به گزارش جام جم آنلاین ، فصل مدرسه شروع شده و خانواده هایی که بچه مدرسه ای دارند دوباره سیستم خانه و زندگیشان به هم می ریزد. دختر یا پسربچه هایی که از مدرسه می آیند کیف و لباس و روپوش خود را وسط خانه پرت می کنند و همه چیز طوری می شود که مادر بیچاره مدام باید جمع کند، بشوید، بسابد و داد بزند که درس بخوان، تکالیفت را انجام بده، زود بخواب، بیدار شو و ... . اما برای کلافه نشدن از این ناهنجاری ها که تا به آن عادت کنیم چندین هفته زمان خواهد گذشت هم راهکارهایی وجود دارد.
مرتب و تمیز نگه داشتن خانه هنگامی که فصل مدارس آغاز می شود، کار دشواری است. اما یکی از ساده ترین روش ها برای رفع این مساله، درگیر کردن خود کودک در مراحل مرتب کردن خانه است. از جمله اتاق هایی که بسیار مورد توجه هستند، اتاق خواب، دستشویی، آشپزخانه و جایی است که کودک در آنجا تکالیف مدرسه اش را انجام می دهد.
در فصل مدرسه، اتاق خواب محلی برای خواب و استراحت او است و باید وسایل تفریح و اسباب بازی تا حد امکان از آنجا جمع شود. برای اینکه کودک پس از مدرسه لباس هایش را کف اتاق پرت نکند، یک چوبرختی در پشت در نصب کنید تا به محض بازگشت به خانه فرم مدرسه اش را آنجا آویزان کند. علاوه بر کشو و کمد، نصب تاقچه و طبقه های دیواری نیز از دیگر روش های کمک کننده در نظم اتاق خواب است. کودک می تواند کتاب و دیگر وسایل درس و مشق خود را روی آنها بگذارد. به این ترتیب دیگر همه چیز کف زمین نیست.
یا برای لباس ها می توانید کمدی در نظر بگیرید که کودک دسترسی راحت تری به آن داشته باشد و لباس هایش را از آنجا آویزان کند. اگر از همان روزهای اول این نکته را مدام به کودک یادآوری کنید، به مرور یاد می گیرد که لباس هایش را از چوب رختی داخل کمد آویزان کند و این به یک عادت همیشگی برای او تبدیل می شود.
اگر بیشتر از یک فرزند دارید، احتمالا صبح ها هنگام مدرسه رفتن برای اینکه چه کسی اول حمام برود دعوا است. برای پیشگیری دعواهای صبحگاهی، برای فرزندان خود برنامه زمانی تعیین کنید. به طور مثال، فرزندان بزرگ تر و نوجوان اصولا دوست دارند صبح پیش از مدرسه حمام کنند. بنابراین، می توانید کوچک ترها را شب پیش از خواب به حمام بفرستید. هر کدام از کودکان باید حوله شخصی خود را داشته باشند تا سر این مساله هم بحثی پیش نیاید.
کودکان اصولا بلد نیستند پس از حمام کردن اطراف را بشویند یا حوله و لباس چرک های خود را در سبد شستوشو بیندازند. وقتی پس از آنها حمام بروید، گویا بمبی در اینجا ترکیده و همه چیز به هم ریخته و نامرتب است. برای اینکه انضباط را به فرزندان خود بیاموزید و از شستوشوی دایمی حمام نیز خلاص شوید، یک چوبرختی در پشت در نصب و حوله را از آن آویزان کنید. برای شامپو، صابون، لیف و ... همه نمونه ای را انتخاب کنید که چندین طبقه داشته باشد تا هر کدام از اعضای خانواده وسایل خود را به طور مجزا در آن قرار دهند و دعوایی هم سر استفاده وسایل یکدیگر میان فرزندان روی ندهد.
مادر باید فرزندان خود را در مراحل مرتب و تمیز کردن حمام دخالت دهد. به طور مثال، اگر در حمام فضا دارید، سطل یا سبدهایی برای هر کدام از اعضای خانواده بگذارید و نام آنها را روی آن بنویسید تا هرکس وسایل خود را آنجا قرار دهد.
تعیین کردم یک مکان مشخص برای انجام تکالیف به منظم شدن کودک کمک بسیاری می کند. از آنجا که کودکان پس از مدرسه به حضور در آشپزخانه و نزدیک مادر خود بودن علاقه بسیاری دارند، یک بخش کوچک از آشپزخانه را به محل درس و مشق فرزندتان اختصاص دهید. لازم نیست فضای خاصی برای او ایجاد کنید. همین که بتواند کارهایش را آنجا انجام دهد، کافی است. فقط نوشت افزار و وسایل موردنیاز برای انجام تکالیفش را در آنجا برایش مهیا کنید.
مرتب کردن آشپزخانه به این معنا است که وسایل اضافه و نامربوط از این اتاق حذف شود. می توانید برای وسایل مختلف سطل یا سبدهای زیبایی در نظر بگیرید و روی آنها نیز بنویسید که به چه منظوری آنجا هستند تا کودک نیز کمتر دچار اشتباه بشود و کار شما هم دوبرابر نشود.
ساندویچ، لقمه یا ناهاری که می خواهد به فرزند خود بدهید تا به مدرسه ببرد را از شب قبل آماده کنید. اگر چند فرزند دارید، کیسه های پلاستیکی رنگی بخرید و هر رنگ را به یک کودک اختصاص دهید تا هر کس غذای خود را بشناسد.
برای مواد مختلف، سطل های زباله مجزا در نظر بگیرید. زباله ها در یک سطل، نان های خشک در سطلی دیگر و پلاستیک و شیشه در سطلی دیگر انداخته شوند تا آشپزخانه هم محیط مرتب تری داشته باشد. به طور کلی، برای اینکه در طول روزهای مدرسه خانه مرتبی داشته باشید، هر شب 15 دقیقه زمان بگذارید و همه اتاق ها را مرتب و جمعوجور کنید.
منبع:bartarinha.ir
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت