به هر صورت ایران و روسیه تمایل دارند روابط خود را در عرصههای مختلف بهویژه در حوزههای اقتصادی و همکاریهای منطقهای توسعه بخشند.
در حوزه مسائل دوجانبه، یکسری طرحها و توافقاتی از قبل میان دو طرف وجود داشته اما متاسفانه تا امروز بسیاری از آنها محقق و عملیاتی نشده است.
اگر این توافقها و طرحها عملی شوند سطح روابط دو کشور بهویژه در حوزه دیپلماسی تجاری بهشدت افزایش پیدا میکند.
در نتیجه تعامل گستردهتر میان رهبران دو کشور ایران و روسیه میتواند زمینه مناسبی برای تحقق این طرحها ایجاد کند. در حوزه مسائل منطقهای و بینالمللی هم تحولاتی که در برخی کشورها از جمله آمریکا صورت گرفت زمینه گمانهزنیهای متعددی را در حوزه آینده تعاملات میان ایران و روسیه فراهم کرد.
برخی این اعتقاد را داشتند که بهواسطه روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا و احتمال بازگشت ایالات متحده به برجام و لغو تحریمها علیه ایران، شرایط برای گشایش مجدد روابط جمهوری اسلامی با کشورهای غربی مهیا میشود و به این ترتیب روابط تهران و مسکو تحتتاثیر این مساله قرار خواهد گرفت.
بهخصوص با توجه به اینکه در مورد مساله هستهای ایران و توافق برجام به هر حال این امکان وجود دارد با شکلی دیگر و سیاستی جدید، دولت بایدن بخواهد این موضوع را تعقیب کند؛ بنابراین در چنین فضایی ایران و روسیه قاعدتا در پی آنند درباره مسائل مختلف رایزنیهای بیشتری داشته باشند.
با توجه به شواهد موجود، میتوان اینگونه تحلیل کرد که ایران در تعاملات فعلی با روسیه بر این مساله تاکید دارد که دیدگاهها و مواضع جمهوری اسلامی ایران در دوره جدید و با روی کار آمدن بایدن به عنوان رئیسجمهوری آمریکا هیچ تغییری پیدا نخواهد کرد و بر آینده روابط و تعاملات میان ایران و روسیه تاثیر نخواهد گذاشت.
ارسال این پیام از سوی رهبران ایران و روسیه نشان میدهد هر دو کشور تاکید دارند همکاری خودشان را در حوزه مسائل منطقهای و بینالمللی همچنان با قدرت ادامه دهند و این روابط را پیگیری کنند.
شعیب بهمن - تحلیلگر مسائل بینالملل / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت