
به گزارش جام جم آنلاین ، یکی از غم انگیزترین اتفاقات مربوط به فوتبال شاید زمانی است که در جام جهانی 2014 برزیل وقتی تیم ملی فوتبال سرزمین قهوه به عنوان میزبان با هفت گل مقابل آلمان شکست خورد یک مرد ایرانی از شدت غم و اندوه باخت سنگین برزیل جان سپرد. واقعیت این است که فوتبال در تمام سالهای اخیر جان افرادی را گرفته است که از فرط هیجان دچار ایست قلبی شده اند یا افرادی که به دلیل تالمات روحی با سکته مغزی مواجه شدهاند.
به گزارش سایت دیلی میل انگلیس، هر هواداری بابت اینکه تیم مورد علاقهاش میبازد غمگین میشود و شاید اصلا قلبش بشکند، به خصوص اگر قرار باشد پای بازیهای حیثیتی و بسیار حساس در میان باشد. در طول سال دهها و اصلا صدها مسابقه فوتبال مهم برگزار میشود.
اکنون محققان به این نتیجه رسیده اند که استرس ناشی از دیدن شکستهای مسابقه فوتبال برای یک هوادار میتواند به قلب و عروق او آسیب وارد کند و حتی باعث مرگ او شود. بر اساس این مطالعات جدید، هوادارانی که تیم مورد علاقهشان میبازد 29 درصد بیشتر از هواداران تیمِ برنده ممکن است به حملات مرگبار قلبی عروقی دچار شوند حملاتی مثل قلبی ، آنژین ، سندرم حاد عروق کرونر یا سکته مغزی. این عارضهها در روز مسابقه نسبت به زمانهای دیگر بیشتر است چرا که در آن زمان استرس ناشی از مسابقه به اوج میرسد.
از سویی دیگر همین تحقیقات نشان میدهد که هواداران تیم برنده 20 درصد کمتر از هواداران تیم بازنده به عارضههای قلبی و مغزی در روز مسابقه دچار میشوند. در واقع این هواداران تیم بازنده هستند که قربانیان اصلی لقب میگیرند.
از آنجا که جنبههای منفیِ شکست مهمتر از اثرات مثبت برنده شدن است، تماشاگران در حالت عادی ۶ درصد بیشتر از سایر روزها در معرض حملات قلبی عروقی قرار دارند.
نکته مهم این است که مردان در این زمینه بیشتر از زنان آسیب پذیرتر هستند. در واقع حملات عروقی قلبی برای مردان چه کشنده باشد و یا نباشد در روز یک مسابقه مهم برای مردان بیشتر از زنان است. تنها دلیل این موضوع هم این است که مردان نسبت به زنان اهمیت بسیار بیشتری به فوتبال می دهند.
این تحقیقات که در مجله علم ورزشی (Journal of Sports Sciences) منتشر شده است نتیجه گیری میکند که عارضههای قلبی و عروقی با فشار روحی و تحریک عاطفی زیاد در رابطه با مسابقات فوتبال تحریک میشوند.
همچنین بر اساس مستندات این گزارش افزایش استفاده از الکل و تنباکو و سیگار در روز برگزاری یک مسابقه مهم که به منظور کاهش نگرانی و استرس است در واقع اثری منفی و اصلا برعکس میگذارد و بروز حملات قلبی عروقی را افزایش میدهد.
هر هوادار پر و پاقرص فوتبال میداند که تحمل 90 دقیقه استرس فوتبال بسیار سخت است اما هر هواداری هم باید این را به خاطر بسپارد که این فقط یک مسابقه فوتبال است.
فوتبال ارزش مرگ ندارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر همایون میگویدحقیقت امام فراتر از چیزی است که در انتظارش هستیم
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد