در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک ،یک نوزاد معمولاً وسط شب با گریه از خواب می پرد و این پریدن از خواب در بسیاری از موارد دو دلیل مشهود دارد. یکی این که نیاز به عوض کردن پوشک دارد و دوم اینکه گرسنه است اما گاهی اوقات زمانی که کودک از خواب می پرد، هیچ دلیل ظاهری مشهودی ندارد. گاهی اوقات بعضی از کودکان این چرخه خواب را به طور کامل بهم می زنند می زنند اما بعضی از آن ها که همیشه راحت می خوابیدند، هم ممکن است ناگهان این رفتار را از خودشان نشان دهند.
اگر کودک شما شب ها برای خوابیدن مشکل دارد، احتمالا شما نگران شده اید و دوست دارید که او تداوم خوابش را حفظ کند. اگر والدین در طول روز مدام کاری کنند که کودک چرت بزند، در نتیجه او نمی تواند شب ها خستگی زیادی را برای به خواب رفتن احساس کند. پس بهتر است که قبل از هر کاری، با مطالعه این بخش دلیل این موضوع را متوجه شوید.
- اگر کودک شما با گریه شدید از خواب می پرد، احتمالاً ناراحتی دارد، مثلاً دمای اتاق بیش از حد سرد یا بیش از حد گرم است یا این که بسیار گرسنه است و یاغذای بسیار زیادی خورده است.
- گاهی اوقات پریدن او به دلیل ناراحت بودن جای خواب و یا مرطوب بودن اطرافش است.
- گاهی اوقات هم به دلیل این گریه می کند که مدت زمان طولانی در یک پوزیشن قرار داشته و در نتیجه بدن او خسته شده است.
- بعضی کودکان به دلیل دل درد از خواب می پرند و گریه می کنند. در چنین شرایطی می توانید کمی موقعیت کودک را جابجا کنید و پوزیشن خواب او را تغییر دهید تا احساس ناراحتی نکند.
- خسته بودن زیاد یا خسته نبودن، می تواند دلیلی برای این پریدن از خواب باشد. پس قرار دادن یک روتین مناسب برای کودک بسیار حائز اهمیت است. کودک باید در طول روز به اندازه کافی فعالیت کند تا بتواند شب ها راحت تر بخوابد.
- گاهی اوقات دلیل گریه او به دلیل ترس و تنهایی می باشد. اگر کودک شما کابوس شبانه ببیند، قطعاً آشفته می شود و اشک از چشمانش جاری خواهد شد. پس بهتر است او را تنها نگذارید، کمی توجه و عشق ورزیدن به او می تواند باعث آرامش درونی اش شود.
- زمانی که کودک از خواب بیدار می شود و با چشم های بسته گریه می کند، احتمالاً خواب بد دیده است که اصطلاحاً به آن ترور خواب می گویند. ترور خواب یک نوع کابوس متفاوت است که باعث آشفتگی خواب خواهد شد.
- کودک شما ممکن است ناگهان از خواب بیدار شده و بنشیند و شروع به گریه کردن شدید کند. در چنین شرایطی معمولاً او کاملا بیدار نیست. البته علت ترور خواب هنوز شناخته شده نیست. آشفتگی های مختلف در محیط بیرون می تواند این مشکل را افزایش دهد.
- گاهی اوقات علت گریه کودک بیماری است که شب ها او را به سختی می اندازد.
- گاهی اوقات ممکن است گریه کودک به دلیل هضم نشدن غذا باشد.
- گریه ای که به دلیل هضم نشدن غذا باشد، معمولاً کوتاه است و شبیه به یک نوع کلافگی است. گریه ای که صدای بسیار بلندی ندارد و شبیه به ناله است. دقیقاً انگار که کودک به دلیل چیزی کلافه شده است. معمولا در این شرایط پیچ و خمی هم به بدنش می دهد.
- دل درد یکی دیگر از علت های گریه کردن کودک است. تمایز قائل شدن بین این رفتارها می تواند علت گریه را مشخص کند. معمولاً دل درد گریه های ناگهانی همراه با پیچ و خم زیاد بدن دارد.
- مشکلات سینوسی و مسدود شدن بینی هم بر اثر سرماخوردگی می تواند عاملی برای گریه کودک باشد که در چنین شرایطی صدای خلط از گلوی او شنیده شده و می توان به راحتی آن را تشخیص داد.
- گاهی اوقات گوش درد و گلو درد و تب نیز عامل آشفتگی کودک است. اگرچه بیشتر این مشکلات جدی نیستند و برای بسیاری از کودکان رخ می دهند و می توان به راحتی با مراقبت های پزشکی آن ها را بهبود بخشید.
- گاهی اوقات کودک اضطراب جدایی دارد که معمولا در سنین 6 ماهگی این حس به او دست می دهد. این ایده که خانواده او را ترک می کنند و اطرافش نیستند، باعث ترس و وحشت او می شود. در نتیجه باعث می شود که ناگهان شب از خواب بپرد و احساس کند که کسی کنارش نیست. در نتیجه ترس و اضطراب به او غلبه می کند. در چنین حالتی بازی کردن با او به شدت روحیه اش را افزایش می دهد.
- همچنین ممکن است کودک بعد از پریدن از خواب، کارهایی مثل پیچ و تاب خوردن، در جای خود نشستن، خزیدن روی بدن خود و راه رفتن را نیز انجام دهد. مثلاً خودش را به میز یا صندلی برساند و روی آن بنشیند. علت آن هم این است که فعالیت های روزانه کودک زیاد بوده و خواب راحت را از او گرفته است.
اگر کودک شما الگوی غذایی مناسبی داشته باشد، معمولا به علت گرسنگی از خواب نمی پرد. پس اگر همین الان به او شیر داده اید، بهتر است که کمی دیرتر او را بخوابانید.
بیشتر شیر کودک باید در طول روز به او داده شود. بعد از این که کودک شما شروع به مصرف غذاهای جامد کرد، نباید مصرف شیر را ناگهانی و سریع کاهش دهید البته قطع شیر برای کودکان متفاوت است و نمی توان برای همه یکسان عمل کرد. بنابراین پیدا کردن راه حل های مختلف کمی چالش برانگیز است. در بیشتر موارد معمولاً تدریجی این کار را انجام می دهند اگر همه راه ها را امتحان کردید و جواب نگرفتید، حتما باید به یک درمانگر کودک مراجعه کنید.
به طور کلی اول از همه باید مطمئن شوید که کودک شما به اندازه کافی خوابیده است.
سعی کنید زمان خواب او را به گونه ای تنظیم کنید که شب ها خسته شود و راحت بخوابد.
معمولاً شب ها سر یک ساعت خاص او را به رختخواب ببرید.
اگر کودک وسط شب از خواب پرید، او را آرام کنید. مطمئن شوید که هیچ مشکلی او را آزار نمی دهد. کنار او بخوابید تا آرام شود اما کم تر با او صحبت کنید و چراغ ها را خاموش نگه دارید.
شاید چند ساعت یا چند هفته طول بکشد تا او به این روتین خواب عادت کند اما هر چقدر که روتین خواب او دقیق تر باشد، زودتر با این مسئله کنار می آید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت