شبیه‌سازی نحوه شکل‌گیری ماه با کمک ابررایانه+عکس

پژوهشگران می‌خواهند به اصلاح مدل‌ها و بررسی عوامل دیگر مانند جرم، سرعت و چرخش ادامه دهند تا به نتیجه دقیق‌تری دست پیدا کنند.
کد خبر: ۱۲۹۹۳۱۵
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، نحوه شکل‌گیری ماه در میلیاردها سال پیش یک پدیده پر از رمز و راز است. به باور بسیاری از اخترشناسان، زمین نزدیک به ۴.۵ میلیارد سال پیش با یک بدنه یا سیاره به اندازه مریخ به نام «تیا» برخورد می‌کند که باعث تشکیل ماه می‌شود. به تازگی پژوهشگران به کمک ابررایانه توانسته‌اند بخشی از اسرار این برخورد را برملا کنند.
محققان دانشگاه «دورام» اخیرا موفق به توسعه چندین شبیه‌سازی با استفاده از ابررایانه شده‌اند که اطلاعات بیشتری درباره این برخورد در اختیار ما قرار می‌دهد. عوامل زیادی در این برخورد نقش دارند که برای مثال می‌توان به سرعت تیا، زاویه برخورد و همچنین نرخ چرخش آن اشاره کرد.
پژوهشگران برای شبیه‌سازی‌های خود طیف گسترده‌ای از شرایط احتمالی از عدم چرخش تا سرعت بالای چرخش را مورد بررسی قرار دادند. در یکی از این شبیه‌سازی‌ها که تیا چرخشی نداشت، یک ماهواره با ۸۰ درصد جرم ماه تشکیل شد. با کمی چرخش، ماه دوم در مدار زمین شکل گرفت.
 
شبیه‌سازی نحوه شکل‌گیری ماه با کمک ابررایانه+عکس

برخی از مطالعات نشان‌دهنده ادغام میان زمین و تیا بودند، در حالی که تعدادی برخورد را به نمایش گذاشتند. پژوهشگران در مقاله خود که در ژورنال «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society» منتشر شده، نوشته‌اند:
«در میان مواد باقی مانده از برخورد، به توده‌ای از مواد خود گرانش برخورد کردیم. این توده جرمی نزدیک به ماه دارد و تقریبا یک درصد آن را آهن مشابه ماه تشکیل می‌دهد. اکثر مواد تاثیرگذار این توده در نزدیکی هسته آن قرار دارند.»
ماه ابتدا در اطراف زمین قرار می‌گیرد و با جمع‌آوری مواد و زباله‌های فضایی، رشد می‌کند. این بدنه ابتدا به وسیله یک هسته آهن کوچک شروع به توسعه می‌کند و سپس در اطراف آن مواد موجود در زمین و تیا قرار می‌گیرند.
پژوهشگران می‌خواهند به اصلاح مدل‌ها و بررسی عوامل دیگر مانند جرم، سرعت و چرخش ادامه دهند تا به نتیجه دقیق‌تری دست پیدا کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها