در سامانههای ساکن، ماده یا جسم موردنظر روی یک ظرف یا در یک مخزن ثابت قرار میگیرد و وزنکشی میشود.
در این شکل از عملیات توزین، صحت و دقت عدد نمایشگر اهمیت زیادی دارد. درمقابل سامانههای استاتیک، سامانههای توزین پویا قرار دارد که جسم یا مادهای که قرار است وزن شود، از روی دستگاه عبور میکند و مجالی برای اندازهگیری استاتیک و پایداری اندازهگیری وجود ندارد.
واضح است که سامانههای توزین داینامیک از فناوریهای پیشرفته تری بهره میبرند تا عددی که گزارش میکنند دقیق و صحیح باشد. عمر حضور چنین سامانههایی در کشور بسیار کمتر از سامانههای توزین استاتیک متداول است. سامانههای توزین پویا برای صنایع مختلف و صنایع بالادست بسیار حیاتی هستند و البته این بخش از صنایع کشور در انحصار دستگاههای اروپایی قرار دارد.
شرکت دانشبنیان «آریا سنجش آسیا» بانام تجاری «آسا» اولین تولیدکننده سامانههای توزین پویا با دقت پنج رقم اعشار در کشور است که قدرت و دقت دستگاههای توزین تولیدیشان با یکسوم تا یکپنجم قیمت دستگاههای مشابه خارجی از کیفیت و دقت با آنها برابری و رقابت میکند.
داستان شکلگیری شرکت آریا سنجش آسیا، از سال 88 با دو دانشجوی سال سوم رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی اصفهان شروع میشود که پروژه مقطه کارشناسیشان درباره ساخت یک ترانسدیوسر با دقت بالا بود. 10سال پیش سنسورها تنوع اندکی در بازار داشتند و چندان هم در دسترس نبودند. آن زمان ابراهیم اسلامیان و امیرمسعود اقبالی توافقنامهای دستی و دوستانه با یکدیگر نوشتند و فعالیت خود را برای ساخت سنسورهای داینامیک واستاتیک درکشور شروع کردند. اما پیشنیاز ساخت هر سنسوری، ساخت ترانسدیوسر یا نمایشگری است که کمیتهای مختلف آنالوگ مثل نور، دما، صدا، فشار، جابه جایی و ... را به انرژی الکتریکی و سیگنالی قابل درک برای رایانهها تبدیل کند. شش سال بعد این دو نفر باهمراهی گروهی که تشکیل داده بودند، موفق شدند اولین ترانسدیوسر خود را با دقت پنج رقم اعشار بسازند و از سازمان ملی استاندارد ایران تائیدیه لازم را اخذ کنند.
رئیس هیئت مدیره و مدیر مجموعه آسا، از خاطره سفری که منجر به تغییر مسیر آینده شرکت شد، میگوید: «سال 2015 برای بازدید از نمایشگاهی به شانگهای چین سفر کردیم و متوجه شدیم چینیها از نمایشگری رونمایی کردهاند که در بحث اندازه گیری وزن، تکنیک و الگوریتم ما شبیه به آنها عمل میکند و قصد داشتند از آن نمایشگر در سامانه های توزین در حال حرکت استفاده کنند؛ اینجا بود که فهمیدیم با دانشی که بهدست آوردهایم میتوانیم وارد حوزه های دیگری مثل توزین پویا شویم.»
از کارگاهی هفت متری تا مجتمع فناوری بزرگ
شرکت آریا سنجش آسیا تا به امروز فراز و فرودهای بسیاری را پشت سر گذاشته است. مهندس اسلامیان از خاطره سال های اول این شرکت برای جام جم میگوید: «اولین دفتر ما، اتاقی هفت متری با چهار نفر نیروی متخصص، بدون لوله کشی آب و امکانات اولیه بود. اما با وجود اینکه روشنایی انتهای مسیر برایمان مشخص نبود، تمام مشقت ها را تحمل کردیم و تلاشمان را مستمر ادامه دادیم» حالا امروز این شرکت در پارک علم و فناوری استان اصفهان مستقر شده و امیدوار است با همکاری و حمایتهای دولتی بتواند تا 10 سال آینده، بزرگترین مجتمع فناوری ساخت انواع سنسور را برپا کند.
معضل اعتماد نکردن شرکتهای دولتی
به گفته مهندس اسلامیان اگر وارد کارخانه های صنایع مختلفی شویم و به نام برند سامانههای توزین داینامیک آنها نگاهی بیاندازیم، همه آنها وارداتی و از کشورهای اروپایی هستند.
مدیر این مجموعه در ادامه میگوید: «وقتی محصولی که با تلاش و همت جوانان ایرانی ساخته شده است را به صاحبان کارخانه ها معرفی میکنیم، با وجودی که دستگاههای ما تمام استانداردهای لازم را دریافت کرده است، محصولات را باضمانت در اختیار کارخانه قرار میدهیم و از همه مهمتر اینکه با هزینه بسیار کمتری میفروشیم، باز هم متاسفانه بااستقبال چندانی از سوی آنها روبهرو نمیشویم.»
رئیس هیئت مدیره آریا سنجش آسیا درباره مقایسه استقبال شرکتهای دولتی و خصوصی نیز میافزاید: «پذیرش شرکتهای نوپا دربین شرکتهای دولتی بسیار اندک است. برای مثال یک شرکت دولتی درزمینه لوله سازی فعالیت میکند و فقط نشان تجاری اروپایی را قبول دارد. درحالیکه شرکتی خصوصی و رقیب این شرکت از دستگاههای ما استفاده میکند.»
مهندس اسلامیان مثال دیگری میزند و میگوید: «ما نزدیک به سه سال مشغول نصب و پیاده سازی سنسورهایمان در جاده اراک - توره در استان مرکزی بودیم تا وزن کامیونها و ماشینهای سنگین را در حالی محاسبه کند که با سرعت 80 تا 90کیلومتر بر ساعت از روی آن عبور میکنند. اما بعد از 9ماه از اجرای پروژه، تجهیزاتمان را دزدیدند و سازمان راه و شهرسازی مدعی بود شرکت ما نتوانسته است خدمتی را ارائه کند! در کار ما ساخت و پیشبرد فناوری یک مسأله است و مجابکردن مدیران دولتی مسألهای بزرگتر است.»
محصولات شرکت آسا در یک نگاه
نمایشگرهای صنعتی: نمایشگرهای سری آسا با استفاده از میکروکنترلرهای نسل جدید از مدرنترین تجهیزات صنعتی بوده و با عملکرد بسیار پایداری که دارند، در سامانههای توزین پویا مورد استفاده قرار میگیرند. خانواده نمایشگرهای آسا باتوجه به قدرت سخت افزاری و تواناییهای نرمافزاری خود در شش دسته بندی جای میگیرند و این شرکت سالانه 1500 نمایشگر به بازار داخلی عرضه میکند.
سنسورها: شرکت آسا تولیدکننده و عرضهکننده انواع سنسورهای کششی، خمشی، فشاری و پیچشی 100، 200 و 500کیلوگرمی و یک، دو، پنج، 10، 20، 30، 50، 100، 150، 200 و 250 تنی به بازار است و با حجم فعلی تولید خود، سالانه 10هزار سنسور توزین وزن میسازد.
تجهیزات هوشمند شهری: شرکت آریا سنجش آسیا از سال 91 برخی از تجهیزات هوشمند شهری را مثل چرخهای فروشگاهی با نام «سبد فروشگاهی آسا» تولید میکند.
سامانههای توزین پویا: سامانههای مهم صنعتی توزین پویا (سیستمهای توزین ریلی با ظرفیت توزین 300تن)، معمولا از کشورهای استرالیا، آلمان و ایتالیا خریداری و مورد استفاده قرار میگیرند، درحالیکه شرکت آسا، این دستگاهها را با ارائه گارانتی و ضمانت با یکششم قیمت تولید میکند.
راههای تماس برای تهیه محصولات آسا
وبسایت: ariasaco.com
ایمیل: info@ariasaco.com
تلفن تماس:
03133932388
02128422770
آدرس: اصفهان، شهرک علمی و تحقیقاتی، خیابان ۱۳، ساختمان فنآفرینی 1، واحد 104
ریحانه رادی - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان:
دکتر اکبر نصرالهی، استاد ارتباطات و رسانه با اشاره به پدیده تازه این روزها، از وارونگی افکار عمومی میگوید
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد