بسیاری از ما تجربه هم زیستی 24 ساعته با اعضای خانواده آن هم با اضطراب کرونا را تا به حال نداشته ایم و این ایام ممکن است برایمان ارمغان تنش و استرس، افسردگی یا بی حوصلگی، خستگی و بی نشاطی را داشته باشد که با راهکارهایی ساده می توانیم به مدیریت آن بپردازیم.
بسیاری از ما تجربه هم زیستی 24 ساعته با اعضای خانواده آن هم با اضطراب کرونا را تا به حال نداشته ایم و این ایام ممکن است برایمان ارمغان تنش و استرس، افسردگی یا بی حوصلگی، خستگی و بی نشاطی را داشته باشد که با راهکارهایی ساده می توانیم به مدیریت آن بپردازیم.
کد خبر: ۱۲۶۳۷۴۸

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، کمتر از یک ماه از آغاز سال جدید خورشید (سال 1399) می گذرد که بیشتر ما ایام خود را به دلیل شیوع کرونا در منزل به سر می بریم و به تعبیری خودمان قرنطینه کرده ایم. به جز استثنائاتی که به دلیل مشاغل این روزها شیفت های کاری دارند ، سایرین از بچه های مدرسه ای، دانشجویان، خانم های خانه دار و افراد مسن و میانسال و عده ای از مشاغل مختلف در منزل به سر می برند.

مدیریت ایام زیادی که در منزل بوده ایم برای جلوگیری از مشکلات ارتباطی با یکدیگر، بی حوصلگی، خستگی و افسردگی و وسواس ناشی از بیمارانگاری یا ترس از بیماری، گذران ساعت های بیکاری در این روزها و از همه مهمتر شاد و سرحال بودن خیلی مهم است.

بسیاری از ما چون تا به حال تجربه چنین شرایطی را برای مدت طولانی در منزل بودن نداریم، نحوه مدیریت زمانمان راهم از دست می دهیم در حالیکه می بایست این شرایط را یک فرصت ببینیم که برای انجام کارهای نکرده یا فعالیت هایی که همیشه دوست داشتیم برای آن زمان داشته باشیم، صرف کنیم.

برای جلوگیری از افسردگی های ناشی از زیاد در منزل بودن یا استرس های ناشی از ترس از بیماری و همینطور گذرا شاد این ایام و با نشاط بودنمان، ویدئویی آماده شده که در این مطلب به مرور آن و توضیحات بیشتر درباره آن می پردازیم:

1-فضای مجازی و وب گردی را کنترل کنیم

نخستین نکته ای که در ایام باید بیشتر از همه چیز بدان بپردازیم به دلیل زمان زیاد گشت و گذرنمان در ایام بیکاری در منزل توجه به شبکه های اجتماعی و فضای مجازی است. وب گردی و استفاده از اینترنت در این ایام خوب است اما چه بهتر که مورد مدیریت صحیحمان قرار بگیرد و تاجایی که می توانیم در روند رشد و بالندگی مان باشد.

بازی و فعالیت های مجازی، ویدئو با اقوام و خانواده خیلی خوب است که می تواند به همراه کتابخوانی اینترنتی و حضور در چالش هایی که ذهنمان را هم قوی می کند، بهتر باشد. خیلی از سایت های اینترنتی این روزها بسته های مجازی آموزشی و درسی یا بازی و سرگرمی دارند که دانشجویان و دانش آموزان می توانند از آنها استفاده کنند در کنارش کتابخوانی نیز می تواند تنوعی به زمان ما بدهد.

می توانیم در این دوران بخشی از ساعت روزانه مان را به کتابخوانی و بخشی به حضور در شبکه های اجتماعی بگذرانیم.

2 -خواندن طولانی مدت اخبار کرونا ممنوع!

یکی از مسائل این روزها باعث اضطراب و استرس زیاد ما می شود، گوش دادن افراطی به اخبار مربوط به بیماری کرونا است درست است که ما می بایست هشدارهای سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت را برای مراقبت از خود در منزل و سایر مکان ها مدنظر قرار دهیم اما پیگیری صبح تا شبی اخبار مربوط به مرگ و میر کرونا یا مسائل دیگر در تمام کشورها قرار نیست چیزی را در زندگی ما عوض کند.

همین اندازه که در نظر داشته باشیم چه چیزهایی را می بایست در این ایام رعایت کنیم و هشدارها را مدنظر قرار دهیم برایمان کفایت می کند و اخبار منفی نمی تواند ما را از بار روانی مربوط به بیماری رها کند . پس ما قرار نیست با دنبال کردن لحظه به لحظه اخبار که بخشی از آنها نیز در فضاهای مجازی زرد و توخالی است و یا در شبکه های آن سوی آبی پخش می شود، چیزی را در زندگی مان کنترل کنیم یا تغییر دهیم.

بهترین راهکار در این زمینه است که یک ساعت در طول روز برای پیگیری مردم به اخبار کرونا و سایر مسائل از شبکه های مطمئن در نظر بگیریم.

3-برای سلامت جسم مان در منزل دقایقی ورزش کنیم

یکی دیگر از چالش های در خانه ماندن و به تعبیری قرنطینه این روزها مصرف مواد غذایی و کالری بدو ن تحرک است در حالت عادی همیشه ما به مدرسه، دانشگاه، محل کار، باشگاه، خرید یا سایر مراکز درطول روز می رفتیم و کالری مصرف شده را سوخت می کردیم.

درحالیکه در این دوران فعالیت ما کمتر شده و از سوی دیگر نیز میزان مصرف مواد غذایی مان در منزل هم بیشتر شده است حال باید در نظر داشته باشیم که برای تحرک بخشی به ذهن و روحمان ما نیاز به ورزش داریم و انجام حرکات ورزشی ساده در منزل می تواند این نشاط را به ما برگرداند و در عین حال نیز سوخت و ساز بدنمان را بالا ببرد.

برای جلوگیری از افسردگی و اضطراب های احتمالی، حرکات کششی و انجام برنامه های آرام سازی همچون آرام سازی عضلانی و تنفسی می تواند خیلی موثر باشد.

4- رژیم غذایی : سبزیجات+ مایعات سالم

طبق گفته وزارت بهداشت در ایام کرونایی بهترین رژیم غذایی دو واحد میوه و سه واحد سبزیجات است که اینها می بایست براساس رژیم غذایی سالم ، مایعات گرم، سبزیجات تازه و غذاهای کاملا پخته باشد. مصرف شش تا هشت لیوان آب توصیه می شود.

پرهیز از مصرف غذاهای چرب و شور در این ایام به همراه غذاهای کنسروی، سوییس و کالباس و غذاهای خام یا نیم پز خیلی اهمیت دارد.

آنچه مهم است استفاده از آب میوه های تازه ، مایعات گرم، سبزیجات و غذاهای تازه، خشکبار و مغزها، تأمین منابع آهن، ویتامین های مختلف و پروتئین است.

5-در حضور کودکان و افراد مسن از بازگو کردن اخبار منفی استرس آور بپرهیزید

همانطور که در مورد شماره دو مطرح شد بهتر این است در این ایام گوش دادن به اخبار را تنها به یک ساعت های خاصی در روز موکول کنیم و با توجه به حساس بودن شرایط سنی افراد مسن در خانواده و اضطراب در کودکان بهتر این است زمانی اخبار منفی را گوش کنیم یا درباره آنها در خانه صحبت کنیم که این دو طیف سنی حضور نداشته باشند.

احتمال تشدید اضطراب کودکان در این دوران خیلی زیاد است بهتر این است که از بچه ها در این دوران و در فعالیت های منزل همکاری بخواهیم تا روحیه آنها با نشاط شود، در ورزش کردن و دیگر فعالیت ها با آنها همراه شویم و زمانی که نیاز به حرف زدن دارند، به حرف هایشان گوش دهیم و با آنها همدلی کنیم تا خدایی نکرده اضطراب پس از رفع این بیماری و قرنطینه در وجودشان تبدیل به یک حالت روانی ثابت نشود و در کنار خانواده احساس امنیت کنند.

6-فعالیت های هنری و سرگرمی های مورد علاقه تان را در برنامه روزانه خود بگنجانید

همه ما همیشه حسرت هایی داشتیم از اینکه اگر سرمان خلوت تر بود، اگر سرکار نمی رفتیم، اگر درسمان تمام شده بود یا بچه ها بزرگ شده بودند خیلی کارها داریم که انجام دهیم. باغچه مان را مرتب کنیم، آلبوم های قدیمی را ورق بزنیم، فیلم و سریال های ندیده را ببینیم و به موسیقی گوش نواز مورد علاقه مان گوش دهیم و در نهایت همراه خانواده شام و ناهار بخوریم به دور از همه هیاهوها و دویدن های پر استرس روزانه.

حال این شرایط درست است که با ترس ازیک بیماری ایجاد شده اما می توانیم با یک مکان امن در منزل و رعایت موارد بهداشتی همه این حسرت ها را از خود دور کنیم و کمی بیشتر به خودمان، علائق و سرگرمی هایمان در منزل بپردازیم تا اینطور نباشد وقتی این دوران هم تمام شد بگوییم ای کاش فلان کار را در دوران بیکاری قرنطینه انجام داده بودم.

7- با استفاده از اینترنت و تلفن ارتباطات اجتماعی با دوستان و اقوام را حفظ کنید

برای جلوگیری از افسردگی و تنهایی و رخوت ناشی از زیاد در منزل بودن یکی از راهکارها می تواند تماس های تلفنی و اینترنتی با اقوام و دوستان باشد اینطور گروهی می توانیم حال هم را بپرسیم و دیداری لااقل با دیدن چهره هم از راه دور تازه کنیم بنابراین درست است که نمیتوان در این ایام مهمانی رفت اما از طریق تماس تصویری و تلفنی می توانیم از حال و روز هم با خبر باشیم و روحیه خودمان را حفظ کنیم یا لاقل زمانی که احساس خستگی و بی حوصلگی می کنیم، کسی باشد که با او صحبت کنیم.

8- از وضعیت جسمی و روانی اقوام و دوستان مسن خود با خبر باشیم

خیلی از سالمندان و پدر و مادرها یا پدربزرگ و مادربزرگ هایمان در این روزها تنها شده اند چون فرزندانشان برای امنیت سلامت آنها به دیدارشان نمی روند اما چه خوب است که آنها را فراموش کنیم و نیازها و مایحتاج روحی آنها را با صحبت کردن، درددل و همدلی با آنها رفع کنیم تا احساس تنهایی آنها را اذیت نکرده و دچار بیماری های جسمی و روانی نشوند.

اگر مشاهده کردیم که سالمندی از فامیل به دلیل ناقل بودن یا کرونا قرنظینه شده او را تنها نگذاریم حتما روزانه یا هفتگی با آنها تماس تلفنی یا در صورت امکان تصویری داشته باشیم اگربیمارستان هستند جویای احوالشان باشیم و در نهایت ارتباط با آنها را قطع نکنیم.

9-با درک شرایط از ایجاد تنش و بحث در خانواده بپرهیزید

زندگی 24 ساعته زیر یک سقف برای خیلی از خانواده ها این روزها دشوار است چرا که شرایط روحی بی ثبات باعث می شود آنها دچار مشکلات ارتباطی با هم شوند یا اگر یکی از اعضای خانواده دچار بیماری شده، این مشکل دو چندان می شود.

در زندگی مان باید درسی را یاد بگیریم و آن این است که ما همه چیز را نمی توانیم کنترل کنیم بنابراین با مهره هایی که در دست داریم باید بهترین بازی را بکنیم اینکه در این دوران اعضای خانواده مدام با هم درگیر باشند، مشاجره کرده و همدیگر را نتوانند قبول کنند تنها خانواده امن را تبدیل زندانی برای بچهها و همه اعضا میکند.

این دوران بهترین زمان برای تمرین صحبت کردن و ارتباط صحیح داشتن با هم، کارهای گروهی و مشارکتی، توجه به سلایق و علایق هم و پرهیز از موقعیت های استرس زا است بنابراین در این دوره سعی کنیم که تصمیمات مهم نگیریم و تنها یک محیط امن و شاد برای خود و خانواده مان فراهم کنیم.

10- به خداوند نزدیک تر شویم

یکی از راه های رسیدن به آرامش توجه دادن دل و قلب و روح به خداوند است که او قادر متعال است و همه چیز تحت اراده و اختیار اوست. بنابراین در این روزها هرگاه حس کردیم اضطراب بیش از حد گرفتیم و مدیریت استرس مان از قدرت خودمان خارج شده است، وضو بگیریم و دو رکعت نماز بخوانیم. از طرفی این روزها و خانه نشینی زمان مناسبی برای حساب و کتاب های معنوی و به جا آوردن نماز و روزه های قضا شده است. از این فرصت استفاده کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها