اقدامات پیشگیرانه در مقابله با کووید ۱۹؛

ویتامین ها و مواد معدنی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن را بشناسید

رژیم غذایی سالم می تواند از طریق افزایش ایمنی بدن، ریسک ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش دهد. این نظریه در مورد ویروس کووید ۱۹ هم صدق می کند.
رژیم غذایی سالم می تواند از طریق افزایش ایمنی بدن، ریسک ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش دهد. این نظریه در مورد ویروس کووید ۱۹ هم صدق می کند.
کد خبر: ۱۲۶۳۸۲۳

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، برخی مواد غذایی می‌توانند همانند معجزه‌ای برای سلامت باشند. با این حال محققان هنوز موفق به یافتن یک ماده خوراکی برای پیشگیری یا درمان بیماری کووید ۱۹ نشده‌اند.

اما محققان معتقدند رژیم غذایی سالم می‌تواند ریسک ابتلاء به برخی بیماری‌ها را کاهش داده و حتی از شدت عفونت هم بکاهد.

بدن ما وابسته به سلول‌های سفید خون، عضو مهم سلول‌های ایمنی، برای تولید آنتی بادی‌های است که با ویروس‌های نظیر کووید ۱۹ مقابله می‌کند. میوه‌ها و سبزیجات مملو از آنتی اکسیدان‌ها و سایر ریزمغذی و درشت مغذی‌های ضروری، برای تقویت عملکرد سلول‌های سفید خون ایده‌آل هستند.

در ادامه به برخی ویتامین‌ها و موادمعدنی ضروری که موجب تقویت ایمنی بدن شده و ریسک ابتلاء به عفونت کروناویروس را کاهش می‌دهد معرقفی شده است.

ویتامین A

این ماده مغذی به فرایند تولید آنتی بادی‌های کمک می‌کند که به بدن در خنثی سازی هجوم عوامل بیماری زا مساعدت می‌نماید.

از این‌رو برای داشتن یک سیستم ایمنی قوی ضروری است. همچنین موجب بهبود سلامت تنفسی هم می‌شود.

این ویتامین عمدتاً در ماهی‌های چرب نظیر سالمون و تون، زرده تخم مرغ، مغزیجات آجیلی، دانه‌ها، پنیر، حبوبات و غلات کامل یافت می‌شود.

همچنین در سبزیجات پهن برگ و سبزیجات دارای رنگ نارنجی و زرد هم وجود دارد. البته در این نوع سبزیجات بتاکاروتن وجود دارد که بدن آن را تبدیل به ویتامین A می‌کند.

ویتامین‌های B

ویتامین‌های B۶، B۹ و B۱۲ موجب تحریک تولید سلول‌های قاتل بیشتری در بدن می‌شود. این سلول‌های قاتل موجب نابودی سلول‌های آلوده شده و از بیماری پیشگیری می‌کنند.

سیستم ایمنی را تقویت کرده و به بدن در دفاع از خود در مقابل خطرات ویروسی و باکتریایی کمک می‌کند.

ماهی، غلات و حبوبات، سبزیجات پهن برگ، میوه، مغزیجات آجیلی، ماهی، مرغ و گوشت حاوی ویتامین B۶ هستند.

سبزیجات پهن برگ سبز، حبوبات، مغزیجات آجیلی و دانه‌ها هم حاوی ویتامین B۹ معروف به فولات هستند. تخم مرغ، گوشت و لبنیات هم به وفور حاوی ویتامین B۱۲ هستند.

ویتامین C

این ماده مغذی به مقابله با تأثیرات مضر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. از سلول‌ها در مقابل فشار اکسایشی محافظت می‌کند.

موجب بهبود توانایی بدن در مقابله با پاتوژن ها می‌شود. این ماده مغذی همچنین موجب تحریک تولید برخی سلول‌های خاص در بدن موسوم به نتروفیل ها، لمفوسیت ها و فاگوسیت ها می‌شود که به سیستم ایمنی در مقابله با مهاجم‌ها کمک می‌کند.

مرکبات نظیر پرتقال، لیموشیرین و لیموترش از منابع خوب این ویتامین هستند. این ویتامین همچنین در انواع توت‌ها، کیوی، بروکلی، گوجه فرنگی و فلفل دلمه هم یافت می‌شود.

ویتامین D

این ماده مغذی برای عملکرد درست برخی سلول‌های ایمنی لازم و ضروری است. این ویتامین همچنین از عفونت‌های حاد تنفسی هم پیشگیری می‌کند.

قرارگیری در معرض نورخورشید بهترین شیوه دریافت این ویتامین است. اما تخم مرغ و ماهی‌ها منبع خوب این ویتامین هستند.

ویتامین E

این ویتامین موجب کاهش فشار اکسایشی می‌شود و می‌تواند بافت‌های آسیب دیده را ترمیم کرده و التهاب را کاهش دهد.

اکثر مغزیجات آجیلی، سبزیجات پهن برگ و روغن‌های گیاهی غنی از این ویتامین هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها