سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، مسعود مردانی عضو ستاد ملی کرونا در کشور با حضور در برنامه تلویزیونی «طبیب» با تأکید بر اینکه در حال حاضر ابتلا به ویروس کرونا از حالت فردی درآمده و خانوادگی شده، در خصوص شایعه استفاده از برخی از داروها برای پیشگیری از کرونا، تصریح کرد: اگر کسی برای بیماری خود قبلا هم از این داروها استفاده میکرده ادامه دهد، اما به هیچ وجه استفاده از آنها برای پیشگیری توصیه نمیشود، چه بسا که در افراد سالم خطرآفرین هم باشد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد طغیان بیماری کرونا در 10 استان کشور هستیم، در خصوص خاصیت پیشگیریکننده قرص متفورمین در مقابله با ویروس کرونا گفت: این که این قرص فقط برای اثر و پیشگیری از کرونا خورده شود را توصیه نمیکنیم، ولی بیماران دیابتی که باید بخورند باید مصرف را ادامه دهند، بعضی از داروها هستند که میگویند اثر ضد کرونایی دارند مثل قرص فاموتیدین که جای راینیتیدین آمد و یا یک قرض ضد انگل با نام آیورمکتین که میگویند خوردن سه قرص آن، چهار هزار بار تکثیر ویروس را به تأخیر میاندازد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما در قالب طرح تحقیقاتی این دارو را به عدهای از بیماران میدهیم تا ببینیم اثر آن چیست، در فلوریدا هم یک مقالهای در مورد اثرات آن منتشر شده، یا داروهای ضد فشار خون مثل آتورواستاتین که میگویند ممکن است اثر ضد کرونایی داشته باشد، البته این داروها هیچ کدام اثر معجزهآسایی در کرونا ندارد، چون در مورد کرونا هیچ داروی معجزهآسایی نداریم، توصیه این است که اگر افراد برای بیماری خود از قبل این دارو را میخوردند حتما ادامه دهند، اما هیچ کدام آنها اصلا برای پیشگیری مناسب نیست، چرا که در حال حاضر همین قرص کلترا و هیدروکسی کلروکین را هم سازمان جهانی بهداشت از دستورالعملهایش کنار گذاشت.
مردانی همچنین یادآور شد: همین آمپول رندسیویل که آن قدر تبلیغات میکنند و با قیمتهای گزافی به فروش میرسد و ما اصلا آن را تأیید نمیکنیم، در یک سری از بیمارستانها بر اساس تجویز پزشک رایگان به بیماران داده میشود، اما این داروی خوراکی نیست و سرپایی استفاده نمیشود و مورد استفاده آن فقط در بیمارستان و برای بیماران بستری بدحال است.
این پزشک متخصص با اشاره به اینکه بیماران کرونایی قبلا به صورت تک تک مراجعه میکردند، اما در حال حاضر به صورت خانوادگی به مطب میآیند، عنوان کرد: توصیه ما مرتبا این است که فاصله گذاری اجتماعی حتی در خانه هم رعایت شود، در حال حاضر خوشههای ابتلای خانوادگی در کشور بسیار فجیع است و موارد ابتلا خانوادگی شده، یکی در خانه بگیرد همه میگیرند.
وی در پاسخ به این سؤال که «نظر شما در خصوص برگزاری کنکور چیست» گفت: ما کمیته علمی هستیم ولی توصیه ما این است که هر چه تجمع کمتر باشد بهتر است، البته امروز در مجلس قرار است یک تصمیماتی گرفته شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان در خصوص ساخت واکسن این ویروس نیز بیان کرد: از ابتدا 153 گروه روی واکسن کار کردند که یکی از آنها گروه اتحادیه اروپا است که خیلی خوب کار کرده و در آنجا یک شرکت دارویی بینالمللی مراحل کارآزمایی بالینی را انجام داده که موفق بوده و قرار است تا اوائل سال جدید میلادی این واکسن به بازار عرضه شود، دو کمپانی آمریکایی هم داروی بسیار مؤثری تولید کردند و همچنین چینیها هم حدود دو، سه ماه است که خبر دادند واکسن را تهیه کردند و جمعا قرار است 2.5 میلیارد دوز واکسن تا آخر سال میلادی در دنیا عرضه شود.
وی گفت: این واکسن ویژه پولدارها نیست و اگر وارد شود یقینا با ارز دولتی وارد خواهد شد. سازمان جهانی بهداشت برنامه منسجمی برای عرضه واکسن دارد تا آن در اختیار تمامی مردم قرار گیرد، به ویژه در کشورهایی که پول ندارند و یا زیرساخت بهداشتی و درمانی مناسبی ندارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد