اظهارات او در خصوص توافق هستهای به روشنی ادعاهای جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در قبال برجام طی ماههای اخیر را تایید کرده و البته تکرار همان سیاست یک بام و چند هوای دولت آمریکا در خصوص ایران است، البته این بار توسط دموکراتها.باید در نظر گرفت سیاست خارجی یکی از مهمترین و شاخصترین اهرمها در جهت تامین منافع ملی یک کشور در صحنه بینالملل محسوب میشود.
مشخصا دولت ایالات متحده تصمیم ندارد بر اساس آنچه در صحنه واقعیت میان ایران و گروه ۱+۵ و حصول برجام رخ داده گردن نهد.
این یعنی واشنگتن همچنان دنبال امتیازگیری از تهران و متعاقبا تحمیل تعهدات تازه به کشورمان است. دولت آمریکا ناقض برجام (از دوران اوباما تاکنون) بوده است.
از سوی دیگر، این دولت آمریکاست که با فرمان ترامپ و طرح ادعاهای واهی علیه ایران در اردیبهشت۹۷ فرمان اجرایی خروج از برجام را امضا کرد، گویا مقامات دو حزب سنتی آمریکا (اعم از دموکرات و جمهوریخواه) فراموش کردهاند با تحمیل تحریمهای ضدمردمی ورود مواد غذایی و دارو برای ایرانیها را مسدود کردند.
تروییکای اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) نیز به جای جبران، پس از خروج ترامپ تدابیر ظاهرا جبرانی و در باطن پوچ و تبلیغاتی نظیر اینستکس را به منظور تسهیل در مراودات تجاری ایران پیشبینی کرد، سازوکاری که صرفا واژهای گنگ و مبهم به نام اینستکس را به لغتنامه حوزه سیاست خارجی و روابط بینالملل اضافه کرد و به هیچ روی منافع ما را تامین نکرد.
محمدرضا شجاعیان - کارشناس روابط بین الملل / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد