چرا با وجود نیاز کشور به صنعت فرآوری، هفت طرح پالایشگاه‌سازی متوقف شده است؟

ستاره خلیج‌ فارس تحریم را خنثی کرد

جدیدترین ارزیابی منابع غربی از صادرات نفت ایران

فروش نفت کشورمان به رغم تحریم‌ها ادامه دارد

طبق ارزیابی دو منبع غربی، صادرات نفت ایران از ابتدای آوریل تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در سطح بالایی مانده است.
کد خبر: ۱۳۱۲۱۰۰

به گزارش جام جم آنلاین، صادرات نفت ایران از اواخر سال ۲۰۲۰ با وجود ادامه تحریم های آمریکا که از سوی دولت ترامپ وضع شده اند، رشد کرده است. دولت جو بایدن، رییس جمهور آمریکا که در ژانویه بر سر کار آمد، بازگشت به مسیر دیپلماسی را پیشنهاد کرد که ترامپ رها کرده بود.

صنعت نفت به دقت به سطح صادرات نفت ایران چشم دوخته که در صورت رشد سریع ممکن است توازن بازار جهانی را دستخوش تغییر کند. در گذشته، سایر صادرکنندگان نفت اوپک برای تعدیل تاثیر بازگشت صادرات نفت ایران روی قیمتها، تولیدشان را کاهش داده بودند.

شرکت پترولجستیک به رویترز اعلام کرد صادرات نفت ایران از ابتدای ماه میلادی جاری تاکنون ۵۰۰ هزار بشکه در روز بوده که کاهش ماهانه داشته اما نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ بالاتر است. این شرکت در ابتدا صادرات مارس را کمتر از ۶۰۰ هزار بشکه در روز برآورد کرده بود.

دانیل گربر، مدیرعامل پترولجستیک به رویترز گفت: صادرات در این سطح طولانیتر از انتظار ما ادامه پیدا کرده و با مذاکرات سازنده ای که در وین در جریان است، ممکن است هرگز شاهد بازگشت به رکورد پایین سال ۲۰۲۰ نباشیم.

مذاکرات میان ایران و قدرت های جهانی درباره توافق برجام از اوایل آوریل در جریان است و هفته آینده بر اساس پیشرفتی که تاکنون حاصل شده است، ادامه پیدا می کند.

یک منبع آگاه در یک شرکت دیگر اظهار کرد صادرات نفت ایران در دو هفته اول آوریل پایین ۵۰۰ هزار بشکه در روز بوده که کمتر از ۶۰۰ هزار بشکه در روز در مارس است اما این آمار می تواند بازبینی شود.

هیچ آمار دقیقی درباره صادرات نفت ایران وجود ندارد. پترولجستیک و سایر شرکتها میزان صادرات نفت ایران را با ردگیری نفتکشها برآورد می کنند. اما نفتکشها می توانند دستگاه ردیاب ماهواره ای خود را خاموش کرده و برنامه سفرش را تغییر دهند یا از تاکتیکهای دیگری استفاده کنند که ردگیری آنها را دشوارتر می کند.

رفع تحریم های آمریکا به ایران امکان خواهد داد صادرات نفت خود را به ۲.۵ میلیون بشکه در روز برگرداند که آخرین بار در سال ۲۰۱۸ هنگامی که ترامپ از توافق هسته ای خارج شد، مشاهده شد.

بر اساس گزارش رویتر، بازرگانان، تحلیلگران و شرکت های اطلاعات انرژی اعلام کرده اند چین در ماههای اخیر نفت بیشتری از ایران خریداری کرده است.

یک بازرگان چینی با اشاره به نفت ایران، به رویترز گفته بود این بشکه های حساس مانع عرضه از نقاط دیگر شده اند زیرا بسیار ارزان هستند.

شرکت مشاوره ریستاد انرژی اواخر مارس اعلام کرده بود افزایش اخیر صادرات نفت ایران به چین و برداشت نفت از ذخایر، در ضعف بازار نفت سهیم بوده و تلاشهای اوپک پلاس برای محدودیت عرضه و تقویت قیمتها را تحلیل برده است. بنا بر برآورد تحلیلگران و معامله گران نفت، چین بزرگترین خریدار نفت ایران بوده و وارداتش از ایران در مارس به یک میلیون بشکه در روز رسیده است.

منبع: ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها