در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، امروز نبیالله خونمیرزایی در نشست خبری در پاسخ به این سؤال که در آیا فعالیتهای شیلاتی شامل قرارداد 25 ساله ایران با چین میشود، گفت: همکاریهای اقتصادی در بخش شیلات نیز در قرارداد 25 ساله ایران با چین گنجانده شده است اما هنوز این قرارداد به امضای دو طرف نرسیده و طبعا ما اطلاعات دقیقی در مورد مفاد آن نداریم.
به گفته این مسئول، قرارداد 25 ساله ایران و چین در مرحله کارشناسی بوده و اظهارنظر درباره آن هنوز زود است.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: 134 فروند کشتی مجوز کشت ترال میانی و کف را دارند و در حال حاضر 65 فروند کشتی فعالیت میکنند.
وی میزان صید به روش ترال را 165 هزار تن عنوان کرد و گفت: 80 درصد اینها صید هدف و 20 درصد صید زمینی بوده است.
وی همچنین میزان صید فانوسماهیان به روش ترال میانی را 38 هزار و 700 تن اعلام کرد که 31 هزار تن آن براساس صید صدف و 7هزار و 700 تن آن صید ضمنی شامل گونههای یالاسبی، شوریده و گونههای دیگر است.
خونمیرزایی از قتل دو صیاد ایرانی به دست نیروهای امارات خبر داد و گفت: دو صیاد کشورمان توسط نیروهای مسلح اماراتی مورد حمله قرار گرفته و کشته شدهاند.
وی از وزارت امورخارجه درخواست که هر چه سریعتر به این موضوع رسیدگی شود.
این مسئول همچنین از آزادی تعدادی از صیادان ایرانی که سالها در اسارت دزدان دریایی سومالیایی بودند خبر داد و گفت: امیدواریم با تمهیدات لازم از تکرار این اتفاقات جلوگیری شود.
وی درباره آخرین قوانین وضع شده درباره محدودیتهای صید ماهیان خاویاری در دریای خزر گفت: از ده سال پیش شش کشور حاشیه دریای خزر متعهد شدند برای احیای ذخایر خاویاری، صید این نوع ماهی ممنوع شود و اگر در تور صیادان این نوع ماهیها گرفتار شوند، یا آزادسازی میشوند یا به بخشهای تحقیقاتی تحویل داده میشود.
خونمیرزایی آینده تولید ماهیان خاویاری پرورشی در کشور را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: 130 مزرعه فعال ماهیان خاویاری در 21 استان کشور وجود دارد و روزبهروز بر تولیدات آنها اضافه میشود.
وی تصریح کرد: امسال براساس برنامه، قرار بود 40 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری استحصال شود که به این رقم رسیدهایم اما به دلیل تأثیر بیماری کووید 19 در وضعیت تقاضای بازار، نتوانستیم آنها را صید و به بازار عرضه کنیم.
وی گفت: تنها 2 هزار و 500 تن از این ماهیان به بازار عرضه شده و بقیه در مزارع پرورشی باقی هستند.
رئیس سازمان شیلات ایران در پاسخ به سؤالات مکرر خبرنگاران در مورد صید ترال و پخش فیلمهایی مبنی بر جارو کردن ماهیهای دیگر دریا گفت: صرفاً پخش فیلم در فضای مجازی نمیتواند دلیل محکمی باشد. برخی از این فیلمها که ادعا میشد به تازگی گرفته شده است مربوط به سه سال پیش بود. اکنون هم هیچ تبعه خارجی صیاد خارجی از جمله صیاد چینی در کشور نداریم، خارجیهایی که در ایران کار میکنند تحت عنوان تکنسین، کارگر و یا موارد دیگری هستند که برای صیادان ایرانی کار میکنند و مجوز گرفتهاند.
وی در پاسخ به این سؤال گفته میشود کشتیها در خارج از محدوده تهیه شده فعالیت میکنند و ماهیان را از کف اقیانوس میگیرند گفت: سیستمی در سازمان طراحی شده و ما هر لحظه کشتیهایی که اقدام به صید میکنند را ردیابی میکنیم و هر لحظه میتوانیم تشخیص بدهیم در کدام قسمت دریا هستند، بنابراین اینگونه اظهارات اساسی منطقی ندارد.
رئیس سازمان شیلات ایران در پاسخ به این سوال که پرسید تولیدکنندگان کنسرو «تون ماهی» میگویند میزان صید سازمان شیلات به نصف کاهش یافته و از سوی دیگر دولت هم واردات را کم کرده و به این دلیل مشکلاتی برای آنها ایجاد شده است، پاسخ داد: سالانه 220 هزار تن ماهی تون در کشور صید میشود و حدود 30 هزار تن هم واردات انجام میگیرد و نیاز تولیدکنندگان کنسرو برآورده میشود.
تولیدکنندگان کنسرو ماهی تون اظهار میکنند که میزان صید شیلات قبلا 150 هزار تن بود و اکنون به 70 هزار تن رسیده است و در کنار کاهش واردات از 50 به 20 هزار تن، عرصه تولید برای آنها تنگتر شده است.
خبرنگار فارس درباره گلایه یک تولیدکننده هرمزگانی پرسید که برخی صیادان با تورهای 200 میلیون تومانی اقدام به صید شیرماهی میکنند و تولیدکنندگان خُرد در این رقابت شکست میخورند و تعداد زیادی از صیادان خرد بیکار شدهاند، گفت: در حال حاضر صید شیرماهیها ممنوع است و اگر کسی هم چنین صیدی میکند غیرقانونی است.
در نهایت قرار شد معاون سازمان شیلات موضوع را از استان هرمزگان پیگیری کند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه