به گزارش جامجم، دکتر حمید شاهآبادی با حضور در محل تصویربرداری سریال «جشن سربرون» در منطقه سولقان استان تهران در جریان روند تولید این مجموعه نمایشی الف فاخر قرار گرفت.
دکتر حمید شاه آبادی معاون سیما در این بازدید گفت: «جشن سربرون» یک سریال تاریخی ارزشمند است که متن آن با پشتوانه پژوهشی خوبی به نگارش درآمدهاست. امیدوارم سال آینده شاهد پخش این مجموعه تلویزیونی از سیما باشیم و مردم عزیزمان از مشاهده این سریال جذاب لذت ببرند.
وی با اشاره به اینکه سریالهای تاریخی نقش مهمی در معرفی سرنوشت و سرگذشت یک کشور دارند، بیان کرد: بازه زمانی در این سریال دوره مشروطه است. این سریال، اتفاقاتی را که آن مقطع در شهر شیراز و برخی دیگر از مناطق کشور رخ میدهد و به حاکمیت رضاخانی منجر شد، روایت میکند.
معاون سیما افزود: این داستان که با قلم نویسنده و فیلمساز توانمند کشورمان آقای مجتبی راعی به رشته تحریر درآمده و با هنرمندی دهها تن از بازیگران توانای کشورمان در حال تصویربرداری است، نوید تولید اثری فاخر میدهد.
وی ادامه داد: ماههاست که عوامل این مجموعه، متعهدانه و به عشق مردم، در شرایط سخت و این هوای سرد، و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در شرایط کرونایی منطقه حضور دارند تا انشاءا... این اثر را هرچه زودتر برای مخاطبان رسانه ملی به آنتن برسانند.
وی با اشاره به ضرورت پژوهش در نگارش و ساخت مجموعههای تاریخی تصریح کرد: سریال های تاریخی از حساسیت و نگاه ویژهای برخوردارند و نیازمند نگاه ژرف و پژوهش در روایت هستند. کارگردان سریال تاریخی باید بداند روایت وقایع تاریخی باید مبتنی بر حقیقت باشد و آن را با زبان موثر هنر بازگو کند.
دکتر شاهآبادی اظهار کرد: مردم ما به سریال های تاریخی علاقهمند هستند و میخواهند بدانند سرگذشت و رویدادها در گذشته چگونه بوده و چه آبشخوری داشتهاند و امیدواریم تولید آثار فاخر و ارزشمند در رسانه ملی پاسخ مناسبی به این نیاز باشد.
معاون سیما افزود: بنای ما در دوره جدید، تداوم کارهای خوب گذشته است به انضمام ساخت سریالهای موثر و جریانساز دیگر، تا به یاری خداوند آنتن تلویزیون با سریالهای فاخر و ارزشمند بدرخشد.
در این بازدید، مهدی فقیه، لاله اسکندی، محمود فلاح و دیگر بازیگران این سریال،همراه با مجتبی راعی نویسنده و کارگردان و حسن نجاریان تهیهکننده جشن سربرون حضور داشتند و یک سکانس از این اثر در حضور معاون سیما تصویربرداری شد.
در ادامه این دیدار عوامل سریال جشن سربرون به بیان نکات خود در مورد این سریال پرداختند.
حسن نجاریان، تهیهکننده سریال جشن سربرون با اشاره به این که از سال گذشته تصویربرداری این مجموعه آغاز شدهاست، گفت: از مهر ۹۸ تصویربرداری این اثر در منطقه شهریار شروع شد و از اواسط اردیبهشت امسال در جاده امامزاده داوود مستقر شدهایم و در حال تصویر برداری هستیم و سکانسهای فضای باز را میگیریم، نزدیک به ۷۰ درصد این سریال را تصویربرداری کردهایم.
تهیهکننده جشن سربرون با اشاره به سختیهای تولید این مجموعه عنوان کرد: بعد از شروع ساخت این مجموعه متاسفانه با بیماری کرونا مواجه شدیم و بهرغم رعایت پروتکلها اما چند نفر از بازیگران و عوامل به این بیماری مبتلا شدند و متاسفانه ضایعه درگذشت زندهیاد کریم اکبری مبارکه موجب تاثر همه عوامل شد.
وی کار در شرایط سخت آب و هوایی را از دیگر مشکلات ساخت این اثر الف فاخر برشمرد و گفت: همه عوامل و بازیگران با تمام توان خود برای ارائه یک اثر فاخر در حال تلاش هستند.
وی ادامه داد: امیدواریم در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ این سریال آماده پخش از آنتن باشد چون همزمان کار تدوین و کارهای فنی آن را انجام میدهیم.
نجاریان درباره موضوع این مجموعه نمایشی افزود: این سریال پنج بخش دارد که اکنون در مرحله بخش اول هستیم که شرایط و فضای ایران را در زمان مشروطه و به قدرت رسیدن رضاخان میبینیم و انشاءا... به مرور وارد سال ۱۳۲۰ و رخدادهای تاریخی آن دوره میشویم.
نادر فلاح، بازیگر نقش «سورخو» در سریال جشن سربرون گفت: در لوکیشن بُهون بهادر هستیم. یعنی مجموعهای از سیاه چادرهاست، طایفهای که بهادر کدخدایشان است اینجا هستند.
وی در ادامه درباره منفی یا مثبت بودن شخصیت سورخو افزود: یکی از منفیترین شخصیتهایی است که تا به حال بازی کردهام. این سریال دوران تاریخی زمان مشروطه را به تصویر میکشد و در حدود ۳۵ یا ۳۶ قسمت پخش خواهد شد.
بازیگر سریال جشن سربرون گفت: امام (ره) در جملهای فرمودهاند کار خوب سخت است. من هیچ گاه این را فراموش نمیکنم. این سریال هم زحمت دارد؛ اما ارزشش را دارد و مطمئن هستم مردم آن را خواهند پسندید.
مهدی فقیه، بازیگر نقش «پیروز» افزود: پیروز یکی از ریشسفیدهای ایل است. در ایلها از بچههای کوچک تا سالمندان هر کدام وظایفی دارند. دخترها و حتی پیرزنان وظایف مشخص و سلسله مراتبی دارند. من هم جزو ریش سفیدهای ایل هستم که باید مسائل ایل را به یک صورت حل کنم.
وی عنوان کرد: خیلی خوشحالم در کار آقایان راعی و نجاریان حضور پیدا کردم و این کار را به عهدهام گذاشتند. میدانم مردم خوبمان به آثاری که مربوط به زندگی عشایر است علاقهمندند. ما هنرهای دستی عشایر را دیدهایم و در خانههایمان با این هنرها از جمله گلیم و گبه زندگی میکنیم.
وی درباره لزوم اهمیت به تصویر درآوردن نحوه و سبک زندگی عشایر گفت: این تفکر که عشایر عزیز کشورمان به واسطه نوع زندگی خود شاید در عرصههای مختلف علمی و آموزشی موفق نیستند، بسیار اشتباه و به دور از واقعیت است. ما متخصصان و افراد موفقی از قبایل مختلف عشایری در کشورمان داریم که به درجات عالی موفقیت دست یافتهاند. یکی از مصداقهای افراد موفق از میان عشایر استان فارس دکتر ملکحسینی، جراح است که مایه مباهات و افتخار برای کشورمان است.
حتی در عرصه هنر گبهبافی که یکی از خاستگاههای آن نزد قبایل مختلف عشایری است شاهد تنوع و زیبایی در طرحها، رنگبندی و شاهکار بافت هنرمندان عشایر عزیز هستیم.
فقیه درباره شرایط سخت کار در سرما و کرونا گفت: ما شب تا صبح در شرایط سخت آب و هوایی کار میکردیم شرایط طوری بود که وقتی میخواستیم دیالوگها را بگوییم سرمای هوا غیر قابل تحمل میشد.
لاله اسکندری ایفاگر نقش «بیبیکتا» در مجموعه جشن سربرون درباره داستان این سریال گفت: داستان درباره صد سال پیش و برهه تاریخی مشروطه است، خوشبختانه این مجموعه فیلمنامه بسیار قوی دارد.
وی درباره نقش خود افزود: نقش من با نام بیبیکتا زنی دانا و قوی است، زنی که سواد خواندن و نوشتن ندارد، اما انسانی داناست که از تجربیات خود برای راهنمایی ایل استفاده میکند، یک زن تاثیرگذار که هر چه سریال جلو میرود نقش او پررنگتر میشود و در جایی از قصه مدیریت ایل را هم بهعهده میگیرد.
اسکندری ادامه داد: این مجموعه یکی از زیباترین مجموعههای تاریخی تلویزیون است که همانند سایر کارهای تاریخی مورد توجه بینندگان قرار خواهد گرفت.
اسکندری درباره شرایط ساخت این سریال گفت: شرایط کار در این سریال بهخصوص به خاطر وضع آب و هوا و بیماری کرونا خیلی سخت بود، ما زمانهایی با سرمای منفی ۱۰ درجه در فضای باز کار کردهایم، تمام تلاش من و دیگر عوامل این مجموعه این بوده که سریال خوبی برای بینندگان عزیزمان داشته باشیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد