به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، کهیر یک نوع واکنش پوستی است که عامل ایجاد خارش در پوست می شود و ضایعه های مختلفی از جمله توده های کوچک و یا انواع بسیار بزرگ را ایجاد می کند که ممکن است در شرایط مختلفی و بر اثر تماس با مواد خاصی ایجاد شوند ، مثل قرار گرفتن در معرض بعضی از مواد غذایی یا دارو های خاص که ممکن است با کهیرها رشد کنند و یا به تنهایی در پوست ایجاد شوند . کهیر عامل ورم در لایه های عمیق تر پوست است و اغلب در گردن ، لب و در اطراف صورت ظاهر می شود .
کهیر ها و آنژیوادم ها رایج هستند . اکثر اوقات بدون آسیب می باشند و زمانی که از بین می روند ، هیچ ردپایی از خودشان به جا نمی گذارند ؛ حتی اگر درمانی برای آن ها اعمال نشده باشد . کهیر ها و آنژیوادم معمولاً با آنتی هیستامین درمان می شوند . آنژیوادم می تواند زندگی فرد را در صورتی که باعث ورم گلو ، زبان یا مشکلات ریوی شود، تهدید کند .
ضایعاتی که کهیر هستند، معمولاً ویژگی های زیر را دارند:
آنژیوادم نیز یک واکنش مشابه با کهیر می باشد که لایه های عمیق تر پوست را درگیر می کند و همراه با کهیر یا به تنهایی ظاهر می شود . علائم و نشانه های آن شامل موارد زیر است:
اصلی ترین راه تشخیص تفاوت کهیر و آنژیوادم مقایسه علائم است که در قسمت بالاتر در همین بخش از سلامت پوست و موی نمناک کامل به آنها پرداخته شد.
معمولاً موارد خفیف کهیر یا آنژیوادم در منزل درمان می شود . اگر علائم بعد از چند روز بدتر شدند، به پزشک مراجعه کنید . اگر فکر می کنید که آنژیوادم بر اثر آلرژی هایی به غذا یا دارو ایجاد شده احتمالاً بعد از خوردن آن ها دچار مشکل می شوید . پس هر موقع که دچار ورم در زبان ، لب ، دهان و گلو شدید و یا اگر در تنفس مشکل پیدا کردید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید .
کهیر و آنژیوادم می تواند بر اثر موارد زیر ایجاد شود :
بسیاری از غذاها تحریک کننده هستند و حساسیت ایجاد می کنند ، مثل انواع ماهی ها، بادام زمینی، آجیل های درختی سویا ، گندم، تخم مرغ.
بسیاری از داروها عامل ایجاد کهیر و آنژیوادما هستند . انواع رایج آن ها شامل پنی سیلین، آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن سدیم و داروهای فشار خون است .
آلودگی ها و دیگر آلرژن ها وارد دستگاه تنفسی شما می شوند و عاملی برای تحریک کهیرها هستند . گاهی اوقات سیستم تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر می کنند.
عواملی مثل نور خورشید، ویبره و لرزش دستگاه های مختلف مثل دستگاه های چمن زنی ، دوش آب داغ و حمام داغ، فشار روی پوست مخصوصاً از روی یک لباس تنگ، خراش افتادن روی پوست ، استرس های عاطفی ، نیش حشرات و ورزش .
کهیر و آنژیوادم همچنین می تواند به دلیل پاسخ به انجام درمان هایی از جمله انتقال خون و عفونت ایجاد شده باشد . همچنین عفونت ها، باکتری ها و ویروس هایی مثل هپاتیت و HIV هم می تواند عامل ایجاد کننده آن ها باشد اما در اغلب موارد هیچ علت خاصی شناسایی نمی شود ، مخصوصاً در مورد کهیرهای های مزمن.
کهیر و آنژیوادم یکی هستند . خطر کهیر و آنژیوادم در صورت دارا بودن شرایط زیر افزایش پیدا می کند:
برای اینکه از این کهیرها جلوگیری کنید، باید چند مورد را به یاد داشته باشید:
پزشک در این شرایط کهیرها و نواحی ورم کرده را مورد بررسی قرار می دهد . سابقه سلامتی و پزشکی شما را بررسی می کند . علل ، علائم و نشانه ها را مورد بررسی قرار می دهد در بعضی از موارد نیز از شما تست آلرژی یا آزمایش های دیگر می گیرد .
اگر علائم خفیف بودند ، به درمان نیازی نیست . کهیرها و آنژیوادما اغلب به خودی خود برطرف می شوند اما درمان می تواند خارش ، ناراحتی و علائمی را که ماندگار هستند را از بین ببرد .
داروهای مختلفی هم برای درمان کهیر و آنژیوادما وجود دارد که شامل موارد زیر است:
یک درمان استاندارد برای کهیر ها هستند که معمولاً از بین آن ها آنتی هیستامین ها را توصیه می کنند . این داروها خارش را می کاهند ، ورم را بهبود می بخشند و می توانید بدون نسخه هم آن ها را تهیه کنید.
پزشکان گاهی اوقات داروهای ضد التهاب ، کورتیکو استروئید مانند پردنیزولون برای کاهش ورم و قرمزی و خارش تجویز می کنند .
اگر آنتی هیستامین و کورتیکو استروئید موثر نباشد ، پزشک ممکن است داروهای دیگری را تجویز کند که فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی را آرام کند.
حملات شدید کهیر و آنژیوادما نیاز به اورژانس و تزریقات اورژانسی دارد که معمولاً اپی نفرین که یک نوع آدرنالین می باشد را به فرد تزریق می کنند. اگر حمله جدیدی اتفاق افتاده باشد، پزشک معمولاً اپی نفرین را به گونه ای تجویز می کند که خود فرد بتواند آن را تزریق کند .
اگر کهیرها خفیف باشند ، راهکارهای زیر می توانند علائم را بهبود ببخشند:
ناحیه مورد نظر را با یک لباس شسته شده با آب خنک پوشش دهید که به آرام کردن پوست و جلوگیری از خارش کمک می کند .
دوش اب خنک عاملی برای از بین بردن خارش است . همچنین می توانید در آبی که با آن دوش می گیرید، مقداری جوش شیرین هم بریزید . البته انجام این کار برای کنترل بلند مدت خارش مزمن تاثیر بلند مدت ندارد و درمان نیست .
از پوشیدن لباس های خشن، تنگ و زبر مانند لباس های پشمی خودداری کنید .
زمانی که بیرون از منزل هستید بیش از حد مقابل نور مستقیم خورشید نایستید .
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت