عده ای از دستیاران پزشکی قزوین با انتشار شکایتی در شبکه های اجتماعی خواهان لغو آزمون ارتقای دستیاری پزشکی شدند. این در حالی است که معاونت دانشگاه قزوین مدعی است این نگرانی جدی نیست و رزیدنت هایی که مدام در خطر تماس با بیماری کرونا هستند نباید از وضعیت امتحانی نگران شوند.
عده ای از دستیاران پزشکی قزوین با انتشار شکایتی در شبکه های اجتماعی خواهان لغو آزمون ارتقای دستیاری پزشکی شدند. این در حالی است که معاونت دانشگاه قزوین مدعی است این نگرانی جدی نیست و رزیدنت هایی که مدام در خطر تماس با بیماری کرونا هستند نباید از وضعیت امتحانی نگران شوند.
کد خبر: ۱۳۱۰۵۴۵

به گزارش جام جم آنلاین قزوین؛ با شیوع ویروس کرونا بخش های مختلف آموزشی و نظام سلامت دچار چالش های فراوانی شد. حضور کلیه رزیدنت در خط مقدم مبارزه با کرونا یکی از ارزشمندترین رشادت کادر سلامت در یک سال گذشته بوده است. با اعلام وضعیت قرمز و شیوع ویروس جدید کرونا موسوم به ویروس جهش یافته ی انگلیسی، قزوین نیز همانند سایر بخش های کشور قرمز شد و آمار بستری و مرگ و میر در این شهر صعودی شد. 

*تمام ازمون های شهر به تعویق افتاده است

اعلام برگزاری امتحانات پره ارتقا به صورت حضوری اعتراضات زیادی میان رزیدنت های دانشگاه علوم پزشکی قزوین به وجود آورد. یکی از این رزیدنت ها در گفتگو با جام جم ابراز داشت:در شرایطی که وضعیت شهر قرمز است و روزانه نزدیک به 40 بیمار کرونایی در بیمارستان پذیرش می شود دانشگاه علوم پزشکی قزوین علی رغم درخواست های مکرر 50 رزیدنت بیمارستان ولایت و بوعلی که در خط مقدم جبهه مبارزه با کرونا هستند مبنی بر ملغی شدن آزمون پره ارتقا و قول مساعد ریاست دانشگاه علوم پزشکی کماکان با تخلف از قانون منع برگزاری آزمون حضوری در شهرهای با وضعیت قرمز قصد برگزاری این آزمون در ماه مبارک رمضان و در محیط سربسته را دارد. این در حالی است که تمامی آزمون ها مانند آزمون وکالت که بنا بود در بیستم فروردین برگزار شود برای بار چندم به دلیل اعلام وضعیت قرمز ملغی شده اند.

دانشگاه: اختیار با وزارت خانه است/ دانشجویان پزشکی: در شیوع قرمز نگران جانمان هستیم، امتحان را عقب بیندازید!

*احتمال ناقل بودنمان هست

این دانشجوی دستیاری پزشکی افزود: بسیاری از دانشگاه های کشور این موضوع را ملغی کردند. ما انتظار نداریم امتحان نگیرند اما برگزاری امتحان در شرایط قرمز رو به سیاه خطرناک است. بسیاری از ما در بخش های مختلف کرونایی خدمت می کنیم. بعضی از ماها چند بار کرونا گرفتیم و احتمال ناقل بودنمان وجود دارد. ما روزه هستیم و باید 4 ساعت با ماسک امتحان بدهیم. 

* خیلی از مراکز عقب انداختند

این دانشجو ادامه داد:دانشگاه علوم پزشکی تهران امتحانات را به عقب انداخته است. زنجان که شهر نزدیک ماست امتحان را ملغی کرده است. شهید بهشتی نیز همین تصمیم را گرفته است. اصرار بر برگزاری امتحان در شرایطی که حقیقتا چندین شب است نخوابیدیم و در اوج کرونا بیماران با ویروس جهش یافته را معاینه می کنیم احتمال انتقال ویروس را بسیار زیاده کرده است.

وی افزود: شنیده ایم دانشگاه ها میتوانند و اختیار دارند؛ ما انتظار نداریم امتحان نگیرند، بلکه حتما هم بگیرند، اما اصرار به گرفتن امتحان به صورت حضوری در شیوع وضعیت قرمز خانواده های مارا هم نگران کرده است! اینکه 

*پزشکی جای هیچ اشتباهی نیست!

دکتر نوید محمدی معاونت دانشگاه علوم پزشکی قزوین به خبرنگار جام جم آنلاین گفت : مردم هنگام مراجعه به بیمارستان انتظار دارند پزشکی متخصص و با مهارت کافی که تمام استانداردهای لازم برای احراز شغل پزشکی را داراست  آنها را درمان کند زیرا پزشک با جان مردم سروکار دارد و جای هیچ اشتباهی را باقی نمی گذارد.

دکتر محمدی اظهار داشت: نه تنها در دانشگاه علوم پزشکی قزوین بلکه در تمام دانشگاه های کشور یکی از مسئولیت های بزرگ، آموزش دستیاری پزشکانی است که در حال فارغ التحصیلی هستند و ما باید از طریق برگزاری این آزمون ها و ارزیابی دانش و مهارتشان مجوز فارغ التحصیلی صادر کنیم، در غیر اینصورت طبق وظیفه سازمانی، وجدانی و اجتماعی اجازه نداریم تا زمانی که تجربه و مهارت کافی کسب نکرده اند آنها را فارغ التحصیل کنیم.

*در اختیار ما نیست

وی در پاسخ به مطالبات رزیدنت های معترض از حدود اختیارات دانشگاه علوم پزشکی گفت و اشاره کرد: اولا شرایط، نحوه و تاریخ برگزاری آزمون ها از وظایف دانشگاه ها نیست و در این خصوص معاونت آموزش وزارت بهداشت و دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصص تصمیم گیرنده هستند، دانشگاه فقط مجری برگزاری آزمون است و اگر دستوری از وزارت مبنی بر ملغی شدن آزمون به ما ابلاغ شود ما نیز آزمون را برگزار نمی کنیم کما اینکه سال گذشته نیز وزارت بهداشت به دلیل وضعیت خاص و شرایط کرونایی اعلام کرد آزمون برگزار نشود و با ارزیابی های درون بخشی در طول سال به جای برگزاری آزمون، رزیدنت ها ارتقا پیدا کرده و یا فارغ التحصیل شوند  به این دلیل که ما و وزارت بهداشت امیدوار بودیم سال بعد سال بهتری خواهد بود و می توان ارزیابی جامع را به عمل آورد و اگر امسال هم وزارت به این نتیجه برسد طبیعتا ما تابع دستورات خواهیم بود.

*لغو امتحان مشکل ایجاد می کند

معاونت دانشگاه علوم پزشکی افزود: نکته قابل توجه این است که اگر امسال و سال بعد هم این ارزیابی لغو شود این افراد یا نباید فارغ التحصیل شوند که ما قطعا در بازار سلامت دچار نقصان خواهیم شد و یا اینکه این رزیدنت ها باید با استانداردهای پایین فارغ التحصیل شوند که در اینصورت بهای آن را باید  با سلامت مردم پرداخت کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: رزیدنتی که در بیمارستان تمام مدت در تماس و در معرض بیماری است و نفس به نفس و سینه به سینه با بیمار همراه است چطور نگران این است که دو سه ساعت در محیط خارج بیمارستان و با رعایت تمام پروتکل ها، با فاصله اجتماعی و تهویه مناسب بنشیند و امتحان بدهد؟حال اگر این دوستان معتقدند که دانش و مهارت کافی دارند بیایند در محیط ایمن آزمون بدهند و بروند؛ اما اگر خودشان فکر می کنند که این توانمندی و دانش را ندارند ما نمی توانیم به آنها اجازه ارتقا یا فارغ التحصیلی بدهیم که این نه به صلاح جامعه و سلامت مردم است و نه وظیفه وجدانی و سازمانی ما این اجازه را به ما می دهد.

وی در پایان گفت: در رشته های علوم پزشکی به لحاظ حساسیت در کار بخصوص در دوره رزیدنتی که جامعه نیازمند نیروی سلامت و کادر پزشکی متخصص است، فارغ التحصیلی بدون ارزیابی های جامع و پایین تر از استاتدارد، اول از همه به مردم ضربه خواهد زد و گرنه برای من و همکارانم راحت ترین کار تعطیل و لغو کردن آزمون هاست ولی مسئولیت ما در آموزش پزشکی و در آموزش نیروهای سلامت ما را از ترجیح دادن آسایش خود به سلامت مردم منع می کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها