سال‌های 1908 تا 1950 به عنوان بزرگترین ورزشگاه اسکاتلند شناخته می‌شد به طوری که در سال 1937 در بازی بین تیم‌ملی انگلیس و اسکاتلند نزدیک به 150 هزار نفر در این ورزشگاه حضور داشتند. دو تیم اصلی این شهر یعنی سلتیک و رنجرز، ورزشگاه‌های مخصوص به خودشان را دارند و همپدون پارک به عنوان ورزشگاه ملی این کشور شناخته می‌شود. . این بازی‌ها قرار است در این ورزشگاه برگزار شود: اسکاتلند - جمهوری چک / کرواسی - جمهوری چک / کرواسی - اسکاتلند و یک بازی از مرحله یک هشتم نهایی.

لندن

این شهر 9 میلیون نفری، سالانه نزدیک به 32 میلیون توریست دارد و از این رو در صدر شهرهای دنیا قرار دارد. این شهر سه بار و در سال‌های 1908، 1948 و 2012 میزبان بازی‌های المپیک بود. ورزشگاه ومبلی به عنوان بزرگترین ورزشگاه انگلستان شناخته می‌شود و از سال 2007 که دوباره افتتاح شد، تاکنون میزبان 21 میلیون تماشاگر بوده است. این بازی‌ها قرار است در این ورزشگاه برگزار شود: انگلیس - کرواسی / انگلیس - اسکاتلند / جمهوری چک - انگلیس / دو بازی از مرحله یک هشتم نهایی / دو بازی نیمه نهایی و بازی فینال.

مونیخ

هر بار که صحبت از شهر مونیخ می‌شود، سه چیز به ذهن می‌آید: شرکت خودروسازی مرسدس بنز، شرکت زیمنس و باشگاه بایرن مونیخ. ورزشگاه مونیخ آره‌نا در سال 2005 ساخته شد که سال بعد از آن به عنوان یکی از ورزشگاه‌های جام‌جهانی استفاده شد. این ورزشگاه در بازی‌های بین‌المللی ظرفیت 70هزار تماشاگر را دارد. نکته قابل توجه در مورد این ورزشگاه این است که در صورت پاک بودن هوا، از رشته کوه‌های آلپ در اتریش قابل مشاهده است. این بازی‌ها قرار است در این ورزشگاه برگزار شود: فرانسه - آلمان / پرتغال - آلمان / آلمان - مجارستان و یکی از بازی‌های مرحله یک چهارم نهایی.

رم

برای آنهایی که با فوتبال سر و کاری ندارند، شهر رم در ذهن‌شان تلفیقی از هنر و تاریخ است. برای آن دسته‌ای هم که فوتبال را دنبال می‌کنند، این شهر و ورزشگاه معروفش یادآور لحظات به یاد ماندنی این ورزش است. ورزشگاه المپیکو این شهر که محل بازی‌های خانگی دو تیم آس رم و لاتزیو است از زمان تاسیس در سال 1953 میزبان چهار فینال بازی‌های اروپایی، بازی‌های المپیک 1960، فینال یورو 1968 و فینال جام جهانی 90 بوده است. حالا بازی‌های یورو امسال نیز از همین شهر شروع می‌شود. این بازی‌ها قرار است در این ورزشگاه برگزار شود: ترکیه - ایتالیا / ایتالیا - سوئیس / ایتالیا - ولز و یک بازی مرحله یک چهارم نهایی.

سنت پترزبورگ

این شهر بعد از مسکو، دومین شهر پرجمعیت روسیه است و به دلیل داشتن شبکه‌ای از کانال‌ها و 342 پل، با نام « ونیز شمال » نیز شناخته می‌شود. یکی دیگر از مشخصات این شهر عصرهای طولانی تابستان که در آن خورشید غروب نمی‌کند و معروف به « شب‌های سفید » است. ورزشگاه سنت پترزبورگ از سال 2017 به ورزشگاه تیم زنیت تبدیل شده است. این ورزشگاه که در جام‌جهانی روسیه میزبان شش بازی بود، توسط کیشو کوروکاوا معمار مشهور ژاپنی ساخته شده و شبیه به سفینه‌ای است که در ساحل خلیج فنلاند پهلو گرفته است. این بازی‌ها قرار است در این ورزشگاه برگزار شود: بلژیک - روسیه / لهستان - اسلواکی / فنلاند - روسیه / سوئد - اسلواکی / فنلاند - بلژیک / سوئد - لهستان و یک بازی از مرحله یک چهارم نهایی.

سویا

چهارمین شهر بزرگ اسپانیا محسوب می‌شود و این نام از قرن سیزدهم میلادی به آن داده شده است. سویا و رئال بتیس دو تیم معروف این شهر هستند که سویا بازی‌هایش را در ورزشگاه سانچس پیس‌خوان و بتیس بازی‌هایش را در بنیتو ویلامارین انجام می‌دهد. ورزشگاه المپیک شهر سویا که در سال 1999 با ظرفیت 60 هزار نفر ساخته شده، برای بازی‌های یورو در نظر گرفته شده است. این ورزشگاه در حال حاضر هر ساله میزبان فینال کوپا دل‌ری است. این بازی‌ها قرار است در این ورزشگاه برگزار شود: اسپانیا - سوئد / اسپانیا - لهستان / اسلواکی - اسپانیا و یک بازی از مرحله یک هشتم نهایی.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها