به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایران ناز ، هر یک از زن و مرد با رفتن زیر چتر خطبه عقد و پیمان زوجیت، علاوه بر پذیرش نقش همسری، وارد شبکه نسبتاً گستردهای از روابط اجتماعی جدید با بستگان، دوستان و آشنایان همسر نیز میشوند…..
هر یک از زن و مرد با رفتن زیر چتر خطبه عقد و پیمان زوجیت، علاوه بر پذیرش نقش همسری، وارد شبکه نسبتاً گستردهای از روابط اجتماعی جدید با بستگان، دوستان و آشنایان همسر نیز میشوند. در میان این حجم گسترده ارتباطات و با توجه به اهمیت و نقش کلیدی خانواده در جامعه و فرهنگ ما، نوع و میزان ارتباط با خانواده همسر نسبت به سایر اطرافیان، از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است.
نحوه مدیریتی که در برابر این ارتباط گسترده فامیلی اتخاذ میشود، میتواند باعث آرامش و پیشرفت و یا حتی ناآرامی و عدم موفقیت ما بشود. با توجه به وارد شدن در فضای خانوادگی همسر، به نظر میرسد یکی از موضوعات مهمی که جوانان دمبخت به ویژه دختر خانمها را نگران میکند، ارتباط با خانواده همسر آینده است. ارتباطی که از گذشتههای دور، حرف و حدیث پیرامون آن زیاد بوده است(dot)
بدون تردید شما هم از دشواری این ارتباط، دعواهای رایج مادرشوهر و عروس، داماد و پدر زن، بگومگوها با خواهرشوهر یا برادرزن و … چیزهایی شنیدهاید که شاید باعث نگرانیتان شده باشد. اما فکر میکنید این مشکل تا کجا باید ادامه پیدا کند و اصلاً راهحلی دارد یا نه؟
معمولاً در جمعهای زنانه صحبت دربارهی خانوادهی همسر و مادرشوهر و… و گلایههای جور و واجور زیاد شنیده میشود. دختری را درنظر بگیرید که در این نوع جمعها حضور دارد و با این افکار و پیشزمینههای ذهنی، ازدواج میکند و وارد رابطهای میشود که از قبل به توصیهی اطرافیان، سپر و صلاحش را حاضر کرده و آمادهی جنگ است. این موضوع در مورد رابطهی داماد با پدرزن و برادرزن و … نیز صدق میکند. اکنون فکر کنید نتیجهی چنین رابطهای چه خواهد شد و چه پیامدهایی به همراه خواهد داشت؟ آیا واقعاً هیچ راهکاری برای بهبود بخشیدن به این روابط وجود ندارد؟
شاید بتوانیم اولین و مهمترین علت دشواری ارتباط با خانوادهی همسر را همین افکار و پیشزمینههای اشتباهی بدانیم که سینه به سینه نقل شدهاند و در ضمیر ناخودآگاه جوانان نفوذ کردهاند. پس راه اول برای شما که در آستانهی ازدواج قرار دارید این است که این افکار منفی و کهنه را دور بریزید و با پیشداوری و منفیبافی وارد این رابطه نشوید(dot) احترام رکن اصلیاحترام گذاشتن به خانواده همسر یکی از نکات بسیار مهم و کلیدی است. معمولاً انسانها در برابر احترام از خود واکنش نشان میدهند. به عنوان مثال وقتی وارد اتاق میشوند به احترامشان بلند شوید، سر سفره تا آنها غذا نکشیدهاند شما در بشقابتان غذا نکشید. در موارد خاص هم باید توجه داشت که با احترام گذاشتن در یک بازه زمانی طولانی قطعاً روابط رو به بهبود میرود. علاوه بر این وظیفه عروس یا داماد جز احترام گذاشتن به پدر و مادر همسرش نیست(dot)
سعی کنید در زندگیتان اگر نسبت به خانواده خودتان متعهد هستید لااقل نیمی از آن تعهد را در قبال خانواده همسرتان هم لازمالاجرا بدانید. مطمئن باشید که با اجرای انصاف و عدالت در برخوردتان نه تنها روابط شما با خانواده همسر تیره نخواهد شد، بلکه آنها متوجه این مهربانی شما شده و واکنشهای مثبتشان را در آینده خواهید دید
از این که بگذریم باید بگوییم که مدیریت رابطه با خانوادهی همسر یک هنر بزرگ محسوب میشود که باید قوانین و مهارتهای آن را بیاموزید؛ زیرا یکی از مسائل مهمی که میتواند سعادت ازدواج شما را تضمین کند و موجب رابطه مطلوب شما با همسرتان شود، همین مسأله است(dot) توجه به اختلافنظرها یا اختلاف در زمینهی رسم و رسوم و فرهنگ خانوادگی را میتوان یکی از این قوانین کلی دانست. اگر بپذیرید که خانوادهی همسرتان ممکن است با خانوادهای که در آن بزرگ شدهاید و به آداب و فرهنگ آن خو گرفتهاید، تفاوتهای زیادی داشته باشد راحتتر میتوانید با آن کنار بیایید. در این صورت میشود جلوی بسیاری از اختلافات را گرفت.
مثلاً فرض کنید شما عادت دارید تعطیلات آخر هفته را در خانه و در محیطی آرام بگذرانید اما خانوادهی همسرتان در تعطیلات دور هم جمع میشوند و به فضای شلوغ و پر سر و صدا عادت دارند. اگر بخواهید از همان ابتدا خود را از جمع آنها کنار بکشید و مانع همسرتان هم شوید، اختلافها شروع خواهد شد. اما اگر کمی حوصله به خرج دهید و برای اینکه حساسیتی ایجاد نشود، همسر و خانوادهاش را همراهی کنید، میتوانید به مرور زمان این رفت و آمدها را مدیریت و کنترل کنید(dot)
موضوع دیگر این است که بدانید تنها کسی که میتواند روابط شما را با خانوادهی همسرتان مثبت کند، خود شما هستید. گرچه ممکن است این کار کمی دشوار باشد اما قدم اول را شما بردارید و حتی اگر از آنها بدی دیدید و ناراحت شدید، آن را با خوبی پاسخ دهید. به این فکر کنید که آنها از شما بزرگتر و جای پدر و مادرتان هستند. پس به خاطر حفظ احترام هم که شده است، کوتاه بیایید.
از طرف دیگر مطمئن باشید اگر آنها بخواهند عمداً شما را اذیت یا ناراحت کنند، زمانی که بارها در مقابل رفتار بدشان شاهد نیکرفتاری و خوبیهای شما باشند، شرمنده خواهند شد و تغییر رفتار میدهند. در این صورت همسرتان هم که شاهد برخورد صحیح شما با خانوادهاش بوده، رفتار بسیار بهتری با شما خواهد داشت که برای زندگی مشترکتان بسیار سودمند است.
منطقی و انعطافپذیر باشید تا کمتر اذیت شوید. این مسئله را بپذیرید که همسر شما در میان خانوادهاش، تا قبل از ازدواج با شما، جایگاه فعلی را دارا بوده و نیاز به زمان دارد تا اگر لازم باشد تغییراتی در نقشهای او نسبت به خانوادهاش ایجاد کند. پس فعلا از انتقاد بپرهیزید و این مسئله را در انتظاراتتان نسبت به او در نظر بگیرید و با صبر و مدارا سعی کنید به او در بهتر رفتار کردنش با شما کمک کنید(dot)
به طور شفاف با همسرتان میزان الگوهای ارتباطیتان را در ابعاد مختلف رفتاری نسبت به بستگانتان مشخص کنید و در این زمینه به توافق برسید و به نتایج تصمیماتتان احترام بگذارید. همچنین با حفظ تعادل از افراط و تفریط پرهیز کنید(dot) همسر شما، فرزند آنها نکتهی مهم دیگر این است که هیچگاه فراموش نکنید همسر شما فرزند آنهاست؛ بنابراین اگر آنها شاهد رفتار نامناسب شما با فرزند عزیزشان باشند، مطمئناً در برابرتان جبهه میگیرند و از فرزندشان حمایت میکنند. همچنین حتی اگر رفتار نامناسب شما اتفاقی بوده و در زندگی مشترکتان زیاد اتفاق نیفتد، آنها این برخورد را به تمامی رفتارهایتان تعمیم میدهند و باعث میشود در رابطهی شما مشکلاتی ایجاد شود. از طرف دیگر ممکن است دور از چشم شما به همسرتان حرفهایی بزنند یا توصیههایی کنند که رابطهی زناشوییتان را خراب کند. پس حتی اگر در مواردی با همسرتان مشکل یا اختلاف دارید، سعی کنید در مقابل خانوادهاش از بروز آنها بپرهیزید.
سعی کنید در زندگیتان اگر نسبت به خانواده خودتان متعهد هستید لااقل نیمی از آن تعهد را در قبال خانواده همسرتان هم لازمالاجرا بدانید. مطمئن باشید که با اجرای انصاف و عدالت در برخوردتان نه تنها روابط شما با خانواده همسر تیره نخواهد شد، بلکه آنها متوجه این مهربانی شما شده و واکنشهای مثبتشان را در آینده خواهید دید(dot) و نکتهی مهمی برای آینده؛ در روابط با خانوادهی همسرتان، همدلی را نیز فراموش نکنید. خودتان را جای آنها بگذارید و از دریچهی نگاه آنها به موضوع بنگرید. به این بیاندیشید که خود شما نیز صاحب فرزند خواهید شد و در شرایط کنونی آنها قرار میگیرید. پس با خانوادهی همسرتان همانطور رفتار کنید که دوست دارید عروس یا داماد شما در آینده با شما رفتار کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت