به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، پرخوری و بی اشتهایی عصبی هر دو اختلالاتی هستند که در تغذیه و برنامه غذایی افراد ایجاد می شود. در بی اشتهایی بیماران مصرف غذا را به شدت محدود می کنند اما برعکس در بیماران پرخوری عصبی افراد نمی توانند خود را در خوردن غذا کنترل کنند و در مقایسه با بیماران بی اشتها تمایل دارند سنگین تر باشند.همانطور که در بالا گفته شد پرخوری عصبی نوعی اختلال در خوردن است اما در بیشتر مواقع ریشه در تصورات بدن دارد به همین دلیل در بین خانم ها رایج تر از آقایان است نه به این معنی که آقایان اصلا دچار این اختلال نمی شوند در واقع در آقایان کمتر دیده می شود.
یک و نیم درصد از زنان آمریکایی در طول زندگی ازبیماری پرخوری عصبی رنج می برد اگرچه در اندام شان مشهود نیست اما در واقع درخطر اختلالات اعصاب مصرف مواد قرار می گیرند به همین منظور در این بخش از سلامت به نشانه های پرخوری عصبی می پردازیم.
نشانه های پرخوری عصبی که باید شما را نگران کند
زیاد خوردن
یکی از نشانه های پرخوری عصبی خوردن مقدار زیادی غذا در مدت زمان کوتاه است انقدرکه شروع به استفراغ می کنند چون از غذاهای ملین و ادرارآور استفاده می کنند اگرچه یافتن این نشانه ها به همین سادگی نیست چون این بیماری خردمندانه عمل می کند و عادی به نظر می رسد چون و زن طبیعی دارند و برخلاف افراد بی اشتها توانا هستند اما در حقیقت خجالت میکشند و تصور منفی از اندام شان دارند.
پرخوری باعث مشکلات دندانی می شود
خوردن دائمی و وابستگی دائمی به غذا باعث بیماری های دهانی مثل آسیب مینای دندان پوسیدگی دندان دندان درد کج و معوج شدن دندان کاهش بزاق دهان توسعه غده بناگوشی مشکلاتی دربلعیدن غذا میشود آسیب و مشکلات دندانی به دلیل استفراغ های مکرر است.
وقتی به دندانپزشک مراجعه کنید متوجه این اختلال خواهد شد مطالعات نشان داده که 16 درصد از دندان پزشکان و 28 درصد متخصصان بهداشت دهان متوجه اختلال خوردن میشود.
کم آبی و عدم تعادل الکترولیت در بدن
کم ابی در اثر استفراغ زیادیامصرف غذاهای ملین است که باعث عدم تعادل الکترولیت در بدن می شود طبق مطالعات انجام شده از 168 نفر بیمار پرخوری عصبی 82 نفر از آنها عدم تعادل الکترولیت دارند الکترولیت مواد معدنی ضروری است که نقش حیاتی را درحفظ فعالیت بدن مثل خون فعالیت های ماهیچه ی ایفا می کند عدم تعادل الکترولیت به دلیل از دست دادن پتاسیم بدن خطرناک است بی نظمی ضربان قلب هم یکی از عوارض این بیماری است.
اختلالات خلق از عواقب پرخوری
افسردگی عصبانیت اختلال در خوردن موجب بیماری های روانشناسی افسردگی می شود مطالعات اخیر نشان داده اختلال اعصاب در کودکان بیشتر موجب می شود که در معرض خوردن باشند .عصبانیت در این افراد اغلب به دلیل افزایش وزن ناشی از پرخوری است و همچنین این افراد نسبت به سایرین تغییرات حال دارند
پرخوری باعث مشکلات معده و روده می شود
در پر خوری شکم آخرین جایی است که غذا در آن قرار می گیرد معمولا دل پیچه باعث می شود غذایی که خورده اند بیرون بریزد به دلیل اسید معده که از نای و مری بیرون می گذرد موجب مشکلات معده و روده می شود و آماس خونریزی معده را در پی دارد . این افراد زخم معده هم دارند پرخوری روی حرکات شکم هم تاثیر می گذارد و مثلا ممکن است منجر به اسهال یایبوست شود.
پرخوری باعث تغییرات در عادت ماهانه می شود
پرخوری مواد مغذی در بدن را محدود می کند در خانمها و دختران جوان موجب تغییراتی در عادت ماهانه می شود افسردگی اعصبانیت و اختلالات دیگر روانشناسی وضع را بدتر می کند
تاثیرات پرخوری بر اختلالات پوستی
پرخوری عصبی روی پینه، خراشیدگی یا خون مردگی دست یا انگشتان تاثیر می گذارد .این اتفاق زمانی رخ می دهد که استفراغ تحریک میشود خونریزی چشم و خراش صورت هم ممکن است اتفاق بیافتد.